Skip to content
4 reacties
713 weergaves

Zaterdag

     
Het is weer zo’n zaterdag. Een zaterdag die mijn vriendin helemaal volgepland heeft staan, terwijl ik de rest van de avond op mijn kamer een beetje voor me uit zit te staren. Nu ben ik ook verkouden, dus heb ik weinig keuze, maar alsnog.


Een breekpunt in de relatie zou ik het zeker niet willen noemen, maar de zaterdag is veruit de vervelendste dag van de week voor mij. Mijn vriendin is een sociale meid met veel vrienden, dus het is volkomen logisch (en terecht!!) dat ze op een vrije zaterdagavond ervoor kiest met anderen te gaan. Dat is ook heel belangrijk, vrienden verliezen door je relatie is éen van de grootste fouten die je kunt maken.

Nou wat is het probleem dan? Mooi toch dat het zo gaat? Zeker weten, alleen bekruipt mij altijd een knagend gevoel op zo’n avond. Zoals eerdergenoemd: zij zit tot 02:00 ergens lekker te borrelen en het gezellig te hebben terwijl ik thuis zit. En ik weet dat het maar op 1 manier opgelost kan worden: zelf wat ondernemen. Nu heb ik soms geluk dat dat ook lukt, maar op het moment dat niemand van mijn vrienden wat gaat doen zit ik er zo bij.


Het is een stukje jaloezie. Gewoon puur het feit dat mijn vriendin zoveel vrienden heeft en ik een stuk minder. Daar kun je nou eenmaal niks aan veranderen, ik heb het gewoon te accepteren. Alleen soms doet het pijn, confronteert het. Ik zou natuurlijk op zoek kunnen gaan naar meer vrienden, maar komend jaar werk ik nog 37 uur per week en op mijn 24e zonder enige ervaring nog op een teamsport gaan lijkt me ook niet echt iets. Misschien moet ik toch maar overwegen een studie te gaan doen.


Soms kan ik een fout begaan. Komt mijn vriendin voor mij speciaal eerder naar huis (00:00 bijvoorbeeld) zodat we nog samen kunnen slapen. En in plaats van daar dankbaar op te reageren ben ik dan gefrustreerd. En dat komt puur uit de gedachte: ‘jij hebt een leuke avond gehad, en ik niet.’ Ik kan mezelf wel neerschieten op zo’n moment. Waarom ben ik zo?

(Om 1 ding wel duidelijk te hebben: ik ben oprecht wel blij voor haar dat zij een leuk sociaal leven heeft. Dat verdient ze ook want ze is echt een topper.)


Is hier een manier voor om hier beter mee om te gaan?      

23 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik snap jou wel. Maar zoek een hobby voor in de avond of ga zelf lekker op stap als je een beetje sociaal bent kan je in je eentje nog redelijk leuk en interesant uitgaan en nou niet zeggen "maar ik werk 37 uur per week" ik werk elke 7 dagen in de week en vind dan nog tijd om een vaasje te pakken met me vrienden.

    Als ik op de bank allleen zat en me vriendin uit was. Werd ik ook weleens jaloers dat zij het wel leuk had en dan pakte ik me jas en dan ging ik er zelf me eigen feest wel van maken!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Thanks voor de reacties. Praten is inderdaad belangrijk, alleen lastig om zoiets echt goed uit te leggen zonder bezitterig over te komen. Je wilt tenslotte ook niet dat ze bij vriendinnen is en ze zich toch lichtelijk schuldig voelt.


    Over het meegaan: ik snap dat voorstel, alleen het is goed om erbij te zeggen dat het me ook geen goed plan lijkt continu in haar vaarwater te zitten. Ik zeg heel eerlijk: ik wil ook wel eens gewoon bij vrienden zijn zonder dat mijn vriendin erbij is. Niet om stiekem te doen of dingen te bespreken die ze niet mag weten, maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik. Als ze bij vriendinnen is, is het denk ik ook niet handig daar als ‘vriendje van’ tussen de zes meiden te gaan zitten ??. Kun je een keer doen, maar niet continu. Ik denk niet dat ik daarmee het probleem oplos.

    Het is denk ik een voorbeeldje van: je gunt haar een leuke avond, maar die gun je jezelf ook. En juist omdat je zo verbonden bent kan het pijn doen als zij het wel heeft en ik voor de 30e keer een youtube filmpje aan het kijken ben.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey ...?,

    Ik begrijp die gevoelens heel goed. Heb dit op verschillende momenten ook mee gemaakt. Ik ken het gevoel en weet hoe naar en gefrustreerd je je er door kan voelen. Toch fijn dat je het haar allemaal gunt. Ik denk ook namelijk dat zij jou ook deze avonden gunt. Je zit in twee strijd of je een opleiding of iets dergelijks moet volgen zodat je meer mensen tegenkomt. Ook dit is begrijpelijk. Je zou low profile kunnen kijken naar wat je interesses zijn. Ligt dat bij sport? Dan zou je zeker kunnen kijken of er iets is wat niet meteen betekent dat je 5 dagen in de week bezig bent.
    MAAR OOK denk ik dat het heel verstandig is als je er met je vriendin over praat. Het is mij uit mijn verhaal niet helemaal duidelijk of je dat gedaan hebt. En kan daarom ook begrijpen dat als zij eerder thuis komt voor jou en jij gepikeerd reageert ze er niks van begrijpt. Ga (als je dat nog niet hebt gedaan) het gesprek met haar aan. Ik denk dat ze er dan alle begrip voor heeft. En jullie samen naar een oplossing kunnen zoeken!

    Groetjes:)

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Vertel het aan haar, dat je het leuk vind voor haar maar dat je jezelf kut voelt op zo’n avond. Daar zal ze vast begrip voor hebben en misschien kan je met haar mee, het is tenslotte jou vriendin en daar zal je ongetwijfeld nieuwe contacten maken. Bovendien kom je samen thuis en kan je samen slapen. Heb je echt niet eerder over die optie nagedacht? Jij moet ook gewoon lol kunnen maken. Ik hoop voor je dat ze het begrijpt, laat het maar weten.

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten