Skip to content
5 reacties
108 weergaves

Alles is ingewikkeld

Hallo ik zit in het 2e middelbaar ben 13 en ik voel me echt slecht in men klas op school maken de jongens altijd ruzie en dan betrekken ze mij er altijd bij dat vind ik niet prettig ik zeg het dan ook dat ik niet wil kiezen tussen de een of de ander maar ik kies dan dus toch en dan krijg ik ruzie ik ben zo iemand die niet graag ruzie heeft (volgens mij wil niemand ruzie) maar ik bedoel dat ik alles over heb voor mijn vrienden dus ja dan word ik boos op mezelf omdat ik niet naar mezelf luister enzo ik ben er achter gekomen dat al mijn problemen door mezelf komen en dat kan ik niet aan want ik doe altijd zo hard men best ik ben al vanaf het kleuter uitgesloten en uitgelachen en zwaar beledigt geweest (wat nu nog gebeurd) dat ik het niet meer aan kan ik heb al zitten denken aan zelfmoord maar ik doe het niet omdat ik men vrienden dan in de steek laat en ik weet hoe zwaar iemand kan lijden als ze iemand verliezen ik heb vanaf het 2 leerjaar ( groep 4 ) naar de reva geweest (logopedie enzo) heb deyslexie wat al veel verbeterd is ik heb ook ADHD maar waar ik vooral niet tegen kan is dat ik het gevoel krijg dat ik Nieks waard ben dat ik er alleen voor sta ik heb al veel gedacht over zelfmoord maar het heeft geen zin omdat te doen ik ben gewoon kapot mij hart ligt in duizenden stukjes op de grond en niemand kan me terug puzzelen ik ben boos op mezelf ik ben mezelf kwijt de einige dingen die ik nog zeker weet zijn dat ik niet zonder muziek kan en dat ik altijd eerst voor mijn vrienden zorg en dan pas voor mezelf ik heb het al tegen de klas gezegd en tegen een leerlingenbegeleider maar het helpt niet als jullie tips hebben laat ze alsjeblieft achter alvast bedankt groetjes L.

13 jaar
9 jaren geleden

5 Reacties

  • Oi. Wou dat ik je ff een knuffel kon geven.
    Probeer écht n vertrouwd persoon te vinden om mee te praten.
    Het alleen al aan iemand vertellen en daar steun en begrip van krijgen help écht al, ik beloof het je.
    Vind het wel heel fijn te lezen dat je toch heel erg geniet van veel mooie dingen van het leven, doe dat maar meer. Stukkie door t bos lopen doet mij altijd goed.
    Én, Muziek!! Superbelangrijk!
    Sterkte en succes. En nog n knuffel.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik herken me ook in je verhaal

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo de schrijfster hier Mijn ouders weten dit niet ik wil ze ook geen extra zorg op leggen want ze hebben er al genoeg ik ga nu vaak praten met die beleidster op school maar zij zegt dat het wel door mij komt bv. in het lager ben ik dus veel beledigd geweest en nu vanaf iemand iets kwaad zegt begin ik te roepen op die persoon of begin ik zelf te Wenen ik maakte vroeger al de beledigingen 3x zo er dan ze waren waardoor ik nu boos word ofzo ik heb er geen controle snap je en ik heb en verhaal al zo vaak aan mensen verteld maar niemand in mijn omgeving weet hoe het voelt. Ik weet niet wat ik moet doen en hoe ik er mee moet omgaan. Volgens mij heeft iedereen wel eens een down moment maar ik heb het altijd. Ik ben iemand die meer om de ander geeft dan om haar zelf ik ben graag bezig met muziek en hou van zingen ( ben graag creatief bezig) maar ik bewonder alles om me heen ik geniet van de natuur en men vrienden de auto's en de stilte. thuis zit ik altijd alleen op mijn kamer en op school bij men vriendin Babel ik de hele tijd door dat snap ik niet ik ben verschillend op een bepaalde plaats snap je. Ik snap mezelf niet maar alvast bedankt voor de reactie gr. L.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • hooi L


    ik sluit mij volledig aan bij het meisje boven mij. Dus dat hoef ik niet nog eens te type.

    maar ik herken mezelf in het eenzame gevoel met het gevoel niets waard te zijn en er net zo goed niet meer te zijn en boos zijn op je zelf. Zelf heb ik toen ik 15/16 was een depressie gehad. Zou het kunnen dat jij dat ook hebt? Mocht je dit ook hebben raad ik je aan om hulp te zoeken want dan verdwijnt dat gevoel langzaam en leer je omgaan die gevoelens.

    En voor de rest vind ik dat je al aardig goed onderweg bent met hulp zoeken op school zodat je je daar weer prettig voeld.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi L,

    Erg vervelend dat je het allemaal zo loopt, maar wel goed dat je al met de leerlingenbegeleider hebt gesproken! Heb je ook al met je ouders gesproken hierover? in ieder geval ligt dit niet aan jou. Het is heel goed dat je aangeeft dat je liever niet kiest tussen kinderen bij een ruzie. Probeer dan ook echt niet te kiezen ook al ben je bang dat je wordt uitgesloten van de groep.

    Maar ik maak mij wel zorgen omdat je toch het gevoel hebt dat je er alleen voor staat en over zelfmoord denkt.

    Praat erover met iemand die je vertrouwd! maakt niet uit of dat een vriendin is of een tante of een schooldocent. Maar als je zelfmoord gevoelens hebt kan je beter met iemand overleggen wat er dan voor zorgt dat jij die gevoelens hebt.

    Als het gevoel van zelfmoord is ontstaan omdat je moet kiezen steeds tussen twee groepen dan stel ik voor dat je iets anders probeert als je vrienden vragen te kiezen tussen de een of de ander. Zoek daarvoor dan ook hulp van iemand die je vertrouwd. Ook kunnen misschien je ouders helpen, om de school ook te vragen op te letten als dit gebeurt.

    20 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten