Skip to content
38 reacties
905 weergaves

studentenhuis/feuten en broer

Mijn oudere broer woont nog met een stel andere studenten in een studentenhuis.Hij was altijd al wat macho,nam altijd de leiding in een groep,nu ook weer,zit in een dispuut. Nu was er een weekend te logeren,was er net een nieuwe bewoner. Dacht even dat ik in de nieuwe tv serie feuten zat.Die jongen had het echt zwaar te verduren,werd door mijn broer ter verantwoording geroepen en flink uitgekafferd onder leedvermaak van de anderen. Toen ik later hem hier over aansprak zei hij dat ik me er niet mee moest bemoeien en dat ik een watje was.Als dit studentenleven is hoeft het voor mij niet.Wie vind dit ook ?

17 jaar
12 jaren geleden

38 Reacties

  • kiezen

    Je kunt als student kiezen wel of geen lid worden van een studentenvereniging.Ook kun je kiezen voor een vereniging met of zonder traditionele ontgroening,dus eigen keuze,anders dan in Amerika op een campus,zelf ervaring,viel niets te kiezen,wie hier binnen kwam werd automatisch als nieuwe bewoner ingelijfd met de desnodige rituelen en tradities.Dus geen vrije keus of je moest denken dan maar geen studie,maar wil je wat bereiken dan is toch een opleiding nodig.Meat.

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Gay

    Wilde even reageren over de Gay-vraag van een jongen hierboven. Ik studeer, woon in een studentenhuis en zit bij een vereniging, en het is voor dat alles in principe geen probleem als je homo bent. Ik woon in een gemengd studentenhuis en een van mijn huisgenootjes is ook homo en dat is helemaal prima. Met datediner zoeken we gewoon een leuke vent voor hem. Ook bij mijn studentenvereniging ken ik wel een aantal jongens die homo zijn en zelfs bij het corps zitten ze wel hoor. Bij het corps is het wel de bedoeling dat je een jaarclub vormt met alleen jongens of alleen meisjes. Je moet je dus wel prettig voelen bij het idee van een vriendengroep van overwegend hetero jongens/meisjes. Misschien dat dat iets is wat veel gays wat minder aanspreekt. Veel andere verenigingen hebben wel gemengde jaarclubs en disputen en daar zijn homo's ook vaak beter vertegenwoordigd.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • snappen

    teamgeest bevorderen daar draait het om zeggen ze,zeggen zij dus en is dus niet mijn mening.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • niet altijd

    niet altijd leuk,als je als jongste in studentenhuis komt,kan het weten,ze bedoelen het niet zo kwaad,maar leedvermaak schijnt nog steeds het leukste vermaak te zijn ,voor sommigen.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • tja,jongen 17

    tussen fantaseren en werkelijk mee maken zit een groot verschil,maar echt raar is dit niet,waarom.?

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • ook 17

    ook 17 en begrijp jouw gevoel,lekker stoer gevoel.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • normale jongen?

    Normale jongen ? rare fantasie.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • schaam me

    ik ben een normale jongen,sportief,alleen heb rare fantasie waar voor ik me schaam,las dit over die inwijding en denk dan bij dit soort verhalen,zou ik ook wel willen,om ingewijd te worden op deze manier,fantaseer soms over dat ik een pak op mijn billen krijg,wie heeft dit ook,een kan er met niemand over praten.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • ontgroening

    Krijg ook een mooie kamer en niet te duur in een studentenhuis met allemaal jongens,dat wel, maar denk maar zo heb mijn eigen. Alleen is me wel te verstaan gegeven dat iedere nieuwe bewoner een ontgroening staat te wachten,meer een ceromoniele verwelkoming en ja hoor weer een pak slaag op de blote billen.Maar ja wil de kamer graag dus even kerel wezen,mijn vader en broer lachten zich een breuk toen ze dit hoorden, van je familie moet je het maar hebben.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • cool

    lijkt me wel leuk zo'n studentenhuis beetje ontsnappen aan de sleur van thuis.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • alcohol

    Hun waren fout met jou teveel alcohol laten drinken ,dus geen schuldgevoel hebben,hun moeten zich schamen .

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • wees voorzichtig met alcohol

    Als jongste probeerden ze mij althans nog wel eens uit te dagen,door me net iets teveel drank te laten drinken,toch jongens onder elkaar,lig je in bed in een roes komen ze langs om je te sarren,trokken mijn slip naar beneden,kreeg een paar petsen op mijn kont van iemand,later nog eens weer van een ander,en maar lachen en maar opmerkingen maken zovan misschien vind onze kanjer dit wel lekker,was het een droom,liet ik het toch onbewust toe,weet het niet,verder hebben ze ook niets gedaan maar lag wel in mijn blootje toch,en de volgende dag zeiden ze niets,dachten dat ik niets meer wist,was ergens ook zo en zelf had ik ook enigzins een schuldgevoel,ja studenten,echt niet te begrijpen dit.ha ha.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • aankomens student

    Binnenkort ook naar een studentenhuis,met anderen omdat alleen wonen me niets lijkt,zal wel meevallen denk ik,misschien is dit allemaal wel een beetje overdreven,de jongens leken best aardig,je moet ook niet te bang zijn denk ik en mijn ouders willen nu eenmaal liever dat ik niet alleen woon.Kreeg de kans nu omdat iemand anders het huis gaat verlaten.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • dit 3

    Ik denk dat homo's helemaal gene behoefte hebben aan een studentencorps, juist omdat het nogal rechts, conservatief, blufferig en brallerig is. niks voor homo's lijkt me. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • veel

    Als er veel gaystudenten zijn waarom richtten die dan zelf feen corps of vereniging op? Ja en wat is blank gedragen.Maar bedankt voor je antwoord maar erg dat gay niet geaccepteerd word.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • dit 2

    Gaye studenten zijn er heel veel, maar op zo'n studentencorps zie je ze niet. Het is nogal een rechtrs conservatief milieu en daarin worden homo's niet geaccepteerd. Iets vergelijkbaars geldt ook voor mensen met een donkere huidskleur. Die worden wel geaccepteert, maar alleen als ze zich ontzettend blank gedragen en ontzettend hun best doen. Excuusnegers, zeg maar. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • toch meer

    Neem aan dat er toch gays zijn onder studenten ik ben het bijna volgens mij.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • studentenhuis

    Met interesse gelezen maar wat als je gay bent,waar kun je dan terecht,een gayjongen wordt niet geaccepteerd bij heterojongens in een huis en bij een studentencorps dan.Wie weet dit.?

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • studentenhuis

    Zelf student met de nodige ervaring,kijk ook naar feuten leuk om naar te kijken maar herken er echt niet alles in,beetje te soms. Wat studentenhuizen betreft woon er zelf ook in,ja ook dit is heel verschillend wat die jonge student van 18 vertelt is echt niet overal standaard. Bij ons ligt het heel wat soepelder niet echt een millitaire dicipline die ik hier enigzins proef.Bij ons is het zo de jongste bewoner doet gewoon de vervelendste klusjes tot er weer een andere nieuwe bewoner komt.Maar doet verder overal aan mee.Hoort er ook gewoon bij maar dit kan verschillend zijn .Net als de studentenvereniging die ook kunnen verschillen.Verder denk ik dat je ook niet te veel naar buiten moet brengen wegens onbegrip.Vaak lijkt het erger,extremer dan het is.Wie studeren wil en zich bij een vereniging of corps wil aansluiten dient gewoon een onderzoek te doen naar waar hij of zij zich het best thuisvoelt. Uiteindelijk is het doel om samen je doel te bereiken en vriend en kameraadschap met elkaar te ontwikkelen.

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • caravan

    Ging wel in een caravan wonen lijken de feuten wel. En jij vind dit normaal gehersenspoeld zeker.??????????????????

    16 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten