Skip to content
9 reacties
670 weergaves

Niet kunnen huilen

Hey C hier ik heb een probleem ik ben nooit een fan geweest van huilen maar eerst deed ik dat nog wel maar het laatste jaar doe ik dat bijna niet meer ik heb nu al bijna 4 maanden niet meer gehuilt maar voel mij erg depressief ben in het verleden heel erg gepest om dat ik een beetje mollig ben ( niet heel erg ) maar nou ben ik naar de middelbare en dacht net een beetje mijn groepje gevonden tehebben begonnen er een paar jongens opmerkingen temaken over mijn gewicht bijvoorbeelt vandaag liep ik terug van gym met nog 1 vriendin van mij en 1 van die jongens (de "pestkop" van de klas ) mijn vriendin zij iets tegen hem en zijn weerwoord was wat denk jij nou jij loopt met C alsof ik een of andere bacterie was ofzo. Mijn vriendin kwam voor mij op maar heeft daarna ons hele groepje verteld dat dat was gebeurt en ze gingen allemaal vragen van gaat het gaat het maar ik was gewoon zo gevoelloos en was totaal niet verdrietig ofzo ik was het een soortvan gewent. Is dit raar ?? C

12 jaar
7 jaren geleden

9 Reacties

  • Hé C, wat zwaar voor je. Heb je al hulp gezocht? Je staat er niet alleen voor.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • In middels 13. Het is alleen maar erger vind mijzelf nu ecgt zwaar depressief ik snij nu ook.... Sorry C

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • hoi! Dit is zeker niet raar. iedereen reageert op zijn of haar eigen manier op zulke dingen. Ik snap dat het niet leuk is als mensen dan steeds aan je vragen of het gaat, dan voel je je misschien zielig gevonden en aangekeken. Maar laat die mensen kletsen. God heeft iedereen gemaakt naar Zijn beeld. Je bent goed, mooi, leuk. Later als jij een man hebt, een paar leuke kinderen en gelukkig bent, hebben de pesters spijt van hoe ze gedaan hebben. Misschien zie je ze later nooit meer en moeten ze met hun schuldgevoel leven. Blijf altijd denken, ze doen zichzelf een lol. En soms doen woorden echt zo veel pijn, meer dan ze kunnen bedenken. Maar ooit zullen ze zelf in een situatie komen waarin zij zich net zo voelen als jij je voelt wanneer zij stom tegen jou doen. Heel vaak hebben mensen die pesten ook een probleem. Misschien in de thuissituatie. Dit reageren ze dan af op andere mensen. Misschien zijn ze wel helemaal niet gelukkig thuis, maar lijkt dat maar zo op school. Je bent leuk. Je bent mooi. Kijk in de spiegel en vind het mooie in jouw. Het mooie ligt natuurlijk niet alleen in het uiterlijk maar ook in karakter. Populaire mensen kunnen wel mooi zijn, maar meestal zijn die vriendschappen niet echt, en voelen ze zich meer alleen dan mensen denken. Blijf altijd aardig doen, dan maak je echte vrienden voor het leven! Niks is mooier dan dat. Als het echt niet gaat, ga dan naar je ouders of zoek hulp. Dit is natuurlijk ook heel goed van je om hier je gevoelens te uiten, zelfs al zijn het maar mensen die je niet kent. :) Ik hoop dat je hier iets aan had! Zet hem op! Ik weet zeker dat je het kunt!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Niet als je het niet wilt. Psychologen hebben beroepsgeheim, en als je het anoniem online doet, hoeft helemaal niemand erachter te komen. Bij mij zijn mijn medeleerlingen er ook niet achter gekomen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Misschien maar dan komt iedereen er alsnog achter C

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat naar dat die vriendin nu niets meer met je wil. Ik herken het wel een beetje van mijn eigen schooltijd: ik ben ook gepest en buitengesloten. Mijn ervaring is gelukkig wel dat er hoop is: hoe ouder de mensen om je heen worden, hoe minder er over het algemeen gepest wordt. Na je schooltijd hoef je al die mensen sowieso niet meer te zien als je dat niet wilt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nu niet erg is, maar wel dat het niet altijd zo zal blijven.

    Niets voelen is juist bij heel veel mensen een belangrijk teken van depressie. Je klinkt dus echt niet als een klein kind: in feite heb je gewoon een ziekte, maar dan speelt die zich in je hoofd af. Je hoeft het ook echt niet met je hele klas te delen - dat heb ik ook niet gedaan. Maar je kunt het er misschien met je ouders over hebben. Daarnaast zijn er ook plaatsen waar je anoniem over je problemen kunt praten, bijvoorbeeld de Kindertelefoon. Op de website www.korrelatie.nl kun je zelfs gratis online professionele hulp krijgen. Ik kan je in ieder geval echt aanbevelen om hulp te zoeken, want het kan enorm helpen: ik beloof je bovendien dat je door psychologen serieus genomen zult worden.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Tnx ik klink nu echt als een klein kind maar is niks voelen echt iets wat bij een depressie kan horen. Het word namelkijk alleenmaar erger. Mijn bff vanaf groep 3 die voor mij als een zus was en waar ik meer omgeef dan om mijzelf (maar dat weet ik niet meer zeker want ik voel er niks meer bij ) heeft mij simpelweg vervangen nu zij op een andere school zit heeft ze natuurlijk andere vriwndinnen gekregen en dat mag en kan ook natuurlijk maar ze doet niks meer met mij ze appt me niet we bellen niet meer we zouden gisteren afspreken maar ze zij dat ze veel huiswerk had en daardoor het huis niet uit mocht zie ik een uur later dat ze naar haar nieuwe beste vriendinnen gaat op snap. Nu is het enige wat ik nog constand voel leegte zonder maar een sprankje vriendschap of geluk. Maar morgen weer lekker acteeren dat alles super met mij gaat op school en dan komt alles vast weer "goed" Liefs c

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • En nee ik vertel het aan niemand want niemand zal mij begrijpen of nog normaal tegen mij doen als ik het vertel ik weet dat er een jongen in mijn nieuwe klas zit die vroeger een beetje depressief was maar ga het alsnog niet zeggen. Dat kan ik gewoon niet.

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Heftig dat je zo gepest bent en het ook nu op de middelbare meemaakt. Weten je ouders en leraren er al van? Niets voelen kan juist een teken van depressie zijn. Ik kan je aanraden om er eens over te praten met iemand die je vertrouwt: dat kan een ouder zijn, maar ook bijvoorbeeld je mentor of een vertrouwenspersoon op school. Daarnaast kan ik je uit eigen ervaring met depressie echt aanraden om professionele hulp te zoeken bij een psycholoog. Je kunt daar leren hoe je gedachten je depressief maken en hoe je die gedachten zelf kunt beïnvloeden om weer gelukkiger te worden. Het is erg zwaar om dat helemaal alleen te doen; een psycholoog snapt hoe een depressie in je hoofd werkt en kan je dus helpen.

    Heel veel sterkte; laat maar weten als ik nog iets voor je kan doen.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten