Skip to content
28 reacties
142 weergaves

Hoe hou ik het vol ?

Ik ben mega vroeg in de puberteit Ik heb een mega lange lul Ik heb een stomme klas Ik ben waarschijnlijk homo maar ik ga steeds mee twijfelen Ik ben bang dat ik me vrienden ga verliezen Ik ben me beste vriend al verloren Ik kan me niet meer concentreren op me huiswerk En ik wil zo graag een goede vriend waar je alles mee kan bespreken Hebben jullie tips om toch het te overleven ?

13 jaar
11 jaren geleden

28 Reacties

  • Topicstarter

    Er zal toch vast wel een manier zijn om wel te kunnen praten met elkaar buiten deze site ?
    Of jullie moeten dat niet willen.
    Ik heb al langer gezegd tegen de gemeente dat ze een ontmoetingsplek moeten maken waar ook activiteiten kunnen plaats vinden.
    Maa

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @jongens 13

    Hey allebei ;) ik weet niet hoe we dat vinden (zit met hetzelfde probleem). maar laten we elkaar steunen op deze site als er problemen zijn, we are the same and united ;) denk daaraan! het is best wel een probleem dat ik niet gwn mijn mail kan geven, dus we blijven onbekenden :( maar wat goed dat je er een dag mee ben gestopt. Ben iig blij dat je het besef hebt dat het zinloos is,. En @topicstarter, slim dat je er nooit aan begint.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Topicstarter @ jongen 16

    Ik snijd me zelf niet niet nodig vind ik.ik wil alleen mensen ontmoeten zoals jullie waar ik goed mee kan omgaan en praten dat gaat vaak samen.alleen ik wil nieuwe vrienden mijn vrienden gaan niet acepteren hoe ik ben. Dat weten ze niet maar ze hebben het al wel gezegd. Ik heb al een slechte band met me klas. En zoals iemand anders al tegen mij had gezegd en dat klopt, ik ben heel erg volwassen. Ga ook graag met iets oudere kinder om. Maar hoe vind ik deze ooit ?

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @topicstartes en jongen hierboven

     thanx voor de steun ookal ken ik jullie niet echt echt bedankt! en ik ben er al 1 dag mee gestopt en ik ga voor altijd! ik druk me ook uit in drama en zang ik zing en luister muziek als ik me slecht voel en ik heb ook eweldige vrienden die me helpen enzo en het gaat beter, maar hopelijk overleef je school want het zou zonde zijn als je dat niet deed want ik doe het al amper want random mensen zeggen tegen me ''kijk een homo'' ''GAY!'' maar dat maakt me niks :) maar be yourself and dont change for others:3  succes lieve mensen laterz succes en stay strong  

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @topicstarter en @trots op je

    Wauw, ik had , zoals ik al zei,het idee dat je op me leek, en dat idee heb ik nu nog sterker. acteren is ook een hobby van mij. Als je dat leuk vindt, doe er vooral iets mee. En dat je zegt dat je je pijn erin kwijt kan....echt, ik breek van emotie als je zoiets zegt. want niemand zou zo hoeven te lijden. Blijf volhouden en blijf sterk, want je staat er niet alleen voor! echt niet! En @trots op je: Stop alsjeblieft met snijden, zoals je zelf ook probeert. Dat doet echt iets met me. Dat jongens van mijn leeftijd en iets jonger zich zo rot voelen dat ze dat doen. Maar het ligt niet aan jou, begrijp dat. Een vriendin van mij zat ook in een fase waarin ze zichzelf sneed, en daar heb ik haar ook uitgeholpen, dus vraag me maar om tips als je ze nodig hebt. Ook ik ben er voor je ;)

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • @ topicstarter

    Ben die jongen van 18 en inderdaad wel tevreden met de maat van men penis. Het is wel verstandig dat je gewoon wilt blijven hoe je bent, maar het was ook maar een tip voor de vroege overbeharing. Een late pubertijd zoals ik had, kan ook zijn nadelen hebben. Ik heb ook bijna geen lichaamshaar en ook geen stevige baard en snorgroei. Heb zelfs nauwelijks oksel en schaamhaar, maar ik kan er wel mee leven en heb op de school waar ik nu zit geen gym meer, dus dat is een groot voordeel. Kreeg er vroeger met omkleden ook wel commentaar op, maar nu trek ik me er niks meer van aan.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • Topicstarter @ jongen 13

    Het is dat ik niet mag afspreken met je anders zou ik je graag willen helpen met stoppen.
    Ik ga geen zelfmoord ofzo doen dit is nog erger dan het stomme gevoel dat ik nu heb ook voor de mensen om me heen.
    Ik zou ook willen dat ik dit met iemand in het echt kan bespreken maar op deze site mag ik niet afspreken en ik heb geen vrienden waarmee ik dit kan bespreken.
    Ik zet elke dag door in de hoop dat het beter gaat worden en hoe ik het beter kan maken geen idee.
    Ik hou ook veel van dansen,zingen en acteren.klinkt heel stom maar hier kan ik me gevoelens en me pijn in kwijt. Ik wil nog wel meer tips dus als je ze hebt zeg het!!!

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • trots op je

     ik ken jouw en jij kent mij  niet maar ik ben onzetten trots op je en ik heb respect voor je maar hoe dan ook begin nooit met snijden of zelfmoord want snijen verpest je alleen je lichaam maar en ik kan het weten want ik doe het ik weet dat het slecht is en ik stop ook (ik probeer het) maar er is altijd een weg hoe dan ook en blijf jezelf en stay strong en survive en er zijn atijd je echte vrienden nog    PS. ik ben de schrijver van de reactie met stay strong    PPS. succes   

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @ jongen 16

    Bij mij school moet je voor engels nederlands en wiskunde een voldoende staan om over te mogen maarvik ben niet zo goed in engels ik sta daar net een voldoende dusdaar moet ik al heel hard voor werken. Dan kan ik engels op vwo niveau al helemaal niet aan met de rest van de vakken wel.
    Leuk dat je veel respect voor me hebt dat ik het opneem voor andere !!!
    Maar 1,5 jaar en dan is school weer leuk iedereen niet meer kinderachtig.
    Dus ja gewoon tot die tijd proberen te overleven

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Topicstarter

    Het bericht hiervoor is van mij vergeten het er bij te zetten

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @topic starter

    Ik zei dat ik je graag hoop wil geven, en dat wil ik nog steeds. Het is heel vervelend dat je nu niet naar een andere klas kunt, maar je zei dat je misschien naar het vwo kunt. Zet dan alles op alles (als dat lukt) zodat je dat kunt. Want misschien zijn de klassen daar leuker en pas jij daar ook beter tussen. Als dat niet lukt, bedenk je dan: Jij bent eerder volwassen, zowel lichamelijk als geestelijk, want jij probeert niet stoer te doen maar op te komen voor anderen, en daar heb ik ongelooflijk veel respect voor. Als je denkt dat je homo bent, wacht daar gewoon met uit de kast komen als je twijfelt. ik ben ook nog steeds niet uit de kast, maar weet het wel zeker. Dat heeft bij mij ook jaren geduurd voordat ik daar achter was hoor, want pas sinds een tijdje word ik ook écht verliefd op jongens. En tenslotte, vroege puberteit heb je echt niet lang last van. Ik had het zelf ook, maar de rest haalt je in korte tijd in hoor, maar je daar niet druk om. Hou vol!

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Topicstarter @jongen18

    Mij zou hetzo fijn lijken om laat in de puberteit te komen.
    En jou penis heeft echt de perfecte lengte.
    Maar ja ik kan alles scheren maar ik vind dat ik mezelf dan verberg.
    Ik ben het niet maar iemand anders zo'n gevoel is dat voor mij.
    En ja dan moet ik er mee kunnen leven.

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @topic starter

     zolang je geen vriend heb kan je hier terecht er zullen best meer jongens zijn die jou problemen ook hebben of een deel ervan ik ben nu eenstuk ouder maar her ken enkele dingen die je schreef zoals ik zondag schreef bij mij bbegon alles ook te groeien rond mn 13 jaar op mn ik schaamde me kapot voor mn grote lul en behaarde bast tot ik merkte dat meisjes het juist geil vonden ik was toen 15 en had toen voor het eerst seks.  Vanaf toen begon ik te merken dat ik eigenlijk trots was op mn grote lul behaarde torso , zag toen ook pas dat jongens uit mn klas jaloers naar me keken tijdens het douchen,  een deel had nog een jongens pikkie ik had al een mannen lichaam nu helemaal ik, sport veel ( bodybuilding) veel borsthaar en een lul van ruim 20 cm. Ik hoop voor jou dat je je ook zo ga voelen , maar ik weet wel uit ervaring hoe jij je voelt over je lichaam, de schaamte over de ontwikkeling naar een mannenlichaam zo jong , en ik wilde niet opvallen!             

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • @ topic starter

    Zelf was ik juist een late puber, is ook niet alles, maar ik snap best dat je je kan schamen als je zo vroeg bent. De lengte van je penis moet je nemen hoe die is, maar wat hierboven al wordt gezegd, slap zal die minder groot zijn toch? Mijne is stijf zo rond de 15cm, maar slap misschien net 7 ofzo en als je zo erg behaard bent dan kan je dat toch scheren? Dan ziet het er denk al wat beter voor je uit en hoef je je minder onzeker te voelen tijdens het omkleden.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • Topic starter @ jongen 16 en @jongen zoals

    Ik zou ook graag naar een andere klas gaan maar het probleem is bij mij dat ik niet naar een andere klas kan omdat er niet meer Havo klassen zijn.
    Ik word wel gepest iets erger dan treiteren.zodat je weet hoe erg het is.
    Dit komt doordat ik het opneem voor mensen die apart zijn en buitengesloten worden.
    Dit kan door klein,andere huidkleur,allergieën,te dik, super slim, o.a.
    Zoals ik al beschreven heb denk ik dat ik homo ben maar hoe ouder ik word hoe meer ik ga twijfelen. Als ik een knappe jongen zie word ik niet verliefd en na een uur is er niks bijzonders meer aan. Dan heb ik ook nog dat ik inderdaad heel vroeg in de puberteit zit ik heb al schaamhaar,okselhaar,haar onder me navel,paar haren rond om me tepels,beginnende baard en een snor.ook mijn penis is al 16 cm stijf ik vind dit veelste veel.maar ik probeer door te zetten want me leven gaat ooit leuker worden.

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @ topic starter

     uit je laaste bericht lijkt het wel dat je volwassener bent dan de rest van de klas, je schrijf ook dat je vroeg in de pubertijd zit en je al ontwikkel als een man  misschien denk je ook meer als een man al , mbt het homo zijn waarom twijfel je word je geil bij de gedachte aan een jongen of meer aan een meisje , waar denk je aan als jeje aftrek zelf dacht ik ook dat ik homo was had alleen vriendinen  later kreeg ik een echte vrien ik was 16 toen en had toen al seks gehad met meisjes ik kwam er toen achter dat seks met jongens ook lekker was ik ben dus bi lees mijn ervaringen maar ik ben topicstarter bi en borsthaar.  Succes je moet jezelf blijven en in jezelf geloven

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • @topicstarter

    Hey jongen van 13, Ik herken mezelf echt zo goed in jou! Het is net of ik het zelf getypt heb, maar ik wil je heel graag hoop geven.Bij mij zat het zo: Ik was ook vroeg in de puberteit (nooit mee gepest trouwens), maar toen ik op de middelbare school kwam, was mijn klas ook vreselijk. Ik had bij de jongens ook (bijna) geen vrienden, ik had geen beste vriend en ik had ook vooral vriendinnen. Ik was net als jou eerst gesloten, en ben nu opener. Ik ben ook homo, maar daar kwam ik later achter dan jij. klas 1 en 2 vwo waren ook echt k*. Maar dit is waarom ik je hoop wil geven: Aan het eind van de tweede heb ik de keuze gemaakt om naar een andere klas te gaan. Dit was echt de beste keuze van mijn leven. Ik heb in verschillende klassen een paar uur meegelopen om te kijken welke klas het leukste was. Toen heb ik een keuze gemaakt en ben ik in de derde naar een andere klas gegaan. Daar had ik meer vrienden, zowel jongens als meisjes. Sindsdien willen sommigen uit mijn oude klas niet meer met me omgaan, maar dat is wederzijds. In de bovenbouw zijn alle klassen weer gemengd, maar ik ga nog steeds met dezelfde mensen om en het is super! Anyways, ik ben ook nog niet uit de kast, dus ik voel me daar nog niet helemaal lekker bij, maar het geeft wel rust voor mezelf nu ik het weet. ik had ook altijd veel ups and downs qua mijn gemoedstoestand. Daarover praatte ik met mijn ouders, en die stuurden me naar de huisarts en die naar de kinderarts. Toen ben ik bij de psycholoog geweest, en die heeft me geleerd om de downs aan te voelen komen en me op tijd te ontladen. Dan escaleert het niet en dus ben ik nu veel minder vaak depressief. Ik heb nog steeds geen beste vriend, dat is misschien iets wat nog wel zou kunnen en moeten veranderen, maar mijn leven is nu echt zoveel beter dan een paar jaar geleden. Dus verlies de moed niet en go for it ;)

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Topicstarter @jongen 22

    Van die vriend is het niet opeens voorbij. het werd al een tijdje wat minder maar ik kon wel een extra vriend gebruiken zoals ik al heb gezegd. ik heb een super stomme klas ik heb daar geen vrienden in ,en er is veel kleutergedrag als ik dan nog meer vrienden verlies heb ik niks meer. Gelukkig hoeven wij niet te douchen na gym dus dus daarmee kan ik ook niet gepest worden.
    En hoe ik weet dat ik homo ben, ik weet het niet en heb er maar een punt achter gezet veel homo's hebben vriendinnen en kunnen het niet vinden met jongens in hun klas. Homo's zijn vaak ook niet zo van het stoer doen en ik kijk wel naar jongens maar dan gebeurt er verder niks. Ik durf heel weinig omdat ik depressief en onzeker ben daarom zij ik mensen houden niet van veranderingen. Ik wel.

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @ttopicstarter

     hoi, Jammer van jullie vriendschap, maar als het niet meer van twee kanten komt, dan is het niet leuk. Je niks aantrekken van anderen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, dat snap ik. Maar met douchen zeg je dat jij je schaamt, waarvoor dan vraag ik me af. Wordt je gepest misschien omdat je al vroeg in de puberteit zit? Als je doucht ziet toch niemand dat jij zo'n grote hebt, of is het probleem dat ie slap ook groot is. Waarom denk je eigenlijk dat je homo bent, wordt je daar mee gepest of weet niemans dat nog van je. Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt met vroeger wou je privacy en nu niet meer, het klinkt alsof je wat minder gesloten bent nu, dat lijkt me eigenlijk wel prettig voor je. Natuurlijk gaan er dingen weg, maar er komen altijd nieuwe dingen (mensen) voor in de plaats. Veranderingen kunnen eng zijn, maar zo loopt het toch vaak.   

    22 jaar
    11 jaren geleden
  • Topicstarter @ jongen22

    Onze vriendschap is het meest beëindigt omdat hij geen moeite meer deed.
    En ik snap dat je zegt dat ik me niks moet aantrekken van andere ik snap het zeker maar mijn klas is gewoon echt *ut en met vrienden durf ik niet want vroeger wou ik altijd veel privicy nu niet meer maar ik durf niet zomaar te veranderen.

    Ik denk gewoon dat mensen niet van veranderingen houden omdat ze bang zijn dat de mooie dingen weg gaan

    13 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten