Skip to content
9 reacties
2357 weergaves

Bi of toch niet?

Ik ben gast van 20 jaar en worstel met mijn geaardheid

Het verhaal begon iets minder dan 2 jaar geleden toen ik per toeval met een vriend me samen moest omkleden na het zwemmen. Op dat moment viel mijn oog in eerste instantie plots op zijn pik en toen kreeg ik een verlangend gevoel en wou ik meer kijken (ik heb toen nog 2 keer heel kort gekeken) en want mijn pik werd half stijf. Nadien schaamde ik me en heb ik hem een week ontlopen. Sindien had ik meer attentie voor jongens maar sinds enkele maanden had ik geconcludeerd dat ik bi ben. Aangezien ik ook nog steeds ook meiden aantrekkelijk vind.

Maar nu de grootste twijfel. Als ik ga zwemmen dan heb ik enkel oog voor de meiden in hun bikini en jongens intereseren me gelijk minder op dat moment. Terwijl in het dagelijkse leven ik juist vaak jongens bekijk (altans de laatste tijd).

Soms denk ik dat ik gasten graag naakt wil zien omdat ik dat nooit gewoon ben geweest, nooit moeten omkleden met jongens en daardoot dat ook een soort van geilheid opwekt. Want ik zie me buiten samen aftrekken, niks doen met jongens maar meiden daarentegen verlang ik wel naar seks.

Ik ben nog niet uit de kast gekomen als ik het zo mag verwoorden. Ten eerste omdat ik bang ben voor de reacties ( zeker van mijn familie). Ten tweede omdat oude vrienden de vriendschap hebben verwaarloosd, ik weet het niet zeker maar toen maakten ze gay-grapjes tegen mij. Ik ben bang dat ze me verafschuwen daarom.

Ik wou graag eens mijn verhaal doen, sorry dat het zo lang is.
Maar kwil graag weten wat jullie denken dat ik werkelijk ben want ik zoek al maanden zeer hard naar het antwoord.
Alvast merci

20 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • Seksualiteit is een spectrum, en waar je je daarop bevindt kan heel prettig zijn om te weten. Ik ben zelf homo maar weet niet of ik geloof in 100% homo of hetero. Ik denk dat ik prima een meisje zou kunnen kussen en er van zou kunnen genieten. Vrouwenlichamen zijn wel geinig. Voor mij is er echter een dag en nacht verschil tussen gozers en chica's zegmaar haha.

    Wat ik leer van mijn bi-vrienden (en dat zijn er best veel): het verschilt per persoon. Sommige hebben een heel duidelijke voorkeur die altijd hetzelfde is, anderen wisselen heel erg van periode tot periode. De aantrekking kan ook anders zijn, soms wellicht meer fysiek of meer romantisch bijvoorbeeld.

    Je leert nu meer over jezelf en hoewel dat ongetwijfeld ook lastig is (geloof me, ik snap de struggle). Of je er nu achter komt dat je eigenlijk alleen met meiden iets wilt doen of wilt zijn, of dat je misschien ook graag iets met een jongen of goede vriend zou willen doen; daar kom je vanzelf achter en alles is goed.

    Gun jezelf de vrijheid, probeer misschien een tijdje jezelf gewoon niet te labelen. Dan zul je wellicht makkelijker vinden hoe aantrekkingskracht bij jou werkt.

    Oh en nog een laatste tip die wellicht kan helpen: porno. Misschien niet je ding, maar daar kun je misschien een beetje uit halen in hoeverre je (iig fysiek) aangetrokken bent tot jongens of meiden bv.

    Nog een tip haha: probeer eens een serie of film te kijken waar twee jongens een relatie ontwikkelen en kijk je je daarover voelt. Kijk eens de serie Heartstopper op Netflix bijvoorbeeld, misschien dat je daar wat van leert.

    Veel succes mate

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik weet vanaf mijn 17e dat ik bi ben. Heb het niemand verteld. Waarom moet ik dat zeggen, heeft niemand toch iets mee te maken. Ik voetbal best hoog. Weet niet of ze het snappen in m’n team. Ik kijk wel onder de douche en kleedkamer naar andere. Ik heb geen relatie. Heb vaak sex met een bi vriend.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Uit wetenschappelijk onderzoek is al enkele keren gebleken dat de meeste mensen eigenlijk niet 100% hetero of homo zijn, maar eerder ergens ertussen (zie bv https://www.google.com/amp/s/nypost.com/2018/03/14/new-research-finds-were-all-bisexual/amp/). Seksualiteit is een spectrum niet zwart/wit homo/hetero.

    Je ziet ook in enquêtes dat terwijl zich in de oudste generaties amper 5% zichzelf LGBT identificeert, dat dit oploopt tot meer dan 1/3 bij generatie Z, grotendeels omdat het nu meer geaccepteerd wordt maar we zijn er nog lang niet, velen durven nog altijd niet uitkomen voor aantrekking tot hetzelfde geslacht. Mijn familie en de meeste vrienden weten het ook niet van mij

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben 99% hetero (niemand is 100) maar vind het ook sexueel spannend om blote jongens te zien. kijk vaak in kleedkamers en douches en krijg dan zelf ook wel een halve stijfe. maar zou geen relatie met een jongen willen (en ook geen sex0 alleen kijken is gewoon spannend. Mocht je wel bi zijn: laat het gewoon gebeuren, is geen probleem lijkt mij. Gewoon ontdekken wat je wil....

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Zoals je zelf al gemerkt hebt is er lichamelijke aantrekkingskracht en emotionele aantrekkingskracht. Houden van en zelfs verliefd zijn op wil niet altijd zeggen dat je seks met iemand wilt.
    Tot die vriend van je voel jij je ook lichamelijk aangetrokken maar een lichamelijke relatie zit er niet in. Ik denk dat je die vriendschap niet wilt verliezen dus probeer je je lichamelijke verlangens te onderdrukken.
    Nu is het zo dat wetenschappers tot de conclusie zijn gekomen dat 8% van de jongens en mannen homoseksueel is of ook homoseksuele gevoelens heeft. Seks met een andere jongen dus als een optie zien.
    Het is dus onvermijdelijk dat jij in je dagelijkse leven en bij je studiegenoten jongens tegenkomt die niet afwijzend staan tegen homoseks. Het probleem is dat zij meestal, net als jij, liever niet al te openlijk voor hun geaardheid of seksuele verlangens uitkomen uit angst problemen te krijgen. Bijvoorbeeld vriendschappen verliezen, gestigmatiseerd worden of gepest worden.

    Jij hebt die verlangens, dat kan je niet ontkennen, en jij wilt er wat mee doen. Jij wilt ontdekken wat die verlangens betekenen en je wilt er een invulling aan geven. Zou je iemand ontmoeten met dezelfde voorkeur en dezelfde verlangens dan zou daar een vriendschap uit kunnen voortkomen. Dan moet je een strategie ontwikkelen om jezelf op een discrete manier kenbaar te maken als iemand die dat soort gevoelens heeft en aan de andere kant plaatsen bezoeken waar je soortgenoten, om het zo maar te noemen, kan vinden.
    Je studeert en studenten zijn in het algemeen toch wat ruimer van opvatting. Er zijn dus wel kansen. Wat je kan doen is een symbooltje als sieraad gaan dragen zoals een regenboog armbandje, een kettinkje met een roze driehoekje er aan of een sieraadje bestaande uit twee ineen geweven mars symbooltjes, je weet wel, een ring met een schuin omhoog wijzend pijltje. Ook het symbool voor man.

    Soms ook ontmoet je iemand en krijg je het gevoel dat die persoon anders is. Je voelt aan dat hij ook meer voor de jongens gaat.
    Wat ook een punt is wat voor persoonlijkheid jij hebt. Wil jij graag een situatie domineren, niet de controle uit handen geven, of heb je er geen moeite mee om de ander de controle te geven.
    Dat zijn allemaal zaken die jij door ervaring moet leren. Uit wat ik lees ben jij een bescheiden iemand die wat moeite heeft om in bepaalde situaties, zoals dit, initiatieven te nemen.
    Dat is op zich niet erg, maar dan ben je wel afhankelijk van wat anderen doen en met passief afwachten kom je meestal niet zo ver.

    Bedenk wel, je bent tamelijk laat met je outing en je hebt geen enkele ervaring op dat gebied. Als jij een ervaren iemand tegenkomt die wel wat met jou wil dan kon dat wel eens een schokkende ervaring worden. Het beste is dat jij iemand ontmoet die net als jij weinig of geen ervaring heeft waarmee jij samen de homoseksuele liefde kan ontdekken. Er zijn heus wel oudere ervaren homo's die begrip voor jou situatie hebben en teder zijn, maar daar moet je niet gelijk op rekenen.

    Denk er maar eens over na en bedenk eens wat jij zou kunnen doen om in contact met anderen te komen waarmee je wellicht je gevoelens kan delen. Dit hier was alvast een begin.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier
    J23, ik ben inderdaad opgegroeit in een preutse omgeving, er wordt niet openlijk met naaktheid of erover gesproken. Ben vlaming en heb de indruk dat het veel minder gebeurd in de tegenwoordige generatie. Natuurlijk ben ik opgegroeit met het idee van jongen en meisje, er zit nog steeds traditiez van het christendom in. Dat is wat ik me soms ook afvraag dat ik niet ook zo opgevoed ben om te kijk3n naar de meiden gelijk de meeste jongens.

    Ik heb op mijn 16de een relatie gehad met een meisje, voor dat vooral met die vriend in het zwembad. Ik heb haar toen volledig naakt gezien op nudes en in real life haar borsten, dat wond me op. Sinds een paar maanden vind ik een vriend aantrekkelijk en heel tof. Heb het hem toen gezegd maar hij is hetero dus tis niks maar maakt het wel lastig om hem te zien. Zeker omdat ik hem elke dag op de unief zie. Il heb ongeveer hetzelfde gevoel als bij mijn lief destijds maar is dat wel verliefd zijn of gewoon heel tof vinden ( en mooi)?

    Ik kan het zeer moeilijk loslaten die vraag en het bepaalt momenteel mijn leven. Denk er meedere keren per dag aan. Hopelijk kom ik er heel snel uit.

    Aan iedereen een grote merci om te antwoorden. Het helpt me deels vooruit

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Als ik jouw verhaal zo lees dan krijg ik de indruk dat jij bent opgegroeid in een omgeving waar niet over seks werd gesproken en waar openlijke naaktheid en lichamelijkheid vermeden werd. Dat maakt dat jij extra sterk geprikkeld wordt als je daarmee wordt geconfronteerd zoals toen jij je omkleedde in het zwembad.
    Daarom denk ik dat de opwinding die jij toen voelde niet in de eerste plaats was vanwege die jongen maar meer vanwege je confrontatie met het naakte lichaam van de ander. Je zegt ook dat je in het zwembad meer naar de meisjes kijkt dan naar de jongens hoewel dat ook kan zijn omdat jij met die instelling bent opgegroeid, geprogrammeerd als het ware.

    Nu loop je met twijfels rond ten aanzien van je geaardheid en ben je blijkbaar bang dat mensen anders naar je gaan kijken omdat ze dat soort gevoelens verwerpen.
    In je verhaal lees ik niets over een relatie of over seksuele ervaringen.
    Het is zo dat je als tiener je seksuele identiteit leert kennen en vormt door te experimenteren. Jongens experimenteren onderling en proberen van alles zonder dat ze homo hoeven te zijn. Worden ze ouder en krijgen ze een relatie dan laten ze het achter zich. Heb jij die fase gemist?

    Jij maakt je ongerust vanwege die belangstelling voor het jongenslichaam. Je bent bang homo of bi te zijn omdat je vreest dat je daar in je omgeving problemen door krijgt. Of omdat je die gevoelens niet wilt?.
    De vraag is of die onrust nodig is. Je bent twintig en dan weet je toch wel zo'n beetje wat je opwindt en wat niet. Je moet ook niet jezelf een label opplakken en in een hokje plaatsen. Je bent een mens met gevoelens en verlangens en dat is heel normaal.
    Ben je wel eens verliefd geweest? Misschien heb je dat al eens ervaren en misschien komt het op een gegeven moment in je leven. Als dat gebeurt dan weet je meer over wie jij bent en wat je wilt.
    Maak je voorlopig niet druk over wat je wel of niet bent, dat heeft geen zin. Kijk naar wie je kijken wilt en accepteer je gevoelens daarbij zonder er een oordeel aan te koppelen. Zo leer je jezelf kennen.

    Wil je een indicatie van waar je voorkeur ligt, dan kan je deze test eens proberen: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/homo/quiz27/1272000000/ben-ik-homo-bi-of-heteroseksueel-test

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Voel je je wel seksueel aangetrokken tot jongens? Kun je je inbeelden dat je een relatie hebt met een jongen? Zo nee, dan denk ik dat het meer de spanning is wat je ‘geil’ vindt. Dat is iets wat heel veel straight jongens ook hebben en ik ondervind elk weekend het bewijs daarvan. Zo ja, dan denk ik dat je echt biseksueel bent met voorkeur voor meiden. Ikzelf ben ook bi en de voorkeur, jongens of meisjes, verschilt echt per periode.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je zelf nog zo loopt te twijfelen en je single bent is er weinig uit de kast komen aan. Ga gewoon eens wat rond experimenteren en lijk wat je echt aantrekt om te doen

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten