Skip to content
3 reacties
44 weergaves

niet willen

ik moet voor mijn opleiding naar een andere stad en school, ik heb veel moeite met veranderingen en andere mensen om me heen de examens zijn begonnen en ik heb echt drang om die te verpesten zodat ik blijf zitten, maar daar bij wil ik absoluut niet blijven zitten, ik heb nu een erg leuke klas en leuk team van docenten om mij heen, ik vind dit zo lastig, elke avond huil ik mezelf in slaap, mensen weten het wel maar niet dat het zo diep zit en ik kan er niks aan veranderen want ik moet wel anders moet ik nu al aan het werk gaan of andere opleiding doen wie heeft tips en zelfde ervaring en hoe ging jij hier mee om

19 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Hey,

    Je opleiding is inderdaad belangrijker. Ik zou de examens ook gewoon halen en doorgaan met je opleiding. Dan maar een nieuw leven in een andere stad en klas. Dat hoort er soms ook gewoon bij.. Je schiet er namelijk niets mee op om te blijven zitten want dan heb je volgend jaar hetzelfde probleem! Daarbij zal je niet dezelfde klas hebben want die maken ook hun examens en moeten ook verder.

    Kortom verandering komt er toch.. soms niet altijd even leuk. Het gaat misschien beter als je het gewoon accepteert en met de stroom mee gaat. Hopelijk krijg je weer een leuke klas. En misschien nog wel leuker, want wie weet wat de toekomst je brengt. Blijf positief want het is niet nodig om je zorgen maken zonder dat daar aanleiding voor is.

    Mocht je nu echt moeite krijgen met de veranderingen op dat moment (of je moet het al veel vaker hebben gehad) dan kan je ook hulp zoeken, bij maatschappelijk werk bijvoorbeeld of psycholoog zodat je beter met de veranderingen in het leven om kan gaan. Want ook het leven is zeer veranderlijk. En veranderingen zijn nooit leuk.. ik begrijp je.. maar het hoort er ook een beetje bij. Hou de leuke tijd op de school als een fijne herinnering..

    Groetjes L

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • heyy,
    ik krijg sws een nieuwe klas ik zie daar tegen door door een pestverleden, word nu eindelijk geaccepteerd, ben ook een beetje autistisch :/ waardoor ik het moeilijk vind om mensen te vertrouwen en contacten te leggen wat ik nu juist wel heel goed heb

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik snap dat je een leuke klas hebt en leuke docenten, maar je opleiding is belangrijker. Het bebaald namelijk je toekomst en als je blijft zitten dan kan de rest van de klas juist slagen bij de examens en dan heb je niet de zelfde klas. Dus gewoon je best doen en haal die examens!

    Groetjes!

    11 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten