Skip to content
14 reacties
621 weergaves

Verleden loslaten

Hoii. Ik heb jullie mening nodig. Vorig jaar in december, leerde ik een jongen kennen en ik werd gelijk verliefd op hem. Ik dacht dat hij me ook leuk vond omdat hij de hele tijd aan het flirten was enzo. We hadden uiteindelijk ook een date, maar gelijk daarna (januari 2020) negeerde hij me en reageerde vaag op mijn appjes. Ik wist niet wat er aan de hand was en wat hij nou wilde. Daardoor ging ik over mezelf nadenken of ik nog wel goed genoeg was. Ik was midden in een identiteitscrisis beland omdat ik ook niet meer wist wat ik in de toekomst wilde. Ik had het gevoel dat niemand meer om mij gaf en ik wilde eigenlijk gewoon dood. Toen, halverwege februari, had hij gezegd dat hij geen reactie wilde en er viel een last van mijn schouders omdat het eindelijk duidelijk was. Ik was sterker geworden, maar in september ging het weer fout. Ik dacht weer aan alles terug en wilde mezelf dit keer echt vermoorden. Dat heb ik niet gedaan, maar ik denk nog elke dag aan wat er is gebeurd. Ik w het loslaten en ik denk dat ik dat kan als ik tegen die jongen vertel hoe hij me heeft laten voelen. Maar ik ben bang dat als ik dat zeg, hij dan heel kut reageert en het dan allemaal nog erger wordt. Wat vinden jullie? Moet ik met hem praten of weten jullie nog andere dingen hoe ik het los kan laten? Ik heb jullie hulp echt heel erg nodig!!

17 jaar
3 jaren geleden

14 Reacties

  • Beste H, jammer om te lezen dat het bij u thuis niet zo knuffelig was. Een knuffel doet echt heel veel goed. En vrienden om bij te zijn. Daarom ook dat ik eigenlijk zo vlug mogenlijk uit de kast wou. Ik wist het van mezelf echt wel dat ik niet voor de meisjes was en ik wou dat mijn vrienden het wisten, zodat ik nu kon zien wie mijn vrienden dan nog waren. Beter nu als tegen dat ik ouder was. Ik ben een deel vrienden kwijt, maar die mijn vriend nog zijn heb ik dan ook wel heel veel aan. Er zijn een paar vrienden bij gekomen, jongens die ook voor de jongens zijn denk ik, maar ze zwijgen er over maar ik denk het wel aan hoe ze doen. Er waren ook een paar oudere jongens die vriendelijk begonnen doen, maar daar zij broer van dat ik er van moest weg blijven en daar heeft hij gelijk in. Ik weet niet wie ik daarin kan vertrouwen want het zou voor het verkeerde kunnen zijn. Op de zwemvereniging is er niemand van de oudere jongens die voor de jongens is. Dus lees ik hier best veel.

    Elektriciteit was ook uw vak, zei ge eens tegen broer. Anders eventueel voor psycholoog of psychiater gaan? ik denk wel dat ge er goed in zoud zijn. Dat goed antwoord wat ge zegt zie ik toch iedere keer. Ik heb nog niks idee wat ik later wil doen. Eerst school afmaken en dan zie ik wel. De loonwerker is wel geïnteresseerd in broer en mij omdat we graag met de machines van de boer werken, maar broer gaat voor brandweerman. Helaas geen jobkes daar voor de vakantie vast te krijgen omdat we geen familie hebben bij de brandweer. En dan nog zou het alleen maar bureelwerk zijn. Broer had gehoopt om een beetje met het materiaal om te kunnen gaan.

    Ik weet dat broer per ongeluk eens mijn naam gezet heeft, vandaar dat ge de eerste letter 'S' weet. Heb ik ook per ongeluk eens broer zijn naam gezet? Groetjes.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste S, Zo te zien hebben jullie een heel leuk leven met veel afwisseling. Toch is niet alles zonnig en vrolijk, er zijn ook wel wat donkere wolken in de verte. Dat je moeder zich een beetje zorgen maakt over hoe het verder zal gaan met jou is wel te begrijpen. Ik denk dat het wel mee zal vallen.
    Ik begrijp dat jij goed kan leren dus ik vermoed dat jij verder gaat leren en een mooi diploma gaat halen en een goede baan gaat krijgen. Of je vriend van vandaag ook je vriend van straks gaat zijn, dat weet je niet, maar jij hebt een goede thuisbasis dus ik denk niet dat jij in het homocircuit verzeild raakt en van het ene bed in het andere belandt.
    Van die jongen die hier niet meer komt las ik een bericht dat hij met 14 mannen had gezoend en met 6 verder was gegaan. Dat vond ik absoluut niet leuk om te lezen, vooral niet omdat ik weet dat hij een voorkeur heeft voor de bottom rol. Een jongen van net 17, een paar maanden na de eerste keer en dan al de ene na de andere en allemaal ouder dan hij! Dat krijg je als je kinderen geen liefde geeft thuis.
    Jij denkt zelf dat het goed zit tussen jou en je vriend en dat denk ik ook. Jullie vinden je weg wel in het leven.

    Je vraagt hoe het voor mij was om te ontdekken dat ik anders was. Ik begreep zelf dat het iets was waar je beter je mond over kon houden. Niet alleen op die manier was ik anders, ik was ook iemand die mijn eigen weg ging. Vrienden zocht ik niet en ik hou er ook niet van aangeraakt te worden. Thuis waren ze niet zo knuffelig. Dat je met die corona niet handen hoeft te geven en niet hoeft te zoenen vind ik wel fijn.
    Sommige mensen, zoals ik, zijn geboren om alleen te zijn. Ik ben meer een waarnemer dan een deelnemer als het om het leven gaat. Jij bent niet alleen, maar ik kan mij voorstellen dat jij je wel eens eenzaam voelt. Jij wil er wel bij horen. Ik ben alleen, maar ik voel mij niet eenzaam.

    Dat wil niet zeggen dat ik a-sociaal ben. Jongens en meisjes die hier komen met hun verhaal hebben een probleem waar ze niet met iemand over kunnen of durven praten. Daarom komen ze er hier mee, het is de laatste mogelijkheid, iets anders weten ze niet meer. Ik weet hoe ze zich voelen, het raakt mij, en daarom wil ik ze helpen. Het is heel verdrietig als je nog zo jong bent en je hebt het zo moeilijk. Ze hebben er recht op om een goed antwoord te krijgen en daarom doe ik er mijn best voor.

    Ik begrijp dat jij graag contact hebt met iemand die net is als jij en die al wat verder is in het leven. Het forum is daar natuurlijk niet voor en ik weet niet of jij nu wel zoveel aan mij hebt. Ik denk dat jij een lieve jongen bent en ik gun je het allerbeste. Voorlopig woon jij nog een hele tijd daar met je moeder en je broer en heb je een fijne jeugd. Er is liefde in jouw leven.
    Hoe het verder gaat? Heb vertrouwen, het komt wel goed. Als je iemand hebt om je leven mee te delen, als je vrienden hebt, dan kun je het aan. Jij gaat zeker vrienden hebben. Als je misschien verder gaat studeren dan kom je ze wel tegen en als je wat ouder wordt dan ga je ook wat volwassener denken en doen. Het komt wel goed met jou. x H

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste H? (J22), niet veel te doen valt te bezien :-) . 'Smiddags als we van de boerderij terug komen kijken we oven op dit forum en gelijk nu 'savonds ook. Voormiddag is het de boerderij, namiddag wat sport en ravotten en daarna lego , een filmpje kijken, fietsen, de terrils op, of als eens een keer meer ge weet wel wat. Maandag terug school, huiswerk, dus niet meer veel op dit forum. Ge zoud kunnen zeggen dat we er van geprofiteerd hebben om eens wat meer op dit forum te zitten.

    Mama is ook wel bezorgd om hoe ik mijn leven ga doen. Over homojongens hoort ge vanalles dat er gebeurt. Daarom mocht ik van haar al eens samenzijn met mijn vriend ook al ben ik nog geen 16. Maar meer als knuffelen en aftrekken hebben we toen niet gedaan. Alletwee willen we niet 'langs vanachter', omdat dat wel heel vies moet zijn, dus bij andere homo-jongens die dat wel willen zullen we geen succes hebben. We zijn ook echt wel verliefd op elkaar dus dat komt wel goed. Mama heeft er geen probleem mee, zijn ouders een beetje wel, maar ze kennen mij al van klein, toen kwam ik daar al. Dus dat vinden ze dan weer wel OK. Broer zijn liefje is hier vandaag op koffie en taart geweest. Mama was blij. En ze wilt later zeker twee kleinkinderen. Jongens mag zeker, maar voor de verandering zijn twee meisjes ook goed, zei ze :-) .

    Was het voor u gemakkelijk om te aanvaarden dat ge anders waart?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste S, Ik breek nog een keer in in het topic van TS, maar zij is nu niet meer ongelukkig dus denk ik dat het wel mag.
    Van jongs af aan weet je dat je opgroeit naar volwassenheid en dat het gezin eens in stukjes breekt. Voor ouders is dat moeilijk en ik begrijp dat het voor jou ook moeilijk is om te zien dat jij niet meer de enige bent in het leven van je broer die zo intiem met hem is. Jullie zullen nog een hele tijd samen zijn onder een dak en ik weet zeker dat je broer heel veel van jou blijft houden, maar nu is zijn hart even vol van het nieuwe.

    Ik kan wel zien dat jullie niet veel te doen hebben want ik kan geen topic openen of daar staat een reactie van jou of je broer. Ik vind dat hij heel goed schrijft maar het ontbreekt hem nog aan ervaring en natuurlijk kan hij niet helemaal voelen zoals bijvoorbeeld jij of ik voelen als je iets leest zoals van die jongen van 15 of die andere jongen waar ik over schreef die hier nu niet meer komt. Sommige dingen moet je ervaren hebben om het te begrijpen. Hij gaat het vanzelf wel leren.

    Ik begrijp dat jij het soms moeilijk hebt. Jij hebt ook wel een vriend, maar het is toch anders dan voor je broer. Voor hem ligt zijn toekomst al vast, hij wil samen met zijn lief iets opbouwen. Voor jou ligt dat anders. Voor de een is op jongens zijn zoals jij dat noemt wat anders dan voor de ander. Sommige jongens, zoals die van 15, komen in een bepaald circuit terecht waar het vooral om de seks gaat en weinig om de liefde. Anderen vinden een vriend en gaan samenleven zoals man en vrouw en blijven jaren samen en soms adopteren ze zelfs kinderen.

    Hoe het met jou zal gaan weet ik niet maar jij hebt een moeder en een broer die van je houden, je bent uit de kast en dat is al heel fijn voor jou. Die jongen die hier niet meer komt had ook een broer maar daar had hij niets aan. Zijn ouders deden lelijk tegen hem, hij werd gepest op school (nu niet meer) en niemand mocht weten dat hij homo was. Hij heeft nu vrienden gevonden waar hij een soort van thuis heeft, maar of hij iemand heeft die speciaal van hem houdt of dat het alleen maar seks is wat ze met hem willen, dat weet ik niet. Die vrienden zijn een stuk ouder dan hij is.
    Ondanks dat je niet blij bent met wat je bent ben jij toch een gelukkig mens. Jij kan er op vertrouwen dat er altijd iemand is waar je op kunt rekenen en die van je houdt, zonder voorwaarden.

    Veel geluk in het nieuwe jaar en wie weet wat er allemaal gebeurt!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Fijn voor je dat je het toch op een goede manier hebt kunnen afronden. Blijkbaar was die jongen toch niet zo onverschillig als het leek. Wat jullie hadden zag hij gewoon anders dan jij. Uiteindelijk blijkt het dus gewoon een fatsoenlijke jongen te zijn die jou geen pijn heeft willen doen. Zoals je zegt, de cirkel is nu rond en nu kun jij zonder de ballast van wat achter je ligt verder met je leven. Veel geluk gewenst en dat 2021 voor jou maar een mooi jaar mag worden. Voor wat achter jou ligt, en niet alleen voor jou, is daar weinig voor nodig!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • M17: super, ik ben blij voor u !

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey lieve mensen. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb hem gister (oudjaarsdag) een appje gestuurd met hoe ik me heb gevoeld enzo. Ik was echt super blij met zijn reactie en hij nam echt heel goed op. Ik kan het nu eindelijk loslaten en 2021 met een goed gevoel ingaan. Xx

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Dag j22, broer en ik hadden nog een paar reacties gezet, maar die zijn niet gezet. Nu ja, ik begrijp wel waarom. En dat wantrouwen wat ge zegt ken ik inderdaad: jongens die voor de meisjes zijn mogen gerust hun arm rond een andere jongen leggen, gewoon uit vriendschap als het team goede punten gehaald heeft of zo. Maar een jongen die voor de jongens is mag dat niet doen, want dan denken ze meteen verkeerd. En zo zijn er heel veel dingen. Maar daar hebt gij waarschijnlijk meer ervaringen in.

    We hadden het gezien dat je per ongeluk als meisje gereageerd had. Best grappig. En een heel mooi antwoord trouwens. Broer probeert soms ook wel eens om zo te antwoorden, maar kan het nog niet.

    En ergens ben ik inderdaad een beetje jaloers op broer. Ik weet dat dat niet nodig is en dat broer nog altijd evenveel van me houd, maar toch ergens ben ik een beetje triest. Maar knuffelen doen we nog altijd :-)

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste M, Bedankt voor je compliment. Waarom ik boos ben is vanwege een reactie die ze niet geplaatst hebben omdat men er meer achter zocht dan er was. Als je anders bent dan moet je goed oppassen met wat je doet en zegt want er is altijd wantrouwen. Jouw broertje weet daar alles van. Als je dan weer eens zo iets tegenkomt dan wordt je boos en ontmoedigd.
    Eigenlijk had ik geen zin meer om nog reacties te plaatsen maar dan lees ik weer iets zoals van dit meisje hier en ergens anders van een jongen van 15 die homo is en min of meer misbruikt wordt en dan wil ik zo iemand toch niet in de steek laten. Bij die jongen heb ik trouwens per ongeluk als meisje gereageerd.

    Jij wilde ook nog weten of er een netter woord voor "neuken" is. Volgens mij is dat er niet, ze klinken allemaal nog al plat en lomp. In Suriname gebruiken ze wel eens het woord "flonsen". Als het om mannen gaat die het met mannen doen noemen ze het boelen. Een homo noemen ze een boeler.
    Als jij het woord vrijen gebruikt dan weet iedereen wat jij gedaan hebt, daar hoef je echt geen nadere omschrijving bij te geven. Neuken is een handeling, vrijen is het geheel.
    Ik vind het fijn om te lezen dat jij en je vriendin er zo gelukkig van worden. Is je broertje niet een beetje jaloers?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mooi gezegd @j22

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • J22: waarom zouden ze u wel niet meer vertrouwen? Ge geeft alleen maar goede raad. Ik lees het graag en kan er veel van leren over hoe met mensen om te gaan.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Zoals j22 zegt : die jongen gewoon vergeten want die is de moeite niet waard. Dat verleden niet gewoon loslaten, maar echt als gelijk een steen laten vallen. Er zijn er vele betere die iemand als u waardig zijn.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Eigenlijk heb ik geen zin meer om nog reacties te plaatsen omdat men mij blijkbaar niet vertrouwt, gvd, maar jij zit echt in de put en niemand regeert, dus maak ik maar een uitzondering. De rest moet het zelf maar uitzoeken.

    Begin dit jaar heb je kort iets gehad met een jongen en dat heeft zodanige indruk op je gemaakt dat je helemaal verliefd op hem bent geworden. Uit wat je schrijft krijg ik de indruk dat het voor die jongen maar een avontuurtje is geweest en dat hij niet echt dezelfde diepe gevoelens heeft gekregen voor jou zoals jij voor hem. Was het misschien je eerste echte verliefdheid?
    Wat jou is overkomen is iets dat iedereen overkomt, mijzelf incluis. Je gaat gevoelens krijgen voor iemand en dan blijken die gevoelens niet helemaal wederkerig. Het moet nu eenmaal van twee kanten komen en dat kun je niet forceren, ook niet door maar contact te blijven zoeken. Dat wekt alleen maar irritatie en onbehagen op en het maakt jou zelf ongelukkig. Liefde en vriendschap zijn de mooiste dingen die er zijn, maar ze hebben alleen waarde als ze spontaan en gratis zijn. Het zijn de enige dingen die niets waard zijn als je er voor moet betalen.

    Bij jou is het zover gekomen dat jij aan jezelf bent gaan twijfelen en het gevoel hebt gekregen dat jij het niet waard bent om van gehouden te worden. Dat is natuurlijk onzin. Door die fixatie op die jongen die alleen maar een avontuurtje wilde met een meisje dat hij wel leuk vond en dat reageerde op zijn geflirt heb je wellicht je omgeving genegeerd en zaken gemist.
    Wat je nu het beste kan doen is die jongen als potentiele vriend definitief uit je hoofd zetten, loslaten zoals je dat zelf heel passend noemt. Het gaat echt nooit wat worden, het was een vlinder die allang naar andere bloemen is gefladderd.

    Die jongen heeft geflirt met jou omdat hij jou wel leuk vond dus ben jij zeker de moeite waard om een leuke vriendschap en misschien meer mee te hebben. Zet die jongen uit je hoofd en wees beschikbaar om vriendschappen aan te gaan met anderen. Doe wat andere meisjes van jouw leeftijd ook doen, kijk naar de jongens, flirt met ze en wie weet kom je er een tegen die jou wel ziet zitten en jou niet meer wil missen. Jongens moeten achter jou aanlopen, niet andersom. Laat de jongen het initiatief nemen, als hij wat in jou ziet dan gaat hij moeite doen om jouw hart te veroveren. Dan denkt hij dag en nacht aan je en wil niets anders dan bij jou zijn. Als jij hem achterna moet lopen dan is "het" er gewoon niet en dan is het zelfkwellerij om maar te blijven hopen.

    Straks mag je weer naar school en kun je weer uitgaan. Laat gebeuren wat er gebeurt. Stel je open voor vriendschappen en ik weet zeker dat je weer een leuke jongen tegenkomt. Wees een mooie verleidelijke bloem zoals toen, en misschien komt er een vlinder die blijft plakken! X

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS, dat klinkt heftig. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen wat jij voelt, want ik ben jou niet, maar als ik je bericht zo lees, denk ik dat je gevoelens met meer te maken hebben dan alleen die jongen. Je schrijft dat je een identiteitscrisis had en dat je het gevoel kreeg dat niemand van je houdt. Ook je gedachten aan zelfmoord klinken een stuk heftiger dan 'gewoon' liefdesverdriet.

    Is er iemand die je vertrouwt met wie je over je gevoelens kunt praten? Misschien (een van) je ouders? Het kan schelen om er niet alleen mee rond te blijven lopen.

    Ken je 113? Dat is een hulplijn waarmee je kunt praten als je denkt aan zelfmoord. Je kunt ze bellen (113 of 0800-0113), maar ook met ze chatten op hun website. Als je hulp nodig hebt, kunt je daar altijd terecht! Overigens kun je ook contact opnemen met de Kindertelefoon als je wilt praten over je gevoelens.

    Ik raad je aan om ook je huisarts over je gevoelens te vertellen. Die kan je doorverwijzen naar de juiste hulp om je weer beter te gaan voelen, en ook een beter zelfbeeld te krijgen.

    Wat die jongen betreft: het kan fijn zijn om die jongen een keer te vertellen hoe vervelend je zijn reactie vond, maar als ik je advies mag geven, zou ik daarmee wachten tot het beter met je gaat en je je zelfverzekerder voelt. Als hij dan vervelend reageert, raakt dat je minder.

    Heel veel sterkte!

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten