Skip to content
15 reacties
473 weergaves

ik word gepest omdat ik rood haar heb en sproeten en omdat ik autisme heb

ik word gepest omdat ik rood haar heb en sptoeten noemmen ze mij ginger en omdat ik autisme heb mensen snapen niet dat ik anders ben daar kan ik toch ook niks aan doen dat ik autisme heb

17 jaar
10 jaren geleden

15 Reacties

  • De tip : De Vrije school

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • je hoeft niet onzeker te zijn over je haarkleur en sproeten, ik zelf heb ook rood haar en sproeten en iedereen is super jaloers op mij, rood haar is egt mooi en de jongens uit mijn klas zingen ook altijd: meisjes met rooie haren die kunnen zoenen dat is niet mis. alleen de mensen die je niet kennen roepen vaak gingerspot naar je ofzo en ik zelf vond het ook heel irri maar ik ben er overheen, ze doen dat alleen om stoer te doen tegenover hun vrienden.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Probeer niet onzeker te zijn over je haarkleur en sproeten , ik ben thuis de enige die geen rood haar heb en ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers op mijn broers en zus, rood is een super mooie haarkleur en daar moet je trots op zijn.
    Probeer niet je niet teveel van andere aan te trekken over wat ze over je zeggen.

    Wees blij met jezelf!

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik vind rood haar en sproeten heel mooi.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik weet echt PRECIES hoe je je voelt! Ik heb zelf ook autisme en ik weet het echt dat je er gewoon niets aan kan doen! Ik ben zelf ook heel erg gepest op de basisschool (nu nog steeds) om mijn uiterlijk en om mijn autisme. Ik weet het, het is echt vreselijk om autisme te hebben maar het moet je niet in de weg staan, want autistische mensen zijn hartstikke normaal en kunnen net zoveel als ieder normaal mens!!

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • je moet je er voral niet voor gaan schamen wij kunnen weer anderen digen beter je bent mooi zoals je bent ik heb zelf pdd nos en ik word buiten gesloten ik hoop dat da pesten overgaat je niet kenende vriend L

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey

    ik ken het wel. ik heb zelf ook autisme en ja daar kunnen anderen die dat zelf niet hebben niks over zeggen want die weten niet hoe het is om autisme te hebben. dus eigenlijk is mijn tip als je er over wordt gepest reageer er niet op en let gewoon op je zelf en op dingen die je aan het doen bent.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Rood haar is het aller aller aller mooiste wat er is. Nou goed, ben dan zelf weliswaar donkerblond maar als ik er ooit eentje weet te vinden met rood haar en sproetjes - autisme heeft tegenwoordig overigens de halve planeet, dus - dan ga ik ervoor!

    En wat andere mensen betreft: laat ze lekker lullen, niks van aan trekken. Denk maar zo: "als mensen je om welke reden dan ook pesten, kan het misschien ook wel eens zo zijn dat jij iets hebt dat zij graag zouden willen hebben". Pesten komt namelijk voort uit onzekerheid.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb rood haar maar je moedt blij zijn omdat ze je klieren en pesten het klinkt natuurlijk gek dat ik dit zeg maar ik heb wel gelijk weet je why? ze geven je gwn aandacht negatieve aandacht maar negatieve aan dacht is ook gwn aandacht dus laat die kutjesss maar ...! hee je moedt niet huilen dee ik ook dat mag absoluut niet wand me maar zei niet doen ze zijn jouw traanen niet waard enz t gekken is ik heb dit mooie natuurlijke haar van me pa die had het toen hij klein was nu is die vollwasenen en heeft ie zwart haar maar weeten jullie ook miss goede shampoo wand o my god als ik me haar was is het net fxcking touw hahahhaha jw heb toch ook specialen shampoo voor rood haar miss dat dat helpt en weetjuhhh later willen de jongens die jouw nu pesten jw verslinden wand dan vinden ze je supper knap enz en komen ze echt wel achter je aan grrr ik heb veel vriendjes gehad en weetjuhh wat ze mijn zeiden meid je hebt zo mooi rood haar ! en daar hebben ze gelijk in XD

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey.
    Ik ben misschien wat ouder en ik heb ook geen autisme/rood haar/sproeten maar misschien kan ik je toch wat tips geven. Misschien is het handig aan de mensen die je pesten eens uit te leggen dat je het niet leuk vind wat ze doen en dat je er ook niks aan kan doen dat je autisme hebt. Autisme brengt veel vervelende/negatieve dingen mee maar ook positieve dingen. Je hebt vaak een hoog iq, veel interesse in een bepaald onderwerp, etc. Probeer wel op een nette manier te praten. Dus, graag, ik vind/wil, etc. Ik zal eerst iemand appart nemen, liefst met iemand er bij. Zo is het wat rustiger en meestal zijn het meelopers waardoor je wordt gepest. Jij mag trots zijn op hoe je er uit ziet en hoe je bent. Ik heb periodes dat ik mij ook klote voel. Het enigste wta ik wil zeggen is, hoe moeilijk het ook is, er boven te proberen te staan en onthou waar je goed in bent en wat je al hebt bereikt. Als je zelf denkt dat je nergens goed in ben moet je maar eens goed nadenken. neem bijvoorbeeld een papiertje en schrijf op wat je leuk vind. Meestal is wat je leuk vind te combineren met een goede eigenschap. Ik weet niet of je makup draagt en wat voor kleding maar het helpt ook wat makup op te doen en er hip bij te lopen. Niet te veel makup natuurlijk. Gewoon een beetje neutraal. Mascara, beetje oogschaduw en thats it. Sorry dat ik je niet verder kan helpen. Als je er heel erg mee zit probeer dan met iemand die je vertrouwt of misschien wel een leuke meid of jongen waar je een oogje op hebt. Dat helpt ook soms, ze kennen je niet heel goed en staan er wat neutraler tegenover. Dus: laat je niet kisten, loopt met rechte rug en leg duidelijk uit waar je mee zit en hoe jullie het samen kunnen veranderen. Ik vind het fijn als je wat laat horen. Mvg

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Vervolg vorige reactie van mij. In plaats van iemand er bij moet er staan: met niemand er bij.

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook rood haar en sproeten, maar ik trek me er niks van aan als iemabd ginger roept, zo erg is het niet. Als je er echt mee zit moet je gewoon gaan praten met die mensen. Voor autisme zoek een vrienden kring met een paar mensen die jou leuk vinden en blijf bij hun. Ik heb zelf geen autisme maar ik hoor bij het groepje met 5 mensen die allemaal autistisch zijn. Probeer jezelf een beetje te openen ook al is het moeilijk. Wat mijn vriend doed is goed onthouden hoe mensen op elkaar reageren en dit zelf ook gebruiken.
    ROOD HAAR IS HET MOOISTE HAAR. Wij de roodharige zijn gewild en sterven uit. Waarschijnlijk zijn ze gewoon jaloers omdat wij niet zijn als hoe iedereen eruit ziet en dat is juist leuk en zouden andere mensen maar altegraag willen.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • heyy ik heb ook roos haar ze roepen ook heel vaak naar mij ginger
    Maar je miet gewoon een x een goede klap uitdelen dan houden ze hun mond wel😏

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • dat is heel toevallig want ik heb ook rood haar bruine ogen en heeel veeel sproeten en ik heb ODD ik word daar ook mee gepest

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • IK weet hoe je je voelt ik werd ook gepest door mijn autisme sproeten en haarkleur. Alleen jij moet tevreden zijn met je zelf niet de rest van de wereld en ondanks je autisme zullen er heus wel mensen zijn die je begrijpen. IK wil je veel sterkten wensen wat meer kan ik niet doen sorry.
    IK leef met je mee

    12 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten