Skip to content
6 reacties
766 weergaves

Gevoelens voor een ander meisje

Beste allen,


Ik heb nu 1 jaar en 3 maanden met mijn huidige vriendin. Ze is mijn eerste vriendin en ik hou het dus lang vol met haar. Ze is degene die mij super gelukkig maakt. Dit jaar ben ik in de klas gekomen met 4 andere jongens en iets van 21 meisjes. En 1 meisje lijkt heel erg op mijn vriendin. Dat meisje en ik spreken elkaar eigenlijk dagelijks wel op school en we mogen elkaar heel erg. Nu voel ik wel wat gevoelens opkomen en daar zit ik totaal niet op te wachten. Ik ben super gelukkig met mijn vriendin en ik wil echt bij haar blijven. Ik zie mijn vriendin nu ook anders. Ik vind haar uiterlijk wat minder aantrekkelijk worden. En ik denk ook vaak aan dat meisje, misschien wel vaker dan aan mijn vriendin. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik voel me ook een soort van schuldig naar mijn vriendin toe. Nu wil ik nogmaals duidelijk maken dat ik dat meisje heel aardig vind, maar ik wil er absoluut geen relatie mee. Ik wil weer dolgraag verliefd zijn op mijn vriendin. Zij weet trouwens nog van niks. Hebben jullie tips voor mij?

18 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Hoi!

    Ik zou er toch met iemand over praten...
    Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar het is toch fijner om iemand in vertrouwen te nemen dan er zelf (alleen) mee rond te lopen/worstelen.

    Het is misschien niet iets wat je nu zomaar zou doen of zou durven (wat begrijpelijk is) alleen voordat je er helemaal geen raad meer mee weet is het misschien toch raadzaam om iemand in vertrouwen te nemen.

    Wat je ook kan doen is het allemaal even laten overwinteren... maar goed, je voelt nu eenmaal wat je voelt :).


    Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je er uit komt...!


    Groet

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat ik zou zeggen is, gewoon blijven bij je huidige vriendin en doe wat leukere dingen met haar soms. Probeer ook expres wat minder aandacht en praatjes op te zoeken bij dat andere meisje. Het kan moeilijk zijn maar ik denk dat je na een tijdje heus wel je gevoelens voor dat nieuwe meisje kan verliezen en dat je dan weer lekker zit met je echte vriendin.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • En nog een keer TS hier. @J17, ik zit in een gelukkige relatie en ik besef dat als ik voor een ander meisje ga, alles weg is. Het is waar dat ik nog weinig heb beleefd, maar ik denk dat het beter is als ik bij mijn vriendin blijf. Dankjewel voor je reactie!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi, TS hier. @J23, dankjewel voor je antwoord! Ik kies er inderdaad voor om er niks mee te doen en bij mijn vriendin te blijven. Ik zie mezelf ook niet gaan met dat andere meisje, dus vandaar mijn keuze. Ik heb het er ook met m'n vriendin erover gehad en zij begrijpt me gelukkig. Ze steunt me en dat is nog een reden erbij, waarom ik bij haar wil blijven. Ik ben het met je eens dat ik me er niet schuldig over hoef te voelen. Nogmaals dank!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent 18 en hebt nog weinig beleeft wat dit betreft, leef en durf te switchen, op een been kun je niet staan!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is normaal dat je soms mensen tegen kan komen waarvoor je gevoelens kan krijgen, zeker als je vaak intensief met ze samen bent op bijvoorbeeld school of werk. Zelfs als je in een gelukkige relatie zit. Die gevoelens kunnen fijn zijn, maar het is uiteindelijk aan jezelf of je er iets mee doet of niet. Maar als je van je vriendin houdt en het tussen jou en je vriendin wel goed zit, dan hoeft je relatie er niet onder te lijden. En dan hoef je je er ook niet schuldig over te voelen. Je mag het best gezellig hebben met andere meiden en je mag ze ook knap vinden, daar is niks mis mee. Maar zorg er zelf voor dat je relatie er niet onder lijdt.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten