Skip to content
5 reacties
576 weergaves

acceptatie introverten mensen

Beste forumers

Ik merk dat de meeste mensen om me heen, introverten mensen maar heel somber zien en dat ze het karakter niet accepteren bv geen moeite doen om een gesprek aan te gaan met die mensen of samen te werken en dus dat er een negatieve mindset is en ze amper geaccepteerd worden.
Nu vraag ik me af wat jullie er over denken?

19 jaar
6 jaren geleden

5 Reacties

  • Hey! Ik ben zelf ook 1 daarvan ik ben ook iemand die niet gauw praatje kan maken. Heel vaak is het zo als mensen vaak extravert zijn die soms niet begrijpen. Of te wel "introverte" mensen doen niet veel. Ik kan wel introvert zijn maar ben ook erg prikkelbaar. ?? Over acceptatie herken ik veel ik word weinig geaccepteerd omdat ik anders ben andere ik sta wel bij groep "stoere" jongens/meisjes maar betekent niet dat ik dan opeens veel praat ik sta er mee bij van Jo ik ben er ook en dat is het. Introverte mensen zijn soms lastig vooral als je contact wilt. Ik zal niet gauw een gesprek aan gaan.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Klinkt heel saai. Niet erg gezellig. Maar ga eens toch proberen op een rustige en tactvolle manier een gesprek met zo iemand aan te gaan. Wie weet zit je dadelijk uren te kletsen met iemand waarvan je het totaal niet had verwacht. Succes.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ken aantal introverte mensen en ik vind ze niet saai en somber. Ik ben zelf ambivert en ik kan met extraverte en introverte opschieten.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Zelf ben ik extravert maar ik vind het juist altijd leuk om dingen zoals school opdrachten die je met 2 moet doen met een introvert te doen. Ik vind het wel echt heel jammer dat mensen die introvert zijn feestjes en dingen met een groep niet zo leuk vinden. Laatst ging ik naar een festival met een vriendin en ze had er al heel snel genoeg van en had geen zin om met andere mensen te praten daar want dat vond ze iets te druk. Maar ik heb ook genoeg vrienden die feestjes en festivals hartstikke leuk vinden dus het maakt mij echt niks uit of iemand introvert of extravert is. Ik vind het grote onzin als mensen introverte mensen minder aardig vinden of niet hun best doen om ze te leren kennen. Als ik alleen introverte vrienden had zou ik dat wel jammer vinden maar ik denk dat een introvert met alleen naar extraverte vrienden hetzelfde zou denken.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Zelf vind ik introverte mensen eigenlijk juist tof om mee om te gaan. Ben ook niet echt iemand die van grote groepen mensen houdt, ik praat liever één op één met iemand of zo... Soms is het wel lastig dat ik minder behoefte heb aan uitgaan met grote groepen vrienden dan andere leeftijdsgenoten, maar ik ken ook wat gelijkgestemden en mijn vrienden accepteren het van me. En mensen reageren vaak heel bewonderend als ik vertel dat ik alleen op reis ga, terwijl ik dat juist prettig vind. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten