Skip to content
7 reacties
364 weergaves

Bang dat de scholen weer sluiten...

Hoi allemaal… Zoals iedereen weet zijn er de laatste tijd weer ontzettend veel corona besmettingen. Er worden nu al meer maatregelen genomen. Ik ben alleen zo bang dat de scholen weer dicht gaan… :( Ik zit nu in 5vwo, dus voor mij een belangrijk jaar, veel pta’s etc. Ik heb alleen door mijn depressieve gevoelens zo’n lage motivatie, concentratie, geheugen etc. Al helemaal thuis doe ik gewoon echt niks aan school. Ik kan max. een halfuurtje leren, daarna ben ik mn motivatie en concentratie alweer kwijt. Ik heb het geluk dat ik dingen snel begrijp, dus wel snel een voldoende haal met niks doen, maar dit jaar is het toch allemaal een tandje lastiger. Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen is dat ik zo bang ben dat school dichtgaat, omdat ik me thuis gewoon niet kan focussen. Ik ben ook niet op mijn plek in mijn eigen huis, ik voel me gewoon kut thuis. Op school zie ik vrienden en ben ik gewoon even weg van huis. Er is afleiding en het is vaak wel gezellig. En ja, op school is mijn motivatie ook laag, maar in de lessen pik ik toch altijd wel veel meer op dan thuis, waar ik op de toets profijt van heb. Ik ben gewoon zo bang dat de scholen dichtgaan. Ik weet gewoon niet of ik het dan allemaal wel ga halen. Ik heb vorige winter een zware depressie gehad en ik ben bang dat ik een terugval ga krijgen als school dichtgaat… Iemand hetzelfde…? Help...?? Liefs ??

16 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik kijk nog even... Bedankt iig voor je reactie :)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Raar zal hij het echt niet vinden. Je vriendinnen voelen het misschien niet zoals jij, maar als ik op internet ervaringen van jongeren lees, ben je zeker niet de enige die het heftig vond toen de scholen dicht waren (zie het bericht van meisje 17 hierboven, bijvoorbeeld). Sterker nog: ikzelf hoor dat soort gevoelens ook van vrienden aan de universiteit. Dus dat je er bang voor bent dat de scholen opnieuw dichtgaan, is echt niet vreemd, als helemaal niet als je last hebt van depressieve gevoelens. Als je mentor een beetje goed is in zijn werk, zal hij je echt wel serieus nemen.

    Als je bang bent dat je ouders gebeld worden, mag je daar trouwens gerust open over zijn tegen je mentor. Als je dat echt niet wilt, dan verwacht ik dat hij dat zal respecteren.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat hij me raar vindt.. of dat ik hem lastig val.. ik wil hem niet met mijn problemen belasten en ik wil ook niet dat mn ouders ofz gebeld worden

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Kun je zeggen waar je bang voor bent bij je mentor?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi J16 ?? Ik durf hier niet met mijn mentor over te praten. Hij is wel aardig hoor... maar ik ben bang. En verder heb ik er nooit echt over gepraat. Soms wel eens met vriendinnen.. Maar die begrijpen het ook niet echt.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS! Zwaar dat je last hebt van depressieve klachten. Kan me voorstellen dat je het dan niet fijn voor je is als de scholen weer dicht zouden gaan. Hopelijk komt het inderdaad niet zo ver.

    Heb je al eens met je mentor gepraat over je zorgen? Die is er om je met dit soort problemen te helpen, en kan ook samen met je zoeken naar oplossingen zodat je de stof beter kunt bijhouden.

    Heb je trouwens al hulp voor je depressie?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jaa, ik ben ook bang dat de scholen weer sluiten. Ik heb het echt prima thuis hoor, en mijn ouders helpen mij super goed. Alleen het is zo stil zonder sociale contacten. Ik heb geen broers of zussen dus ik heb geen leeftijdsgenoten waar ik mee kan praten tijdens lockdown. Op school zit het grootste gedeelte van mijn vrienden. (Waaronder ook mijn chrush). Het is altijd zo leuk en gezellig op school. Ik mistte dat ontzettend toen de scholen dicht waren. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik hoop ook zo erg dat de scholen open mogen blijven.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten