Skip to content
22 reacties
1485 weergaves

Gedachten over de dood? (niet suicidaal)

Hi ik ben een jongen van 15 en ik heb een erg leuk leven, veel vrienden, twee superlieve ouders en een (soms zwaar irritante) broer. Ik wil dus ook echt totaal niet dood en ik heb absoluut geen suicidale gedachten. (reageer dus a.u.b. niet met dingen als "You have so much to live for" "Pleeg geen zelfmoord" dat ben ik ook echt niet van plan. Maar..... Ik vraag me soms wel af "Hoe zou het nou zijn om dood te gaan/zijn?" Er zijn mij al vele filosofen voorgegaan, waarvan enkele (bijv. Isocrates) zelfmoord hebben gepleegd in hun zoektocht. Soms ben ik echt hele dagen bezig me af te vragen hoe het nou zou zijn om dood te zijn en of het misschien niet veel fijner zou zijn dan het leven hier op aarde? Vragen anderen zich dit ook af of ben ik de enige filosofische nerd?

15 jaar
9 jaren geleden

22 Reacties

  • Het idee van de dood in mijn ogen, is dat je ziel je lichaam verlaat. En je dan naar een andere wereld gaat. Als je geen rust hebt gevonden tijdens je overlijden, kan je ziel (geest) rondspoken op aarde. Geloof me, ik heb ervaring met geesten. Het is hier altijd gezellig binnen bij mij, ben nooit alleen.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat is iets wat waarschijnlijk nooit uitgevonden zal worden. Wel weet ik dat je niet echt veel merkt als je (op natuurlijke wijze) dood gaat. Iemand die ik ken die was door een hartstilstand voor 2 minuten ongeveer dood en die had me later verteld dat het eigenlijk net als slapen is. Op het ene moment leef je nog gewoon en op het andere moment is alles weg..

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik hoop dat er daar wel rust ofzo is. Anders hebben een hoop mensen voor niks zelfmoord ofzo gepleegt

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • als dood er niet is, dan ben jij er. Als dood er wel is ben jij er niet.

    Mijn punt

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Maakt niet uit of je wel of niet gelooft, we leven nu de droom en er is leven na de dood   Maakt niet uit of je wel of niet gelooft, leven na de dood er is leven na de dood  

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • vergeten te zeggen het kan reincarnatie zijn de hel de hemel en nog veel meer dingen zoals misschien wel oneindig zwart

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Het enige waarom ik nog leef is omdat ik bang ben om dood te gaan want niks gaat goed

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Maakt niet uit of je wel of niet gelooft, we leven nu de droom en er is leven na de dood. er is geen einde. elk einde is een nieuw begin. er is leven na de dood

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat de dood dezelfde sensatie is als onder narcose gaan, maar bij de dood is het permanent.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat nou als je alleen zwart ziet.. Dat is alles. Je kan nog denken enzo maar je ziet alleen zwart.. Voor altijd! Dat zou zo kut zijn

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb zo'n zelfde gedachte soms! Alleen ben er niet hele dagen/hele dag mee bezig. In mijn ogen is het vrij normaal dat je het afvraagt en dat het misschien interessant is omdat je het antwoord niet zo goed weet, en dat is vrij mysterieus en kan je wel een kick geven. Dus het is zeker niet raar naar mijn mening want zoals je kan zien zijn er meerdere mensen die erover denken. :)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoe is het om dood te zijn? Nou simpel: herinner jij je een nacht dat je hebt liggen slapen maar niet hebt liggen dromen? Dat dus. Elke nacht maak je het eigenlijk mee en 's ochtends wordt je wakker zonder er iets van door te hebben. Hoe het is om op een andere manier als de natuurlijke dood te sterven is een ander verhaal uiteraard.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Yo je bent niet te enige maar ik vind wel zo iets van ik wil het dan wel weten als me einde echt nabij is en je bent dus niet de enige en als je wilt wil ik je nog wel tips geven


    xoxo een meisje met verstand

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen 22 respect voor jou ik wou dat ik zo overtuigd kon zijn dat god echt bestond vroeger dacht ik er ook altijd zo over en dat gaf eigelijk altijd een rustgevende gedachten maar nu twijfel ik erg veel of er toch niet iets anders zal zijn en dat is eigelijk helemaal geen fijne gedachten het was juist altijd een fijne hou vast in me leven en dat lijkt wel weg te zijn maar wil dat juist niet . Ik vind het ook altijd erg eng om na te denken over de dood denk er eigelijk dagelijks aan helemaal niet fijn wel fijn dat ik het hier even kwijt kan thx

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • God bestaat niet hoor, maar weet wel zeker dat het na de dood niet is afgelopen waarom zou je dan NU leven? er zal altijd wel leven zijn.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • En voor de mensen onder ons die niet in een magisch mannetje in de wolken geloven dan?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Na de dood is het niet afgelopen, maar begint de eeuwigheid.
    We moeten daarom God in dit leven leren kennen, anders zal het niet goed met ons aflopen.
    Het is daarom juist goed om over de dood na te denken, want sterven is God ontmoeten en dat kan alleen als we God kennen.
    Iedereen moet zich voorbereiden om te sterven want we weten de dag van onze dood niet!
    Denk daarom maar veel na over de dood!

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • ik heb dit ook heel vaak maar leef er gewoon mee

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Dood zijn lijkt me nog niet eens zo erg, maar dat dood gaan, dat lijkt me echt het vreselijkste wat er is

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • er kan iets super leuks zijn maar voor het zelfde geld wordt het gewoon zwart en ben je gewoon weg

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten