Skip to content
4 reacties
776 weergaves

te geobsedeerd met astrologie

hoi allemaal,

zoals het onderwerp al zegt ben ik een beetje te erg bezig met astrologie of te wel sterrenbeelden. Om het verhaal niet te lang te maken, ben ik sins corona lockdown er mee bezig. Maar ik heb dit jaar een relatie gekregen. maar die had niet zo een persoonlijkheid volgens zijn sterrenbeeld.... ik was daar door zo bang en onzeker dat het gewoon serieus echt mijn relatie heeft gekost. want ik zit al vanaf het begin van de relatie toen ik zijn teken wist al in angst.... en was daar door te onzeker. en ging me heel anders gedragen. En in het algemeen voorspel ik automatisch dingen die '' gaan gebeuren '' zodra ik iemand zijn teken weet en ben ik daar heel angstig voor. Dus daarom heb ik besloten om met astrologie te stoppen. Dus mijn vraag aan jullie is, hoe kom ik zo snel mogelijk van deze obsessie af en gaat het uit me hoofd?

18 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • ik doe Tarot, misschien is dat meer Leerzaam(er) dan wat jij doet.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Boedda had de tijd om zich interrssant te maken, hij was rijk hij was een prins.
    Astrologie bestaat zo lang dat het letterlijk ovet duizenden jaren gaat. In videofilms zie je dat vele culturen al met astrologie bezig waren. Faraos deden aan zwarte magie maar ook het volk en nog andere culturen. Sommigen hadden hun waarzegster die zei of een beslissing goed was of niet. Getallen hebben altijd al betekenis gehad, nu ook nog niks is veranderd. Maar het mag je leven niet leiden, jij moet de baas blijven. Zelf cro magnon mensen van 30000 jaren geleden in frankrijk wisten van sterrenstelsels af en het dierenriem. In een grot in frankrijk is er van hun een muurschildering met twee sterrenstelsels en een dierenteken. Allemazl op de juiste plaats van elkaar, waarom was dit zo belzngrijk? Moet toch iets betekenen? Gewoon zeggen dat het onzin is domme praat. Dat is er niks van afweten. Maar het mag jouw leven niet kapotmaken door een obsessie. Jij bent de baas van je leven, geen astrologie. Dat is een hulpmiddel. Net zoals tarotkaarten dat is gene zever maar jij blijft de baas. Heb al genoeg meegemazkt hierin

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • De meeste mensen hebben de neiging om vast te hangen aan hun oude conclusies, ook al zijn de omstandigheden vandaag anders dan toen ze tot die conclusie kwamen. Dikwijls doen ze dat onbewust. Bijvoorbeeld als iemand in zijn kindertijd overvallen is door een man met zwart lederen vestje en een rode auto, dan zal die persoon nadien alle zwarte lederen vestjes en alle rode auto's slecht gaan vinden, en daar een afkeer van krijgen. Andersom ook: als iets ooit goed geholpen heeft, zal die persoon de neiging hebben om daaraan vast te houden, ook al weten ze na een tijd al lang niet meer waarom ze zoiets doen of vinden.

    Dus mensen komen tot een conclusie, en ze blijven daar heel de rest van hun leven bij. Hoe emotioneler de gebeurtenis, hoe harder ze aan die conclusies vasthouden, want er zit meer energie (meer lading) in opgekropt.

    De oplossing: vind en onderzoek die oorspronkelijke conclusie opnieuw: is die vandaag nog altijd zinvol en geldig? En zo nee, verwijderen ze.

    Praktisch gaat het zo: herinner je waarom je ooit met astrologie begonnen bent? Wanneer precies? Waar exact, in welke omstandigheden (plaats, datum, tijd, aanwezigen, alle andere omstandigheden)? Wat wou je daarmee oplossen? Wie heeft je die conclusie of dat idee aangeraden of opgedrongen? Of vanwaar heb je het idee toen gehaald? Is je situatie nu nog identiek aan toen?

    Zoek jouw oude conclusie of beslissing terug in de stijl van: "ik moet astrologie doen", of "astrologie helpt mij", of iets in die aard. En onderzoek die opnieuw. Doe ze dan weg als ze nu niet meer toepasselijk is.

    Na afloop, richt je aandacht expliciet naar het heden, ga wandelen en kijk bewust naar de huizen, natuur, mensen,... Zo kom je nog beter los van het verleden. En je wordt je meer bewust van het heden.

    Dus je haalt op die manier eigenlijk de oude oorzaak weg waarom je aan iets vasthangt. Zie je? Zo kan je veel gemakkelijker oude beslissingen, conclusies en patronen loslaten.

    Maar doe dit alleen met niet te zwaar geladen onderwerpen. Niet met dingen waarop heel veel pijn of lijden zat, want anders kan je daarin verstrikt raken en erin blijven vastzitten. Dus doe het niet met overlijdens van geliefden, met zware ongevallen, operaties onder narcose, verkrachtingen, en al dat soort zeer pijnlijke ervaringen. Doe het ook niet als je labiel, neurotisch of erg verzwakt bent.

    Je moet eerst stabiel en gezond zijn, voor je dit doet. Daarom dienen trouwens yoga-oefeningen: om je lichaam gezond te maken, zodat je je beter kan concentreren op je bewustzijn verhogen.

    Ik heb deze methode uit een Oosterse en Boeddhistisch getinte filosofie. (Maar zorg dat je hier ook weer niet aan gaat vasthangen; ik heb zo ook al mensen gezien.)

    Je moet wetenschappelijk leren denken: altijd opnieuw naar de realiteit terugkeren, en kijken en onderzoeken of oude denkbeelden vandaag nog wel waar zijn? En of alles wat je oude leermeesters je leerden, vandaag ook nog wel waar is? Doe dit bij je eigen denkbeelden, maar ook bij die van anderen, bij wat je in het nieuws of op internet leest, enz... Altijd alles checken.

    Boeddha was veel wetenschappelijker dan veel zogezegde "wetenschappen" vandaag, waar je alles zomaar klakkeloos moet geloven en niets meer mag in vraag stellen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hebt nu zelf toch de onzin gezien ervan want je ex had niet de persoonlijkheid die hij volgens zijn teken zou moeten hebben.

    Jij wil denk ik gewoon de controle hebben over wat er gaat komen, in relaties en andere vlakken mogelijk omdat je onzeker bent. Dus ben je gaan zoeken naar een manier van houvast/bevestiging en dat is astrologie geworden alleen je kan niks voorspellen op zo een simpele manier compleet verzonnen als dat zou werken was dat toch allang wereldnieuws. Alsof iedereen uit een bepaalde periode hetzelfde is toch super naar idee ook dat komt door genetica en hoe je leven is gelopen niet door de dag waarop je bent geboren. Een kind wat met een keizersnede eerder is gehaald zou dus compleet anders moeten zijn als het paar dagen later natuurlijk is geboren?

    Horoscoopjes in tijdschriften worden trouwens verzonnen door de stagiaires. Deze manier van over analyse kost je veel tijd, stop die in iets waar je niet zo ongelukkig van raakt.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten