Skip to content
3 reacties
88 weergaves

Vrienden en vriendinnen

Hallo iedereen,

Dit is mijn eerste bericht dus in weet niet of dit in het goede subforum zit en zo niet sorry daarvoor.

Ik ben een jongen van 17 jaar zoals jullie waarschijnlijk al hebben gezien. Dit soort berichten zullen jullie wel al vaker langs zien komen, maar ik vond het gewoon even nodig om het neer te zetten. Ik zit een beetje met het probleem dat ik het lastig vind om naar mensen toe te stappen. Ik ben ook meestal stil in een groepje waar ik me niet echt helemaal thuis voel. Maar als ik bijvoorbeeld met een goede vriend aan het praten ben, kunnen we echt veel lol en leuke discussies hebben. Dit is bij mij een grote drempel met bijvoorbeeld nieuwe vrienden maken. Ik wil graag een socialer leven omdat het thuis gewoon saai is. En ik het ook wel leuk vind om dingen te doen. Ik ga eigenlijk altijd wel mee als een vriend vraagt of hij naar de film wilt of iets anders wilt. En ik mis ook wel vriendinnen. Niet zozeer een relatie (alhoewel mij dit natuurlijk wel leuk zou lijken), maar ook gewoon meisjes waar je leuke gesprekken mee kan voeren. Want ik heb wel het gevoel dat meisjes het ook wel over andere dingen hebben dan jongens en ik daar wel eens aan mee wil discussiëren. Ik zit op school ook in een klas met veel meisjes en praat er soms wel eens mee, maar ik heb niet echt het gevoel dat ze dezelfde soort humor hebben en dezelfde soort gesprek stof interessant vinden als ik. En de paar jongens waar ik altijd naast zit in de klas hebben ook niet echt dezelfde humor als ik. Een klasgenoot waar ik bijvoorbeeld het meest mee om ga vind het bijvoorbeeld heel grappig als er een rendier wordt aangereden en door de lucht vliegt. Ik vind dat zielig en hij lacht daar dan om. En ik doe zelfs de studie dierenarts assistent!!! Dus dat is ook een beetje vreemd. En mijn broer waar ik vaak leuke discussies mee heb gaat misschien naar de Verenigde Staten voor zijn studie en dan heb ik nog minder mensen om mee te praten.

Ik hoop dat jullie misschien iets van tips hebben waar ik misschien vrienden kan maken (naast school of een sport) of dat je gewoon iets wilt neerzetten dat er mee te maken heeft. Want ik zit er gewoon een beetje mee. En ja, ik moet dan gewoon naar mensen toe stappen dat weet ik. Maar ik vind dat gewoon lastig.

In iedergeval wilde ik dit even kwijt gewoon om mijn frustratie een beetje kwijt te raken en ook een voor hulp natuurlijk ;).

Alvast bedankt voor de reacties en dat jullie dit allemaal willen lezen :).

17 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik herken veel van je verhaal. In grotere groepen heb ik soms ook de neiging een beetje 'dicht te klappen', maar als ik met één persoon praat, gaat het juist heel gemakkelijk.

    Wat mij geholpen heeft, is zoeken naar mensen met wie ik interesses deel, zoals meisje 15 al aanraadde. Ik vind het vaak ook fijn om met slechts één persoon (of in ieder geval weinig personen tegelijk) af te spreken in plaats van met heel veel. Dan krijg ik vaak gesprekken met meer diepgang.

    Veel succes! Ik hoop dat je wat nieuwe mensen leert kennen!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat soort humor heb jij dan?   Zelf zet ik soms mensen voor schut maar kan me zelf ook voor schut zetten als ik weer eens te snel me mond open trekt.   Zeg maar gerust dat ik nichten humor heb.   En ja ik ben homo maar geen mietje.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi! Ik snap je echt helemaal want ik heb dit vaak ook.. Ik hockey en dan vind ik jet moeilijk mijn plekje te vinden in een team enz.. Je moet je plek gewoon opeisen! En mensen zoeken met dezelfde interesses, ik geloof dat die er vast zijn! Groetjess

    15 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten