Skip to content
6 reacties
287 weergaves

Zelfmoord

Hoe ga je om met zelfmoord gedachtes

15 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Meisje 15 mag ik vragen Wrm je vaak aan zelfmoord denkt dan kan ik je beter helpen!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi bedankt voor jullie reacties zelf ben ik Joods maar niet echt gelovig ja soms schrijf ik dingen van mij af of zoek ik afleiding maar niks lijkt te helpen of erover praten helpt ook niet misschien op het korte termijn maar niet op lang termijn

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve meisje ik heb dat ook gehad. Zelfmoord gedachtes al 2 jaar lang. Ik ben zelf gelovig en heb God gevraagd om mij te helpen. Zelf ben ik moslim en is zelfmoord gedachtes of plegen haram (niet toegestaan) God geeft je een beproeving en wilt dat je ermee omgaat (zelf weet ik niet of je in God geloofd) maat bij mij helpt dat erg! Zoek ontspanning ga afspreken met vriendinnen heb je een bijbaantje ga meer werken als dat kan. Of oraat er zeker met je ouders erover ( als hey probleem dan niet over hun gaat)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, ik heb het zelf geen zelfmoord gedachtes, maar ik zou er met iemand over praten waar je je fijn bij voelt. Ik heb zelf last van een angststoornis en bij mij helpt mijn gedachtes opschrijven ook goed. Dus ik zou er over praten en je gedachtes opschrijven.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, persoonlijk heb ik hier niet heel veel ervaring mee maar mijn advies zou zijn om er met iemand over te praten. Het klinkt misschien heel lastig maar als je dat niet doet zou je de verkeerde keuzes kunnen maken omdat jij de enige bent die ervan af weet. Als je er met iemand over praat (moeder, vader, vriendin, therapeut) heb je iemand die met een frisse blik naar de situatie kijkt en kan het jou zo heel erg helpen. En als laatste, pleeg alsjeblieft geen zelfmoord, het is het niet waard, geloof me.   Moderator Hallo meisje van 15! Mocht je deze gedachtes hebben, blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website http://www.113online.nl/nu-praten kun je ’s ochtends van 10.00 (in het weekend vanaf 12:00) tot 23.00 chatten met een hulpverlener. Bel je liever of heb je ’s nachts hulp nodig? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week naar 0900 0113 (€ 0,05 per minuut).   Mailen naar post@jongin.nl kan natuurlijk ook.   Heel veel sterkte!!  

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi dat bericht is van mij het is als vraag bedoeld sorry dat ik er geen vraagteken achter zette

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten