Skip to content
7 reacties
1349 weergaves

Dromen of nachtmerries

Ik kan geen ander forumonderdeel vinden waaronder ik dit bericht moet of kan plaatsen dus doe het hier maar even.

Ik ben benieuwd wat jullie vaak dromen of nachtmerries over hebben.
Ik ben niet echt iemand die gelooft dat ze een betekenis hebben maar ben gewoon benieuwd ernaar omdat ik heel vaak over situaties droom die regelmatig terugkomen of in dezelfde context afspelen.

Ik droom erg vaak dat ik met een groep jongeren van mijn leeftijd verdwaal in een of andere plaats.. Het kan een grot zijn of een vervallen fabrieksgebouw waar je de uitgang niet van kent. Ik ben dan de eerste die daar een uitgang uit kan vinden en de rest me dan volgt.
Veelal ben ik daar met jongens of meisjes die ik ken maar waar ik al lang geen contact meer mee heb of enkel ken van ziens.

Eens we uit die plaats zijn en een uitgang hebben gevonden, komen we op een hele vreemde plek terecht die geen steek houdt met de plaats waar we dat gebouw of grot zijn binnengegaan zoals een woestijn of of een savanne.
En dan is er een gevoel van: jongens hier zo snel mogelijk weg zijn. Niet het gevoel van door iets of iemand achtervolgd te worden maar eerder zoiets van we mochten daar niet zijn om een of andere reden.

Dus: hebben jullie ook zo van die terugkerende dromen?

16 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Bij mij zijn ofwel super leuke dromen dat ik samen ben met mijn beste vriend en wij samen zoenen en seks hebben ofwel zijn echte nachtmerries en beleef ik dat weer op internaat ben en ik misbruikt word en zie ik alles terug hoe het gegaan is ad

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag Meisje 16, ehm, dat zijn dan nogal gewelddadige nachten ...
    Nu ja, ik kan er wel op inkomen dat iedereen die vroeger de teletubbies gekeken heeft, zich er nadien voor schaamt ...
    Hier ook zenne :-) .

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier meisje 16
    Ik heb steeds de terugkerende droom dat telletubie knuffeldieren tot leven komen en me gaan aanvallen en dat gaan ze bier zuipen tot ik ze vernietig ig

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @M14:die laatste is echt wel vreemd maar interessant om te lezen. Lijkt me ook beangstigend.
    @J17: Dat geluidloos schreeuwen ken ik ook, net alsof je stembanden verlamd zijn.

    Niet echt een nachtmerrie, maar een die eerder grappig is vind ik.
    Een vaak een terugkerende droom is dat ik door een of andere reden gewond raak aan mijn onderbeen of arm. Het is dan echt een hele diepe snee waar je het bot in ziet zitten als je de wonde open trekt. Het doet geen pijn en komt geen bloed uit of zo maar dan denk ik bij mezelf: Oh shit, nu kan ik de komende weken geen T-shirt of short dragen.
    Zo van: Ach, enkele weken een ongemakje :-D

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb heel vaak nachtmerries. Super vervelend. Ik droom vaak dat er iets ergs gebeurd en dat iemand dan roept "bel 112" en dat ik dan 221 , 212, 111 bel. En dat mensen dan roepen "schiet op! "En dat het mij niet lukt om het juiste nummer te bellen. Ik raak dan altijd in paniek.


    Ik droom ook vaak dat ik op en camping in een bos ben. Met naaldbomen. Ik ben in mijn eentje .Die camping is bijna leeg en er staat een zwembad wat ook leeg is behalve een beetje regenwater en wat dennenaalden en takjes. Ik loop dan om dat zwembad en dan komt er een man en die zegt: "als je goed luistert kun je de geesten horen lachen". En meteen hoe ik dan om me heen heel eng gelach en soms hoor ik het nog als ik dan wakker schrik.

    Best raar als ik het nu zo opschrijf.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey Meisje 21,

    dat met dat examen heb ik ook wel eens :-) . Klas niet vinden, verkeerde les geleerd, geen materiaal bij hebben, compleet niet weten waar het over gaat. Heu, de meesten van ons zullen dat af en toe wel eens dromen zeker ...

    Af en toe heb ik nachtmerries over mijn 'vader', maar dat terzijde,

    Af en toe heb ik dezelfde nachtmerrie:
    Alles is donker, ik lig in bed. Alles is zwart, maar dan alles. De deur, plafond, muren, gordijnen, mijn lakens. Broer zijn bed is leeg, hij is er nooit in die droom.
    Dan begint er een enorm zuigend gevoel en een suizen in mijn oren (in de droom). De deur gaat open en 'iets' komt binnen, langzaam. Ik kan niet zien wat, want hij is zwart. De verhoudingen van alles vervormen. De slaapkamer lijkt te bewegen en de deuropening lijkt groter en kleiner te worden terwijl het 'iets' erdoor probeert binnen te komen. Weglopen gaat niet, want ik kan amper bewegen. Schreeuwen gaat niet, want er komt niks uit mijn keel.
    Als ik dan uiteindelijk toch schreeuw, heb ik in het echt geschreeuwd blijkbaar want broer is dan al bij mij. Dan ben ik kletsnat van het zweet en mijn hart gaat gelijk gek.

    Misschien is die zwarte schim toch onze 'vader', maar ik ga het niet afwachten :-)

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb dikwijls vervolgverhalen: mijn droom stopt natuurlijk als ik wakker wordt, als ik even iets ga drinken of naar toilet ga. Maar zodra ik daarna terug in slaap val, gaat hij gewoon verder waar hij gebleven was. Net alsof je de pauzeknop indrukt. Soms gaat hij een paar weken later weer voort, een nieuwe aflevering in de serie.

    Soms ook paniekerige nachtmerries over school: ik dwaal door de gangen in een heel oude school met houten panelen tegen de muur en gekleurd loodglas, en met oude houten banken. We hebben examens, maar ik weet niet in welk lokaal. Ik ben de weg kwijt, en ik vind de anderen van onze klas niet. Als ik na lang zoeken toch in het lokaal binnenkom, is het examen al bezig. Ik heb geen schrijfgerief bij, en geen papier. Ik heb het verkeerde vak geleerd, dit is een heel ander vak. Ik kan niet lezen wat op het bord staat, en ik versta niet wat de leraar zegt. Of soms kan ik het wel lezen, maar ik begrijp er niets van, ik snap de formules niet. Al dat soort afschuwelijke dingen, een hele nacht lang. Een echte nachtmerrie. :-)

    Soms ook nachtmerries over duikboten, over doorheen claustrofobisch nauwe openingen en buizen moeten kruipen, en daarin vastzitten. Ik ben nog nooit in een echte duikboot geweest, maar het zou niets voor mij zijn.

    Heel soms droom ik dat ik kan vliegen of zweven: armen opzij strekken, en dan met geestelijke kracht opstijgen. Dat is zalig, zo zweven boven de bomen en genieten van het mooie landschap en de mooie zonsondergang.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten