Skip to content
2 reacties
505 weergaves

Ik haat mezelf

Hoi allemaal, Ik haat mezelf mega erg en zal uitleggen waarom. Ik kan soms zomaar uit het niets haat krijgen naar mensen. Ik heb vaker het n woord gebruikt naar mijn vriendin (waar ik een relatie mee heb) die donker van huidskleur is. Ik weet niet waarom ik dat doe als ik boos ben en krijg dan ook woede naar mezelf. Het ergste vind ik dat ze me hiervoor altijd vergeeft. Ik hou echt heel veel van haar. Ik ben ook heel vaak heel respectloos naar mijn ouders en vrienden. Ik beledig ze vaak. Ik snij mezelf en denk aan zelfmoord. Ik wil andere geen pijn doen meer doen. Ik ben gewoon een racist en een pestkop en verdien helemaal niks!   Moderator Hallo meisje van 17, blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website www.113.nl kun je chatten met een hulpverlener. Bel je liever of heb je ’s nachts hulp nodig? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week naar 0900 0113   Heel veel sterkte!!

17 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Wat voor mij bij heel veel, em tegen veel dingen, als stress, en woede lukt, is om njet te laat naar bed te gaan (vool 23.00) en dan als het licht uit is om sportvan te mediteren, met miss chill muziekje op. En dan nadenken wat er die dag goed is gegaan, en wat niet, en hoe je dat anders had willen doen. Daarna ga je je voornemen wat je de dag daarna gaat doen, in heel erg veel detaille desnoots schrijf je het op, maak dan ook goede voornemens per dag, en beloon jezelf als het een week lang goed gaat. Dit werk voor mij enorm goed, maar waarschijnlijk/misschien niet voor jou...?? Hoop dat je hier wat aan had, succes ermee!! Xxx

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, je zegt dat je je zelf haat om wat je doet. Wat jij doet naar anderen is inderdaad niet zo leuk en je hebt echt een hele lieve vriendin dat ze jou steeds vergeeft als je zo lelijk doet. Geef haar eens een klein cadeautje, een plantje of een doosje chocolaatjes. Zeg haar dat je van haar houdt.
    Dat jij echt slecht bent dat geloof ik niet want iedere keer als je zo lelijk doet voel jij je schuldig. Slechte mensen hebben daar geen last van.

    Je schrijft dit hier op omdat je er mee zit dus ik denk dat je wilt veranderen. Het begin van verandering is er over praten met de mensen die jij pijn doet, je ouders, en misschien zoals de moderator voorstelt met een professionele hulpverlener. Je moet daarbij heel eerlijk zijn over jezelf en je figuurlijk gezien bloot durven geven. Je kunt pas geholpen worden als je helper echt alles weet. Dat is eng, maar durf het gewoon, het gaat om je levensgeluk.

    Jouw boosheid komt ergens vandaan. Zijn er in het verleden misschien nare dingen gebeurd? Heb je het gevoel dat mensen niet om je geven? Ben je teleurgesteld om bepaalde dingen of in sommige mensen? Ben je bang voor de toekomst? Allemaal dingen die een rol kunnen spelen en die je kunt bespreken met iemand die je vertrouwd.

    Je hebt een eerste stap gezet en dat is heel belangrijk. Je wilt veranderen en je hebt een begin gemaakt. Doe ook de volgende stappen zodat jij weer kunt gaan houden van het leven en de mensen om je heen. Wees moedig. Sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten