Skip to content
5 reacties
512 weergaves

Niet weten bij wie ik terecht kan

Hallo allemaal,

Misschien kunnen jullie me met de volgende situatie helpen.
Het gaat om het volgende. Ik ben een thuis wonende student. Sinds ik ben gaan studeren gaat het vaak niet goed met me. Het lijkt alsof veel vervelende dingen die een paar jaar terug op school en in mijn familie hebben plaatsgevonden ineens weer terug komen bij me en me voortdurend bezighouden. Daarnaast gaat het thuis niet altijd lekker en lukt het me op mijn studie niet aansluiting te vinden. Door deze situatie pieker ik veel en voel ik me vaak verdrietig en eenzaam.

Eigenlijk zou ik dit graag met iemand delen maar ik weet niet echt bij wie ik terecht kan. Mijn familie is soms ook een onderdeel van het probleem, mijn twee beste vriendinnen hebben het zelf ook niet altijd makkelijk en kunnen er daarom ook niet echt voor me zijn en bij mij op de studie kan ik het eigenlijk met niemand echt vinden. Daarbij komt ook nog dat ik het vaak lastig vind mensen et vertrouwen en al snel spijt heb van dingen die ik iemand vertel.
Zo heb ik laatst na een rotweek mijn hart gelucht bij iemand, maar direct daarna had ik er spijt van. Ik heb er toen de hele week tegen op gezien dat ik die persoon weer zou gaan zien en toen ik hem weer zag was dat heel ongemakkelijk voor me. Ik vraag me voortdurend af of hij nu anders naar me kijkt en of het verstandig was dit met hem te delen. Ik pieker voortdurend over of ik hem hierin kan vertrouwen ook al reageerde hij heel fijn.

Iemand misschien advies of een idee over hoe ik hier mee om kan gaan?


18 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik denk dat het heel goed geweest is om het met diegene te delen als diegene fijn reageerde is er toch niks om je druk over te maken? Het is heel goed om je hart te luchten en uiteindelijk wordt het beter echt waar het is misschien toch verstandig om het te delen met je beste vriendinnen want dan kunnen jullie elkaar steunen ik begrijp het gepieker en gevoel maar het komt goed alleen even doorzetten en het bespreekbaar maken op school en bij je ouders is ook verstandig

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn 2 opties het beste is om met je beste vrienden te praten maar je kan beter op jezelf vertrouwen dus doe nooit dingen half wees altijd zeker als je iets aan iemand vertelt.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zit met hetzelfde. Ik ben hiervoor naar een psycholoog gegaan.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat lijkt me zwaar voor je. Ik sluit me aan bij het advies van meisje 17 hierboven: je kunt erover praten met je studiebegeleider of met je huisarts (die kan je ook doorverwijzen naar hulp van bijvoorbeeld een psycholoog). Zij mogen niet verder vertellen wat je hun gezegd hebt, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat wat je hun vertelt gaat uitlekken of zo.

    Heel veel sterkte!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kan naar je studiebegeleider/mentor gaan. Of je kan een afspraak maken met je huisarts die kan je doorverwijzen. Zo kan je de nare situaties die je hebt meegemaakt verwerken en weer normaal verder gaan met je studie. En als ik je verhaal zo lees lijkt het alsof je vertrouwings problemen hebt. Daar kan je ook wat aan doen. Heel veel succes??

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten