Skip to content
3 reacties
102 weergaves

Eenzaamheid en wil er op uit

Beste mede forum gebruikers,   Ik woon op mijzelf en heb net een relatie van ruim 3 jaar achter de rug, het is nu enkele maanden uit en heb sterk de behoefte om er op uit te gaan.   Het probleem is dus dat ik praktisch geen vrienden heb die ik makkelijk kan opzoeken of mee op stap kan gaan.   De laatste paar dagen zit ik er sterk aan te denken om er dan maar in mijn eentje op uit te gaan i.p.v. mezelf in mijn eigen huis op te sluiten na het werk en in het weekend.   Enkel voelt het voor mij alsof er op een 'reset-knop' is gedrukt en ik alles zelfstandig overnieuw moet doen, ookal ben ik er wel aan toe om verder te gaan en opnieuw te beginnen is dit voor mij een enge ervaring.   Bij de gedachte alleen al om in mijn eentje naar de bios te gaan of in mijn eentje in een cafe te zitten terwijl iedereen om me heen met vrienden en gezelschap daar zit.   Ik heb er heel erg een dubbel gevoel over, aan de ene kant wil ik het wel, maar aan de andere kant heb ik het gevoel van alle kanten aan gekeken te worden als ze zien dat ik er helemaal in mijn eentje zit.   Begrijp me niet verkeerd, ik ga er niet heen om mijn verdriet of gevoelens weg te drinken!     Hoe denken jullie hier over of hebben jullie andere suggesties?

23 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Je kan naar een rustigere bar of zoiets gaan en daar een gesprek beginnen met mensen die je interessant lijken. Mensen zullen nooit nee zeggen tegen jouw gezelschap als je je vrolijk, zelfverzekerd, interessant en positief opsteld. Dit kan een paar weken of maanden duren voordat je het onder de knie krijgt, maar als je random naar mensen toegaat en laat zien dat je leuk bent om mee te hangen, maakt het niet uit wat je zegt, maar om hoe je het zegt. Ik ben zeker niet van jouw leeftijd, maar ik zat in dezelfde situatie op school en ging random met mensen uit andere klassen praten, waarmee ik heel simpel vrienden ben geworden. Het lijkt enger dan het is, Ik hoop dat het werkt, want de verandering moet vanuit jou komen, anderen gaan echt niet zomaar naar jou toe om vrienden te worden...

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Misschien heb je inmiddels een nieuwe vriendenkring opgebouwd, maar je zou je bijvoorbeeld kunnen inschrijven bij een fitness centrum. Individueel of groepsles volgen. Contact maken met anderen gaat daar heel makkelijk door bijv advies te vragen over een oefening, hulp vragen met instellen van het toestel. Maak gewoon een luchtig praatje met iemand. Als je op gezette tijden gaat kom je vaak dezelfde mensen tegen, zo kun je langzaam een band opbouwen met mensen die je leuk vindt. Er is ook een app om reismaatjes te vinden, ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Dit kan voor allerlei activiteiten, wandeltochten, backpacken of naar een reisbestemming.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik weet niet waar je woont.
    Anders zou je ''opgenomen'' kunnen worden in ons vriendinnen groepje.
    Maar zie op de een of andere manier contact met mij te krijgen.

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten