Skip to content
3 reacties
1596 weergaves

Ik ben saai en stil

Vroeger had ik veel te zeggen, was ik druk en mensen vonden ook wel dat ik humor had. Dat is best wel veranderd. Nu heb ik minder te zeggen en vind het moeilijk om een gesprek te behouden. Ik ben overdag meestal ook moe waardoor het nog moeilijker wordt. Die standaard dingen zoals "Hoe gaat het" en "hoe was je vakantie?" hebben we wel gehad denk ik. Je zou zeggen dat ik een gesprek kan aanhouden door over mijn favoriete films of series te praten, maar dat gaat denk ik niet werken, want ik heb geen Netflix, omdat ik er 1. Geen zin heb om te betalen 2. Mijn ouders vinden het niet nodig en 3. Ik ben veel meer met andere dingen en hobby's bezig. Ik kan ook niet echt praten over muziek, want ik ken de meeste nummers niet en ik heb een hele aparte muzieksmaak. Ik luister dingen die nauwelijks iemand kent en ook niet hoeven te weten. Mijn leven(biografie) is ook niet heel boeiend ofzo(wat ik wel jammer vind) om over te vertellen. Mijn dagelijksleven is standaard en er gebeurd op dit moment niet veel spannends. Ik ben niet zozeer bang dat mensen me saai vinden, maar ik wil niet dat ze me een aso vinden of dat ze denken dat ik ze niet mag ofzo. Ik mis mn oude "karakter" wel heel erg maar weet niet hoe ik hem terug kan krijgen en bij grapjes maken ben ik bang dat ik mensen kwets. Volgens mij heeft dit invloed op mn omgeving. Hoe breng ik weer wat leven in de brouwerij?

17 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik ken je struggle. Ik was vroeger (vooral op de basisschool) de "class-clown". Die tijd is nou allang voorbij. Ik ben op veel vlakken nogsteeds hetzelfde en zeg dan ook gewoon wat in me op komt. Ondanks of het iemand pijn doet of niet. Spreken zonder filter dus. Ik heb niet meer dat "hey hoe gaat" gevoel. Er zijn eigenlijk maar 3 dingen waar ik goed over kan praten. Auto's, voetbal en me favoriete films (Fast and Furious) wat dus weer gaat over auto's (zo komen we nog nergens hè). Mijn zelfbeeld en algemeen beeld over het leven zijn dan ook drastisch verlaagt. Even snel gezegd, I just do not care anymore. Met de juiste personen kan ik uren door lullen en met andere heb ik meer zo'n 'stop please met praten' idee. Daarbij, wat is je muziek smaak? Ik luister naar heel veel genres en wellicht linken we op wat vlakken. Netflix heb je trouwens echt niet nodig. Je blijft daarmee toch steeds terug vallen op dezelfde dingen. Wat ik kan aanraden is om raakvlakken te vinden met mensen. En niet per se de mensen die je nu om je heen hebt. Maar gewoon aan random mensen wat vragen op social media. Wellicht zijn ze interessanter dan je denkt... Het is dat ik niks mag delen hier. Maar wil best is met je praten over dingen

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Het valt me op dat je schrijft dat je overdag vaak moe bent. Weet je waar dat door komt? Heb je veel stress, bijvoorbeeld? Of slaap je misschien moeilijk?

    Moeheid kan je namelijk behoorlijk in de weg staan in je dagelijks leven, ook op sociaal vlak. Dus het kan een goed idee zijn om uit te zoeken waar die moeheid door komt en te kijken of je daar iets aan kunt veranderen.

    - J.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Als ik jouw verhaal zo lees dan krijg ik de indruk dat je in een depressie zit. Je bent steeds moe en je hebt eigenlijk nergens zin in. Vroeger was dat anders en bij iemand van zeventien is vroeger toen je nog zo twaalf, dertien was en het leven simpel. Gezien je leeftijd zit je nog op school, in de hogere klassen van de middelbare school of op een voortgezette opleiding.
    Voor heel veel jongeren brengt zo iets veel stress met zich mee vanwege de druk om te presteren, je bent onzeker, of vanwege de overgang van de ene naar de andere school. Dat zou een reden kunnen zijn.
    Op jouw leeftijd zijn de meesten wel bezig met, of dromen van, relatievorming. Je zegt daar niets over en ik neem daarom aan dat het bij jou nog in het droomstadium zit.

    Je zegt dat jouw leven niet zo interessant is. Dat geldt dus voor de meesten van jouw leeftijd maar ook de meesten laten zich daar niet door weerhouden om vriendschappen en relaties aan te gaan. Je zegt dat je bezig bent met hobbies en muziek, maar dan een soort waarvan jij denkt dat anderen daar geen belangstelling voor hebben. Dan heb jij toch wel iets interessants.

    Je vindt het moeilijk om een gesprek te onderhouden. Voor zover ik meisjes en vrouwen ken hebben de meesten geen probleem met praten, dus als jij niet zo veel te zeggen hebt dan kun je ook luisteren. De meeste mensen vinden het wel prettig als iemand persoonlijke belangstelling voor ze heeft. Misschien dat jij gisteren niets interessants hebt gedaan dat het vertellen waard is, misschien die ander wel (zelfs al is het niet de moeite waard, dan vertellen sommigen er toch wel graag over).

    Als jij een advies wilt dan zou ik zeggen: Hou om te beginnen op met jezelf steeds te vertellen dat je niet interessant bent want zo ben jij jezelf een minderwaardigheidscomplex aan het aanpraten.
    Ten tweede, toon belangstelling voor anderen. Vraag dingen aan ze, welke muziek ze leuk vinden, of ze hun huiswerk ook zo lastig vonden, of ze het weekend ook zo saai vonden, of ze die ene leraar ook zo leuk vinden, enzovoorts.
    Ten derde, doe jij aan sport? Als je goed bent met ballen dan kun je iets doen als korfbal bijvoorbeeld. Ontmoet je andere meisjes en ook leuke jongens.

    Denk niet dat je de hele tijd met boeiende en interessante onderwerpen moet komen. Meestal vinden mensen het al fijn als er iemand is die naar ze luistert en de juiste reacties geeft, respectievelijk geluiden maakt. Maak het niet te moeilijk allemaal. Niet nodig.

    Heb een beetje vertrouwen en toon interesse in anderen, dan kom je al een heel eind.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten