Skip to content
2 reacties
137 weergaves

Ik week het niet meer...

Heyy, ik heb een nogal raar probleem, of nou ja veel van jullie zullen het niet begrijpen maar het zit zo: Ik haat slapen. Ja dat dus. Ik vertel nu wel ff het hele verhaal. Ik denk ongeveer rond m'n 9e is het begonne, op deze leeftijd wilde ik niet slapen en ging ik altijd rechtop in m'n bed zitten om niet in slaap te vallen (wat uiteindelijk natuurlijk wel gebeurde). Nu zul je denken dat het op deze leeftijd niet zo raar was dat kinderen niet wilden slapen maar bij mij bleef het langer. Rond m'n tiende probeerde ik altijd gewoon de hele nacht wakker te blijven, ik vroeg bijna elke avond aan m'n vader of hij dat wel eens was geweest en hoe dat dan was. Ook ging ik telkens mijn wekker zetten om de 10 minuten maar uiteindelijk sliep ik daar door heen. Ik stelde me ook altijd gewoon een leven voor waarin je niet hoefde te slapen. Op m'n elfde besloot ik het tegen m'n ouders te vertellen hoe erg ik hier mee zat en die zijn met mij naar de dokter geweest, die heeft mij uitgelegd dat ik waarschijnlijk niet moe genoeg was en dat ik daarom niet wilde slapen. Ze vertelde mij dat ik s'avonds voor het slapen gaan moest gaan lezen want dan zelf dat vanzelf wel goed komen. En ja dat deed het, ik ben best wel een poos van mijn slaapproblemen afgeweest maar toch kwam het uiteindelijk weer terug. Mijn ouders zijn toen met mij naar een psycholoog geweest en voor haar moest ik elke dag een slaap logboek bijhouden en die zouden wij dan 1 keer in de week samen doornemen. Ook hierdoor zijn mijn slaap problemen een lange tijd weggeweest. Maar toch kwam het helaas weer terug. Op mijn 12e ging ik dus maar weer naar een psycholoog, zij dacht dat ik misschien wel adhd had en dat het daar dus door kwam. Na veel testjes te hebben gedaan kwam er uit dat ik geen adhd had, maar eigenlijk hebben ze me ook na die tijd niet meer verder geholpen. In de loop dr tijd heb ik periodes gehad dat het beter ging en ook weer dat het slechter ging. Op mijn 13e kwam ik met het idee dat als ik mijn wekker s'nachts om de 2 uur zou zetten dat het dan wel goed zou gaan. En dat ging het ook, omdat ik wist dat ik niet erg lang sliep durfde ik wel te gaan slapen, maar na een tijdje kregen m'n ouders last van de wekker en mocht ik hem eigenlijk niet meer aanzetten. Dit was ongeveer 3 weken geleden. Ik heb toen besloten dat ik hem nog maar 1 keer in de nacht af laat gaan en ook dit werkte. Maar helaas nu sinds gisteravond heb ik er weer heel veel kast van en ik ben er nu wel echt een keer klaar mee maar ik weet miet meer wat ik moet doen. Als ik er met mijn ouders over praat dan weten zij het ook niet en ik heb gewoon het gevoel dat nie and mij begrijpt. Op de een of andere manier wil ik heel graag slapen maar als ik dan in bed ligt dan glipt er weer zo'n gedachte naar binnen zodat ik het niet meer wil. Alsjeblieft weet iemand wat ik moet doen?

14 jaar
7 jaren geleden

2 Reacties

  • Komt me bekend voor. Ik kan ook altijd slecht slapen. Soms ben ik om 2 uur s*nachts nog wakker. Ik denk dat je gewoon moet lezen. En misschien meer bewegen zodat je meer moe bent

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat ervaar je precies? Voel je angst om (lang) te slapen? Of is het iets anders?

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten