Skip to content
6 reacties
140 weergaves

Puberen???

Hallo, De laatste tijd zit ik niet goed in m'n vel. Overal waar ik kom, ontstaat er ruzie en ik duw iedereen van me weg. Ik voel me alleen, ook in het bijzijn van vele anderen. Ik haal niet al te goede punten op school en kan me nergens op concentreren. Omdat dit jaar alle MAVO klassen gewisseld zijn (door keuzenvakken), Is een vriend van mij, (zat vorig jaar niet bij mij in de klas) naar een klas gegaan en heeft daar nieuwe vrienden gemaakt. De laatste tijd heeft hij geen aandacht meer voor mij en alleen nog voor die andere meiden. Ik raak hem langzamerhand kwijt. Dat doet me erg pijn. De rest van mijn "vrienden", roddelen achter mijn rug om. Dus die raak ik ook al kwijt. Voor de rest is niemand geïnteresseerd in mij en zijn ze alleen maar met zichzelf bezig. Niemand begrijpt mij. Ze zien niet dat ik me eenzaam en verdrietig voel. En de hele dag gedraag ik me als een gek om niet te laten merken dat ik me gewoonweg kloten voel. Ik wil andere mensen niet lastig vallen met mijn problemen. verder is er nog een jongen die ik erg leuk vind. Ik dacht dat hij mij ook leuk vond. we praatte namelijk vaak over van alles en nog wat. Maar opeens had hij met een ander meisje. Ik lijk misschien een aandachttrekker die alleen maar populair wil zijn, maar zo voel ik me niet. Ik hoop gewoon dat er iemand is die me kan helpen zodat ik me weer met een fijn gevoel naar school kan. Alvast bedankt.

14 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn. Als je je anders voordoet, voelen de mensen dat het "fake" is, maar ze weten niet waarom. Dus dat veroorzaakt afstand. Dus je zegt beter eerlijk wat je voelt en denkt. Maar probeer wel altijd een beetje taktvol en hoffelijk te blijven, zodat je anderen niet kwetst. Dus probeer te begrijpen (en zeg dat ook) als zij de dingen anders zien dan jij.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn arts gaf me het advies om lekker te gaan joggen als ik zo bui had en dat heeft mij echt geholpen.
    Daarnaast heb ik twee honden gekregen van me ouders waar ik veel mee moet lopen en daar ik in zuid Limburg woon gaan we ook vaak naar een hele hoge berg (25 meter hoog) waar ik dan met me honden ga spelen.
    Als ik dan na een paar uur thuis kom dan val ik meteen in een winterslaap.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • De meeste dingen heb ik ook meegemaakt wat je beschrijft. Ik heb wat oude vrienden verloren doordat wij uit elkaar zijn gegroeid. Waarvan 1 oude vriendin kende ik al vanaf mijn 6e (bijna 7e) wij deden alles samen tot dat zij op mijn 15e mij buiten ging sluiten en alleen maar aan dr zelf dacht dus jij bent niet de enige hoor (al klinkt dat misschien wel zo) ik had ook heel vaak ruzie met iedereen en kon mij niet zo goed concentreren op alles maar op een gegeven moment wen je eraan. En zoals een meisje het al zei kan je nieuwe vrienden gaan zoeken (die bijvoorbeeld ook eenzaam zijn)

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook dat probleem ik ga morgen met je mentor over praten

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • heey meisjes van 14

    ik denk dat jullie beide in de pubertijd zitten, De pubertijd is eigenlijk een ontwikkelingsfase van het leven. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat je ineens heel snel ''groot'' en volwassen begint te worden.

    Iedereen heeft een eigen tempo om zich te ontwikkelen de een gaat sneller dan de ander. En soms als jij en je vrienden niet op het zelfde tempo ontwikklen kun je uit elkaar groeien. Daar is niets mis mee


    Dat jij ruzie zoekt met mensen kan ook komen door de pubertijd dan gebeurd dit vaker, dat is niet erg want het hoord erbij, maar het kan ook komen doordat je niet lekker in je vel zit daardoor kun je veel feller reageren dan dat je anders zou doen.

    Als vrienden over je roddelen zijn het ook geen echte vrienden, Zoek nieuwe beteren vrienden. kijk eens rond in de kantine tijdens de pauze er zit vast iemand alleen of met zijn 2en. Zeg gewoon eens hallo, ik ben naam en jij ? Wees niet onzeker want op dit moment kom je voor die persoon stoer over

    je mag nooit denken dat mensen niet op je zitten te wachten als jij behoefte hebt om je problemen te delen doe het gewoon. mensen zoals familie en vrienden vinden het alleen maar fijn als jij lekker in je vel zit .


    ik hoop dat je er iets aan hebt gehad

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb precies hetzelfde probleem eigenlijk alles hetzelfde be strong xx

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten