Skip to content
15 reacties
54 weergaves

Tjaa..

Hallo mensen. Ik ben een meisje van 18 en heb al hele lange tijden nare gevoelens, ik kan niet meer positief denken. Vroeger op de basisschool begon het al dat ik niet echte vrienden had, ik voelde me alleen en vond het naar dat ik niet zoals iedereen veel appte met vrienden. Steeds als ik uit school kwam verveelde ik me, ging ik maar wat huiswerk maken of tv kijken .. zo ging de tijd gelukkig een beetje om. Sinds die tijd dat groep 8 voorbij was, werd ik blij. Ik dacht eindelijk, een nieuwe school, nieuwe vrienden maken, niet meer alleen zijn, maar nee .. het werd weer hetzelfde. Mensen in de klas die elkaar al kenden, of waren blijven zitten, en ik kende niemand, ik was ook bang het gesprek op te zoeken, wilde niet raar overkomen naar hun. In de pauzes had ik wel een vriendengroepje, waar ik gewoon bij zat om niet alleen te zijn. Niet vriendinnen waar je mee praat fzo. Ik mis dat in mijn leven. Ben ik anders? Ben ik raar? Waarom overkomt mij dit? Ik hoop dat ik ooit ook leuke vriendinnen krijg waarmee ik op stap kan gaan, of leuk kan gaan shoppen dan altijd thuis hangen ... :(

18 jaar
9 jaren geleden

15 Reacties

  • @ meisje 17 jaar

    Dankjewel.

    Ja had ik dat ook maar gedaan maarja..

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje van 1e reactie weer hier. Ik heb mensen leren kennen via tumblr, en iemand via omegle. En ik houd opzich wel van lange gesprekken, als het inderdaad over iets interessants gaat en er geen druk is om per se verder te moeten praten maar het vanzelf gaat. Maar dit komt helaas weinig voor. @jongen17 Ik vind het zelf ook jammer dit soort mensen nooit tegen te komen, maarja we praten weinig dus dan kom je elkaar niet zo snel tegen, haha. Ik zou denk ik wel meer kunnen praten als ik iemand zoals mij vond, en iemand die geen probleem heeft met stiltes en niet dan maar over onzin gaat praten.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Oké @meisje 17 van de 1ste reactie,


    Ja op zich begrijp ik erg wat je bedoeld als je het hebt over dat je het eng vind in gezelschap en dat je het liefst alleen bent zodat je niks hoeft te zeggen en dat je nerveus wordt van gesprekken zonder duidelijk onderwerp.

    Echt dit heb ik ook.

    Echt ik vind het jammer dat ik nooit dit soort mensen tegen kom buiten deze website want ik zou zo graag een keer wat willen praten terwijl ik er een gezicht en een naam bij hem.


    Maar ach ik probeer wel om dingen te zeggen en om me in gesprekken deel te nemen zodat ik uiteindelijk zal leren dat ik niet snel iets fout zeg maar dat is niet makkelijk maar ach ik doe mijn best.

    En ik mis het ook erg dat ik geen vrienden heb ik wou dat ik op de basisschool beter me best had gedaan om vrienden te onderhouden zodat ik die op de middelbare school ook nog zou hebben.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Okee @jongen van eerste reactie. Ik vind het wel fijn opzich dat ik niet de enige ben zonder vrienden. Ik heb wel vrienden, maar geen echte. Het zijn meer kennissen. Ik mis het gewoon om dingen met ze te bespreken en af te kunnen spreken. Hoe bedoel je trouwens dat je vrienden online hebt? Hoe heb je die leren kennen?


    Ja ik bedoelde jou. Ik hou wel juist van lange gesprekken. Jammer dat je geen contactgegevens mag uitwisselen hier.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben degene van de 1e reactie. (de rest is iemand anders)
    En hoe ik daar mee om ga, tja ik heb eigenlijk altijd al minder behoefte aan veel vrienden dan anderen, misschien komt het omdat ik altijd alleen ben geweest. Dus voor mij is het weinig vrienden hebben al minder lastig dan voor jou. Ookal mis ik het soms wel, gewoon wat vrienden in de buurt hebben om wat mee te kunnen doen. Ik heb wel een paar vrienden, maar vooral online dan. Dat is wel fijn, maar niet hetzelfde natuurlijk. Ik kan je alleen aanraden niet op te geven met het zoeken naar vrienden en ondertussen leren om zelf leuke dingen te gaan doen.

    En jongen 17 jaar, je bedoelde mij? Want dat heb ik al soort van gezegd :) Ik vind het onprettig meer te zeggen dan nodig. En ik vind ook lange gesprekken die nergens over gaan vreselijk en onnodig en ik word nerveus als ik persé een gesprek gaande moet houden, daar ben ik erg slecht in. Ik ben graag stil, zo zeg je niks stoms en heb je meer tijd om over dingen na te denken, in plaats van altijd te praten. Maar zo denk ik erover. En voor een deel ben ik ook gewoon super verlegen, of zelfs bang bij vreemde of veel mensen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Dus omdat je gepest bent ben je bang dat als jij iets zegt andere dat grappig vinden en dat je dan beledigd wordt of dat het kwetsend overkomt.

    Dit lijkt me inderdaad erg lastig en erg vervelend.


    Ik ben alleen erg stil omdat ik nooit iets weet te zeggen en last heb van faal angst.


    Maar dat van jou is veel erger.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja zeker mag dat, komt doordat ik vroeger gepest ben.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Nou jij kwam met het idee om te praten dus steek maar van wal.


    Moet denk ik wel via deze site maar ach beter dan niets.


    Mag ik vragen wat de reden is dat jij een stil persoon bent?
    @ meisje 17

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • @ meisje 17jaar. Ja hooor is goed.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja maar dat moet dan wel via deze site want je mag hier geen contact gegevens plaatsen.


    Maar praten lijkt me leuk.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Fijn om te horen! Misschien eens praten @ jongen17jaaR?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben misschien geen meisje dus ik kan me niet echt goed inleven hoe het voor jou is.


    Maar ik heb eigenlijks wel precies het zelfde.

    Op de basisschool speelde ik altijd veel zelf en gebruikte veel fantasie waardoor ik geen tijd had voor vrienden en in klas 1 en 2 had ik erg veel tijd nodig voor school en daar buiten hield ik mezelf bezig en toen had ik ook niet echt vrienden nodig.

    Maar in klas 3 en klas 4 en nu in de 1ste op het MBO mis het erg om vrienden te hebben maakt me niet uit of het meisjes of jongens zijn maar gewoon een paar mensen waar ik gezellig iets mee kan doen of kan praten.

    Ik ben van mezelf erg stil en durf eigenlijks ook niet op mensen af te stappen omdat ik bang ben om fouten te maken waardoor het erg moeilijk is om vrienden te maken in mijn klas vind iedereen me eigenlijks aardig en dat is altijd zo geweest ik wou dat ik gewoon durfde op mensen af te stappen want dan had ik erg makkelijk vrienden kunnen maken want ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die vrienden willen zijn met mij alleen niet op me afstappen omdat ik zo stil en op mezelf ben en als ik op hun zou afstappen dat ik dan zeker een vriendschap zou kunnen opbouwen.


    Maar jammer genoeg kan ik mezelf niet overtuigen dat ik gewoon op ze af moet stappen okaal weet ik best dat ik dat gewoon moet doen.


    En wees niet bang om anders te zijn maar wees bang om het zelfde te zijn.
    Wat zou mijn leven voor nut hebben als ik het zelfde was als iedereen ik ben nu de enige versie van mezelf in plaats 1 van de vele van die ene persoon.


    Wees blij dat je je zelf bent en als mensen dat niet waarderen dan zijn zij het niet waard jou vriend of vriendin te zijn.


    Geloof in je zelf en vergeet nooit jezelf te zijn want dat is het aller belangrijkste.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • dankjewel

    @meisje 17 jaar, hoe ga jij hiermee om?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • praat hier met je ouders over! dat je niet meer positief kunt denken kan een teken zijn van lichte depressiviteit. als je hier aan werk (als je het zou hebben) straal je weer meer van jezelf en zul je ook eerder geneigt zijn om met anderen te praten.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Dat is zeer naar.. Ik snap compleet hoe jij je voelt, ik heb precies hetzelfde. Waarschijnlijk ben je 'anders'. Dit is niet persé slecht. Ik weet dat Ik altijd een zeer stil persoon ben geweest, ik praatte niet meer dan nodig. Dit vond ik fijn. Ik heb ook (mede door gebeurtenissen in mijn verleden) moeite met het vertrouwen van mensen, en heb angst bij groepen of als ik buiten ben. Maarja, daarom vonden andere kinderen me raar en saai en begonnen ze met pesten. Waarschijnlijk heb jij ook wel zoiets waardoor je anders bent. Hier moet je je absoluut niet slecht om voelen, in mijn ogen is het juist een compliment niet zoals ieder ander persoon te zijn. Maar geloof me, je zal echt wel mensen tegenkomen die wel bij je passen en wel met je om willen gaan. Vaak zijn dit ook betere vrienden dan een standaard meidengroepje op de middelbare school.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten