Skip to content
6 reacties
1003 weergaves

Gevoel dat iedereen denkt dat ik autistisch ben en vriend wil zelfmoord plegen.

Hoi,

De titel zegt het wel.
Ik ben een redelijk normale jongen. Tenminste, dat vind ik. Veel anderen denken er anders over. Vooral een aantal van mijn vrienden. Ze zijn er heilig van overtuigd dat ik niet helemaal honderd ben en dat ik zwaar autistisch ben. Het is ook eigenlijk een constant terugkerende "grap" die over mij gemaakt word. Ik heb ook het gevoel dat die mensen mij aan iedereen achter mijn rug om voorstellen als, dat is hem en hij is raar. dus tegen hem moet je doen alsof je tegen een kleuter bent, en je moet hem constant corrigeren.
Ik ben niet autistisch. Ik ben er vroeger op getest, en daaruit is bewezen dat ik geen autisme heb. Ik heb wel een vriend met autisme, hij heeft de grote droom om bij de politie te gaan werken.
Ik heb ook een vriend, die het naar mijn idee het niet meer ziet zitten. Hij heeft het bijna altijd over zelfmoord, en hij is nu aan het onderzoeken hoe hij het beste zelfmoord kan plegen. hij is op zoek naar hoge gebouwen in de buurt, die er weinig zijn, want we wonen in een dorp.
Ik wil hem heel graag tegenhouden, maar ik zou niet weten hoe. De enige optie is geweld, omdat hij me sws zou proberen te pakken als ik hem eruit probeer te praten, en hij zou zich met geweld dan juist ingemaakt laten worden zodat hij dood is. Kan iemand me tips geven voor hoe ik met deze twee situaties om moet gaan?

14 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Er zijn wat foutjes geslopen in mijn reactie TS, maar hoop dat het duidelijk is en je er wat mee kunt. En Dreamersforum, ik ben het deels met jullie eens, maar een schuldgevoel is snel gecreeerd. Ik ben van mening dat jullie wel degelijk een bijdrage kunnen leveren. Zeker in een jongerenforum als dit. Misschien kunnen jullie dit eens bespreekbaar maken in jullie team.   Van de redactie : ik heb deze reactie doorgespeeld aan onze chief forum. Ik zou je nu wel vriendelijk willen vragen hier in dit topic niet verder op in te gaan omdat TS hier een gevoelige vraag stelt en het daarover zou moeten gaan. Je kunt altijd mailen naar info@jongin.nl of een nieuw topic starten. Het beste is het topic te starten op woensdag omdat die dag onze chief forum zelf modereerd. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben. 

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, het is een harde wereld, en misschien wel harder als je je moet staande houden als je puber bent, op school, tussen vrienden. Het lijkt alsof je verplicht bent dat je moet voldoen hoe de maatschappij het je opdraagt. TS, probeer, al is dat misschien een moeilijke opgave, jezelf te blijven. En je vriend met zelfmoord gedachten, wow man, dat is echt erg! Probeer ermee te praten en hem op andere gedachten te brengen. Ik weet niet hoe goed je met je ouders omgaat, maar probeer dit bespreekbaar te maken. En voor wat betreft de politie; Ik werk nu 2 jaar bij de politie, en yep, ik ben autistisch. Ik heb fijne colleha's en veel vrienden om mij heen. Dus alles mogelijk! Ook misschien voor je vriend. ! En beste Dreamersforum, is het niet jullie taak om op TS te reageren?   Van de redactie: nee eigenlijk niet. Dit is een forum voor en door jongeren. Als wij gaan reageren dan haalt dat de authenticiteit weg van het reageren door jongeren. Ts vraagt om de meningen van jullie. Niet van ons. Als het uit de hand loopt of wij maken ons extreem veel zorgen (of er reageert niemand) dan grijpen wij in

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • die mensen die jou "zwaar autistisch" noemen moet je eigenlijk gewoon negeren, je moet je ook afvragen of je die wel als vriend wil hebben. zelf ben ik licht autistisch en bij mij werkte het het beste om alle mensen die vervelend deden te negeren.
    je vriend die zelfmoord wilt plegen kun je het beste de zelfmoordpreventie voor opbellen, zij kunnen je vriend helpen om te zorgen dat hij geen zelfmoord wil gaan plegen.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste,   Ik zou met je vriend eens een gesprek houden waarom hij het niet meer ziet zitten en iemand inlichten die je kan vertrouwen en de stap kan zetten om naar een psychiator/psychologe te kunnen gaan BV. ouders, leerkracht, grootouders... voor dat het te laat is. (Er zijn veel mensen in onze maatschappij die de druk niet meer kunnen verdragen en in een burn-out terecht komen of, zoals in het geval van jou vriend duistere gedachten kunnen krijgen en psychiatrische hulp kunnen gebruiken)   Probeer je vriend ook te overtuigen om dit NOOIT te doen want het kan zijn dat hij het nu even niet meer ziet zitten maar dat wilt niet zeggen dat die rest van zijn leven niet geweldig meer kan zijn.     veel succes en goede moed  

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Het irriteert je een beetje dat ze jou autistisch noemen maar daar moet jij je maar niet teveel van aantrekken. Het is een onschuldig plagerijtje, behalve als jij je er te veel van aan gaat trekken. Misschien dat jij wat anders bent dan anderen op sommige punten maar dat is juist leuk. Er zijn al genoeg saaie mensen en dan ben je blij dat je eens iemand tegenkomt die een beetje origineler is. Hoe je er mee om moet gaan? Lach er om en zeg dat ze dat best mogen denken als ze dat leuk vinden. Het verhaal wat jij geschreven hebt is perfect Nederlands en heel duidelijk. Heel wat van veel ouder schrijven een stuk slechter. Jij bent echt niet dom.

    Wat anders is die vriend die met zelfmoordplannen rondloopt. Ik heb iemand gekend die werkelijk van een flatgebouw is gesprongen en het tragische was dat hij niet alleen zelf stierf maar boven op een kind viel dat ook dood was.

    Mensen die er aan denken om een einde aan hun leven te maken doen dat omdat ze geen toekomst meer zien. Op dit moment zijn er heel wat vooral jongeren die in een depressie zitten omdat ze voor hun gevoel geen zinvol leven meer hebben.
    Praat jij wel eens met je vriend over waarom hij aan zelfmoord denkt? Soms is het zo dat mensen met bepaalde seksuele gevoelens rondlopen waarvan ze het gevoel hebben dat dat niet acceptabele of zelfs verboden gevoelens zijn. Ieder mens verlangt toch naar vriendschap waarbinnen je je gevoelens kan uiten en soms je verlangens beleven. Als jij denkt dat zo iets er voor jou niet in zit dan wordt je somber. Mensen met zelfmoordplannen denken dat niemand om ze geeft, dat er geen plaats voor hen is in de wereld.
    Het is wel een erg moeilijk onderwerp voor iemand van jouw leeftijd. Weten zijn ouders er van dat hij met die gedachten rondloopt?

    De vraag is kan je hem weer zin in het leven laten krijgen en wat kan jij daar aan doen. Belangrijk is dat je er met hem over kan praten en hem misschien wat uitzicht kan geven. Laat hem merken dat jij overal voor open staat niet bij voorbaat dingen gaat afwijzen. Wel luisteren, vragen, maar niet direct commentaar geven en zeggen dat iets niet waar is. Als hij zegt dat niemand om hem geeft of van hem houdt dan kun je natuurlijk wel zeggen dat jij wel om hem geeft.
    Misschien als jullie samen zijn dat je hem eens even kan vasthouden. Zo iets zegt vaak meer dan woorden. Je zegt dat hij gaat proberen met je te vechten als je er over wil praten. Vecht niet terug, hou hem gewoon vast en zeg: Ik hou van je.

    Soms helpt het om zo iemand iets te geven dat zorg nodig heeft. Ik heb eens een meisje met een depressieve vriendin geadviseerd haar een plantje te geven. Tot mijn grote verrassing hielp dat.
    Wat bij hem misschien zou helpen is een hondje bijvoorbeeld, maar dat kun je hem niet zomaar geven. Een beest moet verzorgd worden en als een plantje dood gaat omdat het verwaarloosd wordt dan is het niet zo erg, maar een dier is wat anders.
    Komt die vriend van je wel eens op het forum? Als hij daar leest over anderen die het ook moeilijk hebben en misschien reacties gaat plaatsen dan wil dat ook wel eens helpen. Dan ziet hij dat hij niet de enige is en dat hij anderen kan helpen.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Misschien ben jij een beetje een typische jongen maar daar ben ik gek op. Typische mensen zijn de leukste mensen die er zijn. Zelf ben ik ook wel wat typisch. In ieder geval zit je hart op de juiste plaats. Ik wens je het beste met je vriend en laat je niet gek maken door die anderen. Jij bent prima!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • 1. wat n natzis zijn dat die je autistisch noemen. Je bent wie je bent. Zorg dat jij als laaste het hardst lacht. 2. Misschien moet je eens met zijn ouders gaan praten en als dat te moeilijk is kan je kijken 113.nl

    15 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten