Skip to content
2 reacties
648 weergaves

Jaloezie naar feesten in coronatijd

Elke vrijdag/zaterdagavond kan ik mij vreselijk onzeker voelen. Vele school/dorpsgenoten zitten dan met leuke meiden (een paar hele leuke zelfs) en jongens met elkaar te feesten/chillen en ik zit weer in mijn eentje thuis met de familie. Ik mag er wel heen van mijn ouders, maar ik word niet uitgenodigd. Kwa uiterlijk en sociaal ben ik niet heel slecht eruit gekomen. En ik heb zeker een paar goede vrienden. En als de clubs weer open zijn (kak corona) zal ik daar zeker in zijn. Maar nu in coronatijd voel ik een soort jaloezie ofzo naar die jongens/meisjes, die illegaal wel feestjes houden met een man of 15. Vaak op de maandag na het weekend bespreken ze dan in mijn nieuwe klas (nieuwe klas na 3 jaar door vakkenpakket keuze) het leuke weekend (in die "leuke groep", wat op school heel gezellig is, zit ik op school bij), dan ben ik altijd weer de stille. Meestal feesten ze in groepjes uit hun buurt of hun klas. Mijn oude en nieuwe klas gaat niet erg met elkaar om na school. Dus ik kom bijna onmogelijk in die groepjes. Niet dat ik dat wil hoor, maar ik zou gewoon zo graag een leuke groep willen hebben met leuke jongens en meiden, ook na school.

Misschien dat iemand het herkent of hetzelfde meemaakt? Hoe kan ik hier het best mee omgaan? Gewoon accepteren? Bedankt als je tot hier hebt gelezen. Ik waardeer het zeer. Groetjes

16 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Als je echt bij die ‘leuke groep’ wilt horen moeten ze je wel opmerken. Als je stil gaat zitten zijn lukt dat niet. Ietsje brutaler mag best maar niet te overdreven. Maak contact met 1 van die groep met een paar keer wat losse praatjes. Als ze het dan weer over feesten hebben vraag je aan jouw contact of je volgende keer ook mee mag doen zorg dat ze je nr hebben.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Tja TS, ik heb ook langzamerhand het gevoel dat ik ga ontploffen. Werken, eten, slapen. Dat is alles wat nog van het leven overblijft. Tuurlijk gaan jongeren dan illegaal mekaar opzoeken. Jullie hebben het geluk dat jullie beschaafde politiemensen hebben in NL. Bij ons in België treden ze meteen keihard op tegen feestjes. Alsof we supercriminelen zijn. Massale inval, meteen er op los slaan met gummiknuppels, peperspray, stroomstoot, honden opzettelijk laten bijten, op grond werken, boeien om en knie in de nek a la George Floyd. Vorige week viel bij een interventie een jongen uit het raam en dood. En niemand die er wat van zegt. De publieke opinie gaat dan van : eigen schuld dikke bult, hadden ze maar geen feestje moeten bouwen.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten