Skip to content
3 reacties
63 weergaves

Gestresst/Wiet

Halloo, ik blijf dit jaar zitten in de derde en ben daardoor erg gestresst. Mijn vrienden ( waarvan er ook een paar blijven zitten ) die roken soms wiet, sigaretten en drinken alcohol.. Ikzelf ben daar altijd tegen geweest en alle aanboden afgeslagen. Maar de laatste tijd raak ik erg nieuwschierig naar wiet.. Gewoon om het te proberen en te voelen hoe relaxend het is.. Alcohol en sigaretten wil ik nog niet... Me vraag is dus eigenlijk is het echt zo erg om wiet te roken? Wat maakt het uit toch..(ik werd nieuwschieriger doordat ik films heb gezien waar het vaak ik voorkwam, het andere mensen heb zien doen en er geweldige verhalen over heb gehoord). Bedankt

15 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Nee doe het niet alsjeblieft ik snap je echt ik heb de laatste tijd ook echt FK veel stres en wil ook graag drinken maar hou je in doe ik ook later heb je er spijt van...je komt d'r wel beter clean toch ;) xx F

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Bedankt

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat je blijft zitten is niet heel erg meer dan 30% van de leerlingen blijft een jaar zitten op de middelbare school dus daar hoef je helemaal niet gestrest over raken, maar als je er nog voor kan zorgen dat je overgaat grijp die kans je leraren willen je zeker helpen als je hulp vraagt en probeer over te gaan.
    Dan over wiet, als je het wilt doen om je zorgen kwijt te raken. Doe het dan NIET. Je zorgen weten heel goed waar ze weer moeten landen als je weer helemaal bij bent. Je zal even de stress niet voelen maar dat helpt helemaal niet want daarna voel je je waarschijnlijk nog veel gestresster raken doordat alle zorgen opeens terugkomt.
    En als je het wilt proberen om te kijken hoe het is EN het heeft niets te maken met hebbende stress, dan kan je het gewoon proberen. Krijg van wiet van je vrienden en ga in een omgeving zitten waar je je thuis voelt zonder je vrienden en kijk hoe werkt. Je wilt zeker niet opgejaagd worden door je vrienden als je iets voor het eerst doet, en als je je ouders erg vertrouwt kan je gewoon een gesprek met hen starten dat je een keer wiet wil proberen of zij in de buurt willen zijn dat het goed gaat

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten