Skip to content
4 reacties
593 weergaves

Motivatie om te sporten

Wie heeft een goeie manier om motivatie te krijgen om te gaan sporten? Bijvoorbeeld dat je er dan beter uit gaat zien is voor mij al niet genoeg dus ik heb gewoon geen motivatie om ook maar ie te doen

14 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Beste aspirant sporter, Ik liep nog wat te denken aan jouw topic en toen bedacht ik dat ik het vooral over het fysieke aspect van sporten heb gehad. Misschien nog wel belangrijker is dat het van jou een beter mens maakt.

    Bij sporten in een team leer je samenwerken. Je leert je soms ondergeschikt maken aan het geheel, want samen ben je sterker dan wanneer je alleen aan jezelf denkt. Je ziet wel eens bij voetbal bijvoorbeeld dat spelers zo graag zelf willen scoren dat ze daardoor juist de kans op een doelpunt verknoeien. Dat zijn geen teamspelers.

    Als je een wedstrijd speelt dan kan je verliezen. Dat is niet erg, de volgende keer win je misschien weer. Je leert daardoor incasseren. Je raakt niet overstuur als er eens iets tegenzit, ook als het niet om sport gaat. Je wordt mentaal sterker.
    Die jongens van Excelsior Maassluis hebben gisteren met 9-0 van Ajax verloren. Denk je dat ze boos zijn? Welnee, ze hebben samen een geweldige ervaring beleefd en over tien jaar praten ze er nog over. Samen verliezen kan ook de band sterker maken.

    Sporten doe je samen. Je wint samen en je verliest samen. Dat kweekt een band, je teamgenoten zijn je kameraden. Jij bent er voor hen, zij zijn er voor jou. Zo maak je ook nieuwe vrienden. Vrienden waarvan je weet hoe ze zijn als het goed gaat en ook hoe ze zijn als het verkeerd gaat.
    Sporten doet soms pijn. Je moet soms net even verder gaan dan je eigenlijk kan, maar je doet het, samen met je kameraden. Zij helpen jou er doorheen en jij hen. Je wordt daardoor een echte kerel.

    Sporten geeft jou zelfvertrouwen. Je gaat er goed uitzien, je gaat je goed voelen en dat straal je uit. Je schoolprestaties gaan er waarschijnlijk ook op vooruit want je wordt een doorzetter. Uiteindelijk wordt jij een beter mens, voor de rest van je leven.
    Denk er nog maar eens over na. Misschien heb je een vriend die aan sport doet of iemand anders die jij kent. Ga gewoon eens met hem mee en praat er eens over met hem.
    Ben je al gemotiveerd? Ga je dan aanmelden! Er zijn sporten voor macho's en sporten voor mietjes. Voor iedereen is er wat, ook voor jou.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon 1 keer de knop omzetten. Waarschijnlijk wil ke daarna niet meer stoppen

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Mooier uit zien is niet het doel maar het side effect. Pls laat je motivatie gwn zijn, gezond zijn.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Jij wilt gemotiveerd worden om te sporten, dus dan denk ik dat je wel zou willen sporten maar een drempel moet overwinnen. Waarom zou jij willen sporten? Is dat verlangen niet genoeg om er echt aan te beginnen?

    Sporten kan je om verschillende redenen doen. Gewoon omdat je het leuk vindt bijvoorbeeld. Omdat je je krachten wilt meten met anderen. Omdat je een gezond en sterk lichaam wilt hebben. Omdat het een leuke manier is om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen dingen te doen. Als je voor korfbal zou kiezen dan speel je samen met meisjes, misschien dat dat het extra leuk maakt. Als jij geen zus hebt dan is dat een goede manier om meisjes te leren kennen en daar leuk mee om te leren gaan.

    Op school doen jullie aan lichamelijke oefening zoals dat heet. Vind je dat leuk en zijn er daar dingen die jullie daar doen waar je goed in bent? Dat geeft een idee van wat een goede sport voor jou kan zijn.

    Sporten is leuk en gezond, maar het moet natuurlijk geen verplichting worden. Vraag jezelf eens af waarom je het zou willen en wat je zou willen en doe het dan gewoon. Misschien dat je het dan vanzelf zo leuk gaat vinden dat je er niet meer mee wilt stoppen. Succes er mee!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten