Skip to content
3 reacties
253 weergaves

Ptss

Ik heb veel meegemaakt in mijn leven laat ik bij het begin beginnen. Ik was 3 maanden oud toen ik ernstig ziek werd. Ik ben veel opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ik heb er lang gelegen. Veel pijn geleden, veel ziekenhuis bezoeken, tot ik 9 jaar was toen was ik beter maar beter is niet gezond ik heb er tot de dag van vandaag en nog mijn hele leven psychische en fysieke problemen van. Ik ben gepest. Ik heb 1 oma nooit gekend zij is overleden aan kanker ik heb daar veel verdriet van, 2 tantes van mij zijn overleden aan kanker, een oom van mij heeft ongeneeslijk kanker en de beste vriendin van mijn moeder heeft ook kanker. Ik heb mijn opa nooit gezond gekend altijd ernstig ziek en een jaar geleden is hij overleden mijn oma die had een hersenbloeding en is een halfjaar geleden overleden. Ik ben aangerand een keer bijna aangereden ik heb een overval meegemaakt en ik heb een brand meegemaakt iemand die ik ken heeft zware autisme. Ik ben vroeger door mijn opa mishandeld en daardoor geen contact meer. Mijn stieftante heeft een ernstige vorm van suikerziekte en een oom van mij heeft ook suikerziekte die oom van mij heeft mijn tante mishandeld en nu heb ik geen contact meer met hen. Er is veel gedoe en ruzie in mijn familie waardoor ik veel niet zie. Een meester waar ik een hele goede band mee had is overleden 1 iemand die ik goed ken heeft zelfmoord gepleegd en 2 meisjes die ik ken willen zelfmoord plegen ik heb een vriendin die ziek is en ik ken nog wat mensen die overleden zijn of mishandeld of hersenbloeding of iets psychisch en de puberteit waar ik last van heb en dit alles maakt dat ik het leven soms niet zie zitten

15 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Bedankt voor de reactie ik heb al alles geprobeerd maar niks helpt

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik pas op op jonge kinderen ga vaak de natuur in en ik heb zelf een hond soort (hulphond) maar bedankt voor de tips

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Ik zie hier vijf berichten van een meisje van vijftien waarvan ik denk dat ze allemaal van dezelfde zijn dus met deze reactie reageer ik op alle vijf.

    Jouw verhaal is erg heftig en je hebt veel mensen in je omgeving verloren en dat is heel verdrietig.
    Hoe ouder je wordt hoe meer je zult ontdekken dat aan de ene kant het leven afscheid nemen is en dat je aan de andere kant weer nieuwe mensen in je leven ontmoet waar je van gaat houden. Ouderen nemen afscheid van het leven, kinderen worden geboren, vrienden raak je kwijt, nieuwe vrienden ontmoet je en zo gaat het door totdat het jouw beurt is om afscheid te nemen
    .
    De vraag is, hoe moet je daar mee omgaan en hoe houdt je moed om door te gaan in het leven. Er zijn dingen waar je niets aan kan veranderen, die zal je moeten accepteren. Dat is moeilijk,soms vind je het oneerlijk en gemeen, maar er is geen andere weg. Dan is er de rest van je leven. Daar heb je invloed op. Je zit op school, straks kies je voor een beroepsgerichte opleiding en misschien ontmoet je iemand waar je speciale gevoelens voor krijgt.
    Mensen gaan het liefst om met iemand die opgewekt en positief is. Voor jou is het heel moeilijk om nu zo iemand te zijn. Je kan natuurlijk niet zo maar een knopje omdraaien en zeggen vanaf nu ga ik opgewekt zijn. Heb je een liefhebberij? Zit je op een sportclub of zo iets? Doe je ergens vrijwilligerswerk? Van omgaan met andere mensen, van mensen helpen en een beetje gelukkiger maken wordt je zelf ook gelukkiger. Misschien kun je eens op kinderen gaan passen als ouders een avondje uit willen of een hondje uitlaten als de eigenaren daar geen tijd voor hebben.

    Buiten zijn en rondlopen in de natuur is goed voor je. Als je googled op vitamine D en depressie krijg je het volgende te zien: "De bevindingen laten een sterk verband zien tussen vitamine D en depressie. Een vitamine D tekort en een depressie zouden beiden uitingsvormen kunnen zijn van een onderliggende biologische kwetsbaarheid voor depressie. Het kan ook zijn dat vitamine D betrokken is bij de totstandkoming van een depressie".
    Als dat waar is dan moet je gewoon zo bloot mogelijk zo veel mogelijk in de zon gaan lopen en zitten. In de tuin, in het park, ga naar het strand of iets wat daar op lijkt bij jou in de buurt waar je dat kan. Door de zon wordt vitamine D aangemaakt in je huid. mensen die naar het strand zijn geweest zijn altijd opgewekt. Van de zon en de wind op je huid voelen wordt je ook al blijer.

    Het is heel moeilijk om tot iets te komen als je in een depressie zit, maar het moet echt. Met op je kamer somber zitten zijn wordt het steeds erger. Als je er echt niet uitkomt zoek dan professionele hulp. Het gaat om de rest van je leven en het is de moeite waard om daar je best voor te doen. Jij bent nodig om er voor anderen te zijn, niet weglopen!

    Probeer flink te zijn en uit die put te klimmen waar je nu in zit!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten