Skip to content
3 reacties
397 weergaves

Vragen in me hoofd.

Hey ik heb een vraagje en tegelijkertijd wil ik eigenlijk ook iets kwijt ik ben namelijk best onzeker over mezelf ik denk heel snel na over dingen van vinden mensen dit misschien raar of is dat niet kinderachtig en ik ben hartpatiënt en laatst ben ik op controle geweest en ging me arts omdat ik bijna 18 ben met een ander ziekenhuis over leggen hoe het nu verder moet of ik nu al geopereerd moet worden of nog niet dat maakt me best bang eigenlijk wil ik me karakter veranderden maar vrienden zeggen dat dat niet kan dat dat gebeurd in de jaren die je ouder word maar ik wil van iets af iets wat ik kinderachtig vind aan mezelf kan dat denken jullie?

17 jaar
6 jaren geleden

3 Reacties

  • Fijn dat je iemand hebt om mee te appen! Wat je karakter betreft: mijn ervaring is dat je altijd aan je karakter kunt werken en dat het al heel veel kan helpen om jezelf bewust te zijn van je minder goede kanten. Iedereen heeft die wel. Maar wat vindt je zo kinderachtig aan jezelf? Als ik je verhaal lees, kom je me niet heel kinderachtig over, integendeel: dat je veel nadenkt over dingen is heel menselijk. Wat wel altijd helpt, is om aan je zelfvertrouwen te werken, als je je, zoals je zegt, onzeker over jezelf voelt. Misschien kun je jezelf gewoon eens een paar keer per dag vertellen 'Ik hen goed zoals ik ben', of iets wat daarop lijkt. Juist als je het niet gelooft of erover twijfelt. Jezelf zoiets regelmatig vertellen, kan helpen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Heey ik app inderdaad met iemand soms die ook hartpatiënt is en het voelt ook echt goed om je verhaal kwijt te raken aan iemand die je snapt. Ik zou graag minder kinderachtig willen zijn

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Nee, het is helemaal niet raar dat je veel over dingen nadenkt. En dat je je zorgen maakt over een mogelijke operatie, is ook echt niet vreemd. Misschien kun je eens bij je artsen vragen of er een manier is om bijvoorbeeld met lotgenoten contact te zoeken: zo kun je steun vinden.

    Wat wil je precies aan je karakter veranderen? Het is namelijk altijd mogelijk om aan je karakter te werken, maar hoe je dat het beste kunt doen, verschilt.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten