Skip to content
5 reacties
471 weergaves

Masker

De laatste tijd heb ik steeds meer het gevoel dat ik niet weet wie ik ben. Ik heb het gevoel dat ik altijd een soort masker op heb als ik bij anderen ben. Dat ik me niet gedraag zoals mezelf. Maar ik weet dus niet wie ik dan wel ben. Heeft iemand tips of ervaringen?

14 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Bedankt voor al jullie reacties! Het helpt mij wel een beetje. En jongen van 21 jaar, nee, daar twijfel ik niet over. Ik dacht gewoon dat er misschien vooroordelen konden zijn als ik jongen of meisje koos en dat het toch niet zo relevant was. Wel bedankt voor je reactie en het meedenken.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, Dat is een vervelende gedachten en gevoel. Je zegt dat je niet jezelf bij andere bent, maar ook dat je het zelf niet weet. Probeer voor jezelf vaststellen wat leuk vind. Vind je bijvoorbeeld pop muziek leuk of Juist rock? Hou je meer van een lieve kleding stijl of juist donkere kleding? En naar wat voor mensen kijk je op? Kijk je misschien heel erg naar Ariana Grande op die heel zoet en schattig is of bijvoorbeeld Ruby Rosé die heel stoer en krachtig is. En probeer er niet zo'n issue van te maken. Je zit in de puberteit, het is normaal dat je er niet achter bent wie je nou eigenlijk bent. Het is juist nu de tijd om het te ontdekken. Ga bijvoorbeeld iets nieuws proberen, zoals een hobby of sport. Misschien vind je voetbal en gamen heel leuk. Of hou je meer van tekenen en dansen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, ik zie dat je post als X 14 - denk je dat je gevoel van een masker dragen iets te maken heeft met of je je een jongen, een meisje of iets anders voelt (als je daar meer over wilt vertellen)?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Had ik ook. Ik was onzeker en durfde mezelf niet te zijn bij sommige mensen. Hoort wel een beetje bij de leeftijd. Met de tijd verdween het.

    Als je onzeker bent, dan is het boek "the subtle art of not giving a f*ck" wel interessant. Er is ook een gratis audioboek op youtube.

    Verder zou ik niet te veel druk maken om wie je bent. Naar mate je steviger in je schoenen gaat staan, ga je echt wel merken wie je bent en wat je belangrijk vind.



    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb ik ook wel last van. Bij die crush ben ik weer iemand anders, bij mijn beste vriendin ben ik iemand anders, op school ben ik weer iemand anders, thuis ben ik weer iemand anders. Ik ben immers zoveel soorten identiteiten aangenomen van mezelf. Ik pas me gewoon aan aan de persoon en de situatie. Ben ik bij wat meer “kakkers’ thuis dan gedraag ik me netter dan bij mij thuis.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten