Skip to content
8 reacties
530 weergaves

Onzeker over mijzelf

Hey ik heb een vraagje ik zie steeds meer berichtjes over dat jongens samen rukken en dat meisjes het samen doen maar ik heb dat nooit kunnen doen ok wel een keer over seks kunnen praten maar niks meer wou wel wat meer vragen maar durfte niet nu ben ik 19 en ben sinds mijn 17de uit de kast ik heb een lichte beperking maar ik schaam me een beetje omdat ik dit nooit kon doen want op mijn school deden ze heel onaardig tegen mensen die anders zijn of meer beperkt zijn maar ik ontdekte pas mijn bi gevoelens op mijn 16-17de daarvoor dacht ik dat ik hetro was ik heb zo het gevoel dat ik achterloop niet bi ben en raar ben ofzo alsof ik te dicht was terwijl nou ja dat was niet helemaal het probleem en ik weet niet wat te doen het is wel zo dat mijn vriendinnen vroeger ook al uit de kast kwamen maar wou gewoon vrienden zijn en 1 daarvan had al een vriendje pls ga niet zeggen dat ik niet bi ben..ik ben lgbt ben wel trots maar ik snap niet waarom ik hier onzeker over ben en snap eigenlijk ook niet waarom je het gevoel zou kunnen hebben om samen te te trekken oh ps ik moest op school het verbergen en ik werd toen ook al verliefd op een vriendin maar schaamde me en was echt helemaal verliefd maar goed wat moet ik doen..is dit gevoel raar groetjes meisje 19x

19 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Dankjewel dat hoop ik ook! Ah nee dat snap ik volkomen dat rot gevoel kan je echt een beetje kapot maken ahah zie je wel niet iedereen is op het slechte uit er zijn altijd wel goede aardige mensen de mensen die raar of je minder zien dan dat je bent moet je eigenlijk negeren...tja dat is moeilijk dat weet ik Wat ik ook vind is dat iedereen gelijk is maar ja sommige vinden weet van niet maar goed wat fijn dat je nieuwe luier zo bevalt ja de eerste keer is altijd effe wennen passen en wegen weetje blijf gewoon jezelf wees niet bang en ik zou wat meer met due aardige jongen om gaan en ook gewoon de dingen doen die je altijd doet dan denk je er niet zo aan als het vervelende gevoel weer terugkomt weetje ik hoop zo dat de mensen nu nog steeds aardig tegen je doen tja ik heb ontdekt dat een meisje op mijn werk me anders ziet zoals ik ben en een vriend van me ook vedder gaat het wel goed daar tja ik ga gewoon niet meer met haar om denk ik ze kwetste me echt gisteren ik weet niet precies waarom ok wel een beetje maar waarom zou ik zo boos worden omdat iemand me zo ziet en denkt van ach ze is wat kinderlijk en ze zag zichzelf beter dan ik slimmer volwassender en dat ze niks met ons heeft op het werk...maar ja ik denk echt dat ik te veel nadenkt over mijzelf en of ik wel of niet erbij hoor ik ben vroeger ook gepest maar de school was ook gewoon niet goed dan gebeurd dat ik hoop dat dit niet raar is maar zo voel ik me soms gr meisje 19xx

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee dank je, ik hoop dat je een leuke relatie krijgt. Ik twijfelde eerst of het wel gepast was om ook mijn verhaal te delen. Maar we zullen wel niet hetzelfde hebben. Ik reageer ook omdat ik je gevoel snap. Ik ben ook half autistisch dus heb ook welleens het gevoel van ben ik wel net zoo goed als jouw ? Zulke dingen enzoo. Twijfelen. Minderwaardig ? En die luiers werken erg goed. Achteraf vatte ik dingen verkeerd op. Achteraf ben ik dankbaar dat die jongen begon over een natte vlek in mijn kruis. De eerste opmerking over luiers vatte ik op als een belediging. Zoo van ik ben geen baby ik kan er gewoon niks aan doen maar het bestaat echt om mensen te helpen. Alleen de eerste dag dat ik het om had voor het eerst in mijn leven was met gemengde gevoelens, aan de ene kant raar dat ik dat doe op me 13e en aan de andere kant zacht en wilde het wel een kans geven als ik weer per ongeluk nat wordt. Dat gebeurde in de 1e en zit nu in de 4e. Ik heb me nu al 3 jaar elke dag echt droog gevoeld en ben nooit meer nat gezien.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Aww wow wat een mooi en sterk verhaal ik snap helemaal wat je bedoelt enzo over je luiers en dat je je zo schaamde maar doordat je dit hebt heb je het gevoel dat je wat achterloopt ofzo dat is rot zijn je vrienden zogenaamd Vedder dan jij? Nee joh helemaal niet weetje ik heb een tijdje nagedacht en denk wat minder rot over mijzelf want ik ben al ver genoeg tja ok vandaag dee een meisje een beetje rot en noemde me meer beperkt dan zij en dat ik wat kinderlijk ben dat is helemaal niet zo maar voelde me zo kut want juist door deze mensen ben ik soms wat banger maar ik probeer wel wat zekerder over mijzelf te zijn want ik heb een aardig meisje ontmoet en het klikt wel erg goed maar ik vraag me af of we mischien in de toekomst een relatie krijgen ze is erg lief grappig en wel zorgzaam tja ik weet het nog niet omdat ik haar nog maar 2 dagen ken (ben niet wanhopig ik vind haar ook gewoon een beetje leuk maar ben bang om te snel te gaan of te snel te denken) want ze wilt me nu al ontmoeten in het echt (ik heb haar ontmoet via een dating app) waar je 100% zeker weet dat diegene echt is enzo maar goed hoe gaat het nu met je nieuwe luiers en werken ze (sorry voor mijn lange verhaal gr meisje 19 ps hoe voel je je nu dan over dat hij zo begon over een natte plek in je broek?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • De eerste keer was ook heel flauw en in de 1e van de middelbare toen ik nog 13 was. Ik stond in de pauze staand in de kantine te praten met klasgenoten. 1 gaf onverwacht een opmerking dat ik een natte vlek in mijn kruis had wat ik nog niet door had. Dat was top gênant. En veranderde het gesprek over wat anders naar pampers. Voelde als pesten maar zoiets is later nog 2x gebeurt. Die ene jongen die over pampers begon kreeg ik steeds meer gesprekken mee en leerde ik dat het niet bedoeld om te pesten was en liepen we vaak uit school met zn 2en naar huis. Van hem alleen geleerd dat er luiers speciaal gemaakt worden als je 13 bent en het eigenlijk bij mijn steeds nat zijn hoort. Ik had al 6 jaar ongelukjes maar dacht nooit aan een luier of wist niet wat er was. Hij dacht dat ik mezelf er beter in zou voelen. Daardoor aan mn ouders verteld en vrij snel akkoord gegaan met dat ik dat zou uitproberen vrijwillig. Mn klasgenoten hebben me pas zeker leren laten voelen over mezelf. Mijn klasgenoten praten ook over sex enzoo ik heb ook het gevoel dat ik al wat achter loop of anders ben. Ik kan ook verkering krijgen. Maar vraag me nog af hoe er gedacht wordt over luiers. Door meisjes. Het is een beperking die ik kan verstoppen door niks te dragen want fyssiek aan mijn lichaam zie je niks. Maar dan gebeurt het weer dat ik natte boxershorts heb vaak.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ach gosh wat is dat zielig maar ik begrijp ook wat je bedoelt dat is erg flauw en diegene zijn gewoon slecht ik zou gewoon echte vrienden gaan zoeken en je bent helemaal niet anders ik heb ook een fysieke beperking en ik wil er ook erbij horen en heb het gevoel dat ik soms achterloopt op iets en soms niet maar ja ij ga er nu wat beter mee om maar goed tja ik kom soms niet van een gevoel af en ik weet ik niet wat het is tja...wat moet ik doen?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ik snap het wel, ik ben ook heel lang onzeker geweest over mezelf. Ik heb ook nog eens de fout gemaakt dat ik lang ontkende dat ik een lichte fysieke beperking had. Ik kende het hele woord niet eens. Ik wou stoer zijn. Ik heb zelf altijd wel een beetje incontinentie gehad, dat is ook een moeilijk woord voor me wat ik pas op me 13 hoorde. Wel mn plas op kunnen houden maar gewoon heel snel nat en 8x per dag keihard naar de wc rennen. Het is een vreselijk gevoel als op school je onderbroek nat is want dat blijf je 2 uur lang voelen, pas op de middelbare school zijden klasgenoten er wat van. Van klasgenoten gehoord dat ik een luier moest, eerst dacht ik dat het pesten was. Ik dacht dat bestaat en past alleen voor baby's. Maar was wel serieus bedoeld. Toch een tijd niks mee gedaan want ik dacht als ik een luier draag ben ik niet meer zoals die andere 20 jongens van mn klas. En ik weet niet wat ik eraan heb en of het helpt. Pas in de 1e van de middelbare luiers gaan dragen. Vreemt gevoel want ik voelde me wel groot dat ik op de middelbare school zat.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hii ts hier ja eigenlijk wel het voelt alsof ik wat heb gemist om wat met mijn gevoelens voor meiden te doen ja ik heb inderdaad iets fysieks en nauwelijks iets in my metaal en tja ik kon eerst wel uit nu niet meer...door corona is alles gesloten ik ga eigenlijk woensdag wel op een online date via een app om nieuwe mensen te leren kennen (het is een ontmoetings avond om eventuele leuke mensen te ontmoeten) ik hoop dat ik daar iemand vind eigenlijk ben ik bi maar wil wel een keer daten met een meisje je hebt wel gelijk ik wil gewoon iemand ontmoeten die niet raar doet over beperkingen of over andere dingen je bent best wel wijs kan even niet zien hoe oud je bent en ik waardeer je reactie wel best goede tips maar ik wil eigenlijk helemaal niet op baboo wil eigenlijk niet echt online daten (ok abcdate Mischien wel maar daarop is het op de dating app niet echt wat ik zoek) maar ik denk wel dat ik op die avond wel iemand ontmoet I guess tja ik zie wel het is allemaal wel maar goed als iemand nog tips heeft geeft het me maar maar erg bedankt hoor!xx

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Je bent negentien en je verlangt naar iemand om je gevoelens mee te delen en je lichaam te ontdekken. Dat is allemaal heel normaal. Je hebt wat kleine handicaps, je valt op meisjes en je hebt een lichte beperking. Ik neem aan dat het laatste iets fysieks is.

    Dat je op meisjes valt is natuurlijk geen beperking als je op zoek bent naar een relatie, je hebt alleen wat minder keuze. Die kleine beperking hoeft ook geen probleem te zijn. Veel mensen zien vooral hun eigen minpuntjes als het aankomt op zoeken naar een partner en worden dan onzeker, vooral als ze iemand tegenkomen die in hun ogen volmaakt is. Als jij wat minder dan volmaakt bent dan voelen mensen zich prettiger bij jou omdat ze zich wat meer op hun gemak voelen en meer zelfvertrouwen hebben.
    Het wekt ook sympathie op als iemand het wat moeilijker heeft.

    Misschien heb je de post gelezen van die jongen die last heeft van incontinentie. Daarvoor droeg hij een luier en daar schaamde hij zich voor. Tot zijn verbazing en opluchting reageerden mensen daar heel aardig en begripvol op.

    Jij zit nu met het probleem dat je graag een vriendin wil. Ik weet niet of uitgaan tot je mogelijkheden behoort, maar je kunt altijd via internet proberen. Je zou eens kunnen kijken op badoo.com/dating
    Op die pagina kun je invullen waar je belangstelling naar uitgaat en je locatie. Als je dan op update klikt krijg je een heleboel gezichten te zien van andere Badoo gebruikers die aan jouw kriteria voldoen. Zo krijg je een beeld van wat er zo rondloopt in jouw omgeving.
    Als je een account aanmaakt (kost niets) dan kun je zien wie die gezichten zijn, wat hun liefhebberijen zijn, wat ze zoeken, enzovoorts. Jij kunt ook een profiel aanmaken en zo in contact komen met anderen. Met een beetje geluk vind je iemand die wel kennis wil maken.
    Probeer zo eerlijk mogelijk te zijn. Je mooier of beter voordoen dan je bent loopt altijd verkeerd af.

    Het leven is soms niet makkelijk, maar voor iedereen is er wel iemand die genegenheid voor je kan voelen. Die moet je alleen tegenkomen en leren kennen. Daarvoor moet je initiatief nemen. Ze komen niet bij je aanbellen. Heb vertrouwen en ga aan de slag. Succes!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten