Skip to content
3 reacties
656 weergaves

Ik kan mezelf niet meer vermaken als ik alleen ben

Vroeger kon ik heel de zomervakantie op men eentje films kijken, tekenen, dingen maken en zo nu eens dan praten met andere mensen. Ik noem mezelf dan ook redelijk introvert. Maar nu, deze vakantie zijn er veel vrienden van me weg voor lange tijd en ga ik dus alleen zitten, maar nu is een film kijken of dergelijke niet meer zo tof. Het heeft misschien te maken met het feit dat ik voor lange tijd met iemand had gepraat en gesmst, en dat ik elke dag vertelde over mijn dag. Het heeft uiteindelijk niet gewerkt tussen ons, hij was te onzeker en niet klaar voor een relatie, maar dat is een ander verhaal... Maar nu merk ik dat ik dit nu ook wil doen, dat ik precies de 'goedkeuring' nodig heb van iemand anders dat mijn dag tof was. Dat ik nodig heb dat iemand anders weet dat ik plezier heb gemaakt.. Ik vind dit een heel stom gevoel en wil hier van af, want dat is niet echt gezond. Hoe kan ik weer gewoon gelukkig zijn, op men eentje?

16 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Wat je schrijft over nergens zin meer in hebben klinkt als een depressie. Ik kan mij voorstellen dat de breuk met die vriend een traumatische gebeurtenis is geweest en dat je daar eerst van moet herstellen voordat je weer zin in het leven krijgt.
    Een kenmerk van depressie is nergens zin meer in hebben en geen toekomst meer zien. Bij jou zal het niet zo dramatisch zijn, maar je zit toch even in een dip.
    Je gaat straks op vakantie naar Italie. Niet alleen neem ik aan. In dat soort landen is alles wat vrolijker en wat lichter, misschien dat je er wat van opknapt. Ik wens je het beste!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier, danku voor de tips jongen maar ik denk dat ik wel goede vrienden heb en die 'relatie' is door iets totaal anders kapot gegaan. Maar daar gaat het niet over, ik heb inderdaad wel even gedacht aan een vakantiejob en al maar dat zijn allemaal afleidingen van het probleem en geen oplossing (plus ik heb niet zo heel veel tijd, ga zelf ook nog naar Italië enzo maar pas volgende weken). Ik wil vooral gewoon weer plezier kunnen halen uit heel de week op men eentje een schetsboek vol tekenen of een hele (tv/boek)serie bingen. Vroeger ging dat, nu niet meer en ik vind dat echt stom

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Uit jouw verhaal begrijp ik dat je eigenlijk geen echte beste vrienden hebt, het zijn meer kennissen. Geen mensen waar je altijd welkom bent en waarmee je over alles kan praten. Je zou blijkbaar toch wel graag zo iets hebben.

    In principe is je probleem maar een tijdelijk probleem want de vakantie is op een gegeven moment voorbij en dan zijn je vrienden weer terug. Maar, je bent wat ouder geworden en je krijgt andere verlangens. Je relaties met je vrienden waren wat aan de oppervlakkige kant maar nu verlang je naar iets dat dieper gaat. Je bent toe aan een echte relatie.

    Je hebt iets gehad dat in die richting ging, maar dat werkte uiteindelijk toch niet. Misschien dat het toch niet echt klikte, misschien dat jullie nog niet de nodige volwassenheid bereikt hebben. Je zegt dat je vertelde over je dag, wat je gedaan hebt, wat je meegemaakt hebt. Heb jij dan ook gevraagd naar de belevenissen en de gevoelens van je sms vriend? Iedereen wil graag dat de ander belangstelling heeft voor hem of haar. Je wilt erkenning van je bestaan en een klankbord voor je gevoelens.

    Nu zit je dus thuis en probeert de tijd te verdrijven met films kijken en dergelijke. Zo ontmoet je natuurlijk niemand. Straks begint de school weer en is de relatiemarkt weer open, maar nu is het stil. Heb je nooit gedacht aan een vakantie baantje? Het verdrijft de tijd en je ontmoet anderen. Lees je wel eens? Lezen is leuk. Je leert wat, je beleefd avonturen. Als ik een boek gelezen heb en daarna naar de film kijk die van dat boek is gemaakt dan valt de film meestal tegen.

    Ga de deur uit, naar het park, naar het strand, ga winkelen, kijk naar mensen. Misschien is er iemand die een hond heeft en wel blij is als jij daar een stukje mee gaat wandelen. Hondenuitlaters zien elkaar regelmatig en hebben soms hele gesprekken met elkaar zonder dat ze weten hoe die ander heet en waar die woont.

    Denk eens na over jezelf. Wat je eigenlijk wilt, wat jij fijn zou vinden. Vraag je ook eens af of jij misschien iets voor anderen zou kunnen betekenen. Van anderen blij maken wordt je zelf ook blij. Kom uit je kleine wereldje en laat je telefoon eens thuis. Echt contact met echte mensen, daar gaat het om!


    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten