Skip to content
4 reacties
276 weergaves

Onzeker mee zwemmen!

K ga volgende week Zwemmen , maar k wil t niet omdat k nog best onzeker ben en vooral over men lichaam de krachtraining heeft me wel geholpen alleen k vind vaak niet fijn gevoel om men buik te laten zien , want k wil zon gespierde sixpack zeg maar hebben.. En k moet mee naar t zwemmen, hoe moet k smoesjes verzinnen om niet te gaan zwemmen?? Men vader zei ; Zeg dat je last van je oren hebt , maar ik weet t nie zo

14 jaar
8 jaren geleden

4 Reacties

  • Als je onzeker bent, wordt je juist uitgelachen. Als je gewoon doet als alle anderen komt alles goed

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Jo,

    Uit je bericht concludeer ik dat je over het algemeen onzeker over jezelf bent. Dit uit zich bij jou (net als bij de meeste mensen) in onzekerheid over hun uiterlijk.
    Meestal werkt het om ergens HEEL goed in te worden. Alleen al het feit dat je ergens aan werkt omdat je er goed in wilt worden geeft al zelfvertrouwen. De meeste mensen doen dit niet.
    Elke dag tegen je zelf zeggen dat je een geweldig persoon bent wil ook nog wel eens helpen.
    Besef ook dat iedereen met dit soort problemen rondloopt (behalve mensen met extreem veel zelfvertrouwen zoals ik). Iedereen is zo druk met zijn/haar eigen mankementen bezig dat ze die van jou niet zien. Of je moet dusdanig dik zijn dat het iedereen wel op moet vallen... Maar aangezien je sport, ga ik hier niet vanuit.
    In je bericht zeg je dat je krachttraining doet. Check! Houden zo! Overal goed voor! Het helpt mij ook (ik doe het nu een jaar consequent, en ik heb veel meer zelfvertrouwen). Of je het elke dag doet weet ik niet, maar ik raad het je wel aan.

    Cheers en veel succes!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik herken je probleem, en probeer altijd tegen mezelf te zeggen dat iedereen meer op zichzelf dan op anderen let bij zoiets.
    Misschien mag je een shirt aanhouden bij het zwemmen? Dat helpt mij meestal.
    Succes!

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Joh, je hoeft je echt niet onzeker te voelen over je lichaam. Lang niet alle mannen hebben een six pack. Ik heb ook de indruk dat mensen vaak veel harder over hun lichamen oordelen dan andere mensen dat bij hen doen. Laat je onzekerheid over je lichaam je er niet van weerhouden om gewoon te gaan zwemmen en lol te maken.

    ... Of je moet gewoon echt niet van zwemmen houden, natuurlijk, maar die indruk kreeg ik uit je bericht niet.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten