Skip to content
7 reacties
221 weergaves

Ik ben een trotse Nederlander van marokaanse afkomst

Hey zoals je aan de titel kan zien ben ik een Nederlander van marokaanse afkomst. Ik hou van m’n land ik beschouw Nederland als mijn thuisland . Ik hou van Holland en ook wel van Marokko hoor. Ik hou van Hollands eten Hollands muziek en de omgeving in Nederland. Als ik dit zeg tegen een marokaan bijvoorbeeld dan noemen ze me een verkaaste marokaan. Ik vind dat echt belachelijk.ik ben gewoon trots op het land waar ik ben geboren en opgegroeid . Ik hou natuurlijk ook van het marokaanse cultuur eten de muziek alleen sommige regels vind ik nergens op slaan (buiten de islam regels) ik ben wel moslim en ik hou van mijn geloof! Islam . Mijn vraag is past dat wel met de Nederlandse cultuur en moslim zijn en een Nederlander met een marokaanse afkomst. En ik beschouw Nederland ook als mijn land mag dat? En is het ook mijn land?

18 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik zie Nederland als mijn land dat is mijn geboorteland

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ook alleen een Nederlandse paspoort xD en ik kan amper marokaans (berbers of Arabisch) praten maar ik versta het wel geod.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Dankjewel ook goed om te horen dat ik wel een Nederlander ben. En ik respecteer iedreen wat hij of zij denkt. Alleen kan ik niet als mensen zeggen van ja verkaasde marokaan of verkaasde Turk. Ik wordt er Gwn boos van. Of als iemand zegt “ ja Turkije of Marokko is veel beter dan Nederland” Dan denk ik echt van “ ga dan terug naar die land waar ze je niet overal mee accepteren! En je grootouders zijn niet voor niets naar Nederland gekomen omdat dit lang nederland waar ik van hou een torlerante land is met vrijheid van religies! En trouwens ik ben Gwn ook moslim :) en ik van me religie blijf houden :) ik zou nooit van me leven in m’n land van afkomst wonen. Niks tegen mede marokanen!! Wat ik al zei ik hou van de marokaanse cultuur en eten en gezelschap etc.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom zou dit niet jouw land zijn? Je bent hier geboren en getogen en natuurlijk kun je gewoon moslim zijn en Nederlander. Weer waarom niet? Er zijn dan misschien wel mensen die vinden van niet maar dat is zo raar die mensen zijn echt gek in hoofd dat ze denken dat ze iets over anderen te zeggen hebben. Beetje vaag maar ik hoop dat je er iets aan hebt ??

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Natuurlijk is het ook jouw land. Je hoort er gewoon bij. Het is juist goed dat je jezelf Nederlands voelt als je hier leeft. En het is ook niet erg als je daarnaast van Marokkaans eten en muziek houdt, want dat is ook onderdeel van je afkomst. En religie is een privézaak. Iedereen mag zelf weten waar hij of zij in gelooft. Die Marokkanen die dat zeggen doen alsof het slecht is om Nederlands te zijn. Maar ik vraag me af wat ze hier doen als ze zo op ons neerkijken. Ik vind het juist goed dat je zo tolerant en open-minded bent!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Same. Ik woon in het oosten van nederland. Ik hou absoluut niet van dat rap en hiphop gebeuren. Ik praat meer dialect dan de gemiddelde nederlander hier. Heb gewoon nederlandse vrienden. Maar ben wel atheist. Stereotype marokkaan komt gewoon door bewuste groepsvorming door mensen met een afkomst in combinatie met de verpauperde samenleving in de steden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • jij beschouwt toch zelf wat je eigen land is? Je bent hier geboren en je leidt hier je leven, tuurlijk ben je een Nederlander. Een Nederlander met Marokkaanse roots (waar je heel trots op mag zijn!). Meer wel gewoon en Nederlander hoor :)

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten