Skip to content
5 reacties
3106 weergaves

ik haat aangeraakt worden en weet niet waarom

Hoi dit gaat misschien kinderachtig klinken maar ik kan er echt niet tegen wanneer iemand me aanraakt, vooral mijn moeder of een andere familielid. Van jongs af aan ben ik weinig geknuffeld enz. dus ik dacht soms dat het misschien daar aan lag, maar laatst heb ik bijna een paniekaanval gehad bij de gedachte dat iemand me op een seksuele manier aanraakt. Ik snap niet waarom dit gebeurt en waarom het me verdrietig maakt. Soms vind ik m'n lichaam zelfs te walgelijk om aan te raken, heeft iemand hier ook last van?

17 jaar
5 jaren geleden

5 Reacties

  • Ook ik heb nooit echt van aanraking gehouden. Wilde ook nooit een knuffel geven of iemand met een kus begroeten. Nu is dat langzaam een beetje aan het veranderen. Ook ik heb nooit een reden kunnen aanwijzen waarom ik niet van aanraking hou. Misschien helpt het je voor te houden dat je er ook geen reden voor HOEFT te hebben. Je houdt er niet van en dat is genoeg. Naar anderen ben je geen uitleg schuldig over waarom niet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ga toch even reageren ondanks dat het een oud topic is. Ik had een beetje het zelfde, altijd een persoonlijke auro om me heen, nooit knuffels geven en als iemand me aanraakte trok ik in 1x weg. Maar ik had een goeie reden. Ik ben aangerand door mijn beste vriend, ook forceerde hij me om knuffels te geven. Ik heb het heel lang voor mezelf gehouden en opgekropt maar toen kreeg ik ineens een vriendje en wilde ik wel aanraking. (Het is nu uit hoor daar niet van hahaha) maar ik ben toch wat losser geworden. Ook feestjes hielpen mij wel omdat iedereen daar toch op 0 cm afstand van elkaar staat en elkaar aanraakt. Bij mij was het dus een kwestie van weer wennen aan aanraking. Maar ik snap wel helemaal wat je bedoelt met dat je lichaam te walgelijk is, ik voelde me echt smerig maar nu als ik naar mezelf kijk denk ik dat ik best tevreden met mezelf ben.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Je hoeft je bij een psycholoog echt niet te schamen, hoor. Je kunt daar in vertrouwen spreken en een psycholoog is er om je te helpen, niet om je te veroordelen. En er zijn meer mensen die problemen hebben met aanraking, dus je hoeft je echt niet raar te voelen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik durf het niet, ik ga al een tijdje naar de psycholoog maar ik moest onlangs veranderen van hulpverlener omdat mijn vaste psycholoog heel ziek werd. Mijn nieuwe durf ik niet veel te vertellen, ik voel me heel dom hiermee en ik weet niet hoe ik erover moet beginnen :(

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ten eerste: je bent nooit verplicht om iemand je te laten aanraken. Dat mogen mensen alleen doen met jouw instemming. Het kan zijn dat seksualiteit en aanraking gewoon niet zo jouw ding zijn - dat komt voor, en dat is helemaal oké.

    Dat gezegd hebbende begrijp ik uit je verhaal dat je veel last hebt van deze afkeer of angst, zozeer dat je in paniek raakte van de gedachte aan seksuele aanraking. Dat is erg naar voor je. Wat je zou kunnen doen is je huisarts vragen om je hiervoor door te verwijzen naar een psycholoog. Die kan je helpen om die gevoelens van angst en walging beter te gaan begrijpen en er vanaf te komen.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten