Skip to content
7 reacties
639 weergaves

Koukleum

Ik heb het snel en vaak koud. Vreselijk. Iemand tips om het warmer te krijgen. Ook s'nachts, in bed

19 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Dag Allen,

    Meisje 19, ik weet niet of ik gezond ben, want
    Ik beweeg elke dag veel(ook antwoord op jongen 17, bedankt voor je reactie!) Ik ben vaak health obsessed(qua voeding)maar soms heb ik vreetbuien die bestaan uit o.a ongezond voedsel. Ik weet dus niet of ik gezond ben. Bedankt voor jullie reacties

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat ook helpt: een grote steak eten: daarin zitten veel proteinen en dat geeft langdurige energie. Er zitten ook vitaminen en stoffen in die energie kunnen vrijmaken in je lichaam. Het is niet voor niets dat de boeren als ontbijt vroeger spek met eieren aten voor ze de hele dag op het veld gingen werken, die zitten ook vol proteinen.

    Als je teveel flutvoeding zou eten, teveel suiker en junkfood, of vegetarisch of veganistisch, dan kan je lichaam daar meestal niet genoeg energie uit halen. Groenten en fruit bevatten wel veel mineralen en vitaminen, maar heel weinig energie. Of tenminste, wij kunnen die energie daar niet uit vrijmaken, wij hebben geen vier magen en zijn geen herkauwers zoals koeien. Dus daarop alleen kan je niet goed leven.

    Meisjes hebben naar 't schijnt gemiddeld een paar graden meer nodig dan jongens, als comforttemperatuur: wij hebben minder spieren die warmte afgeven.

    Voor de rest: beetje sporten en bewegen, of een dikke warme onesie met voetjes en kap aantrekken.

    En een gloeilamp op je gezicht laten schijnen, geen LED lamp want die geeft geen warmte, maar een echte ouderwetse gloeilamp spot: dat geeft een gevoel alsof de zon op je gezicht schijnt. Zet ze met een dimmer op een kwart of halve kracht: dat geeft bijna evenveel warmte, maar dan word je er niet door verblind. Het moet een spot zijn, zodat alle energie op je gericht wordt en niet verloren gaat.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Aan sport doen :-) . Dan wordt ge beter voorzien tegen de kou, uw lichaam past zich aan. Broer en ik gaan vaak in de winter in het bos lopen (heel het jaar door trouwens) en op de duur voelt ge de kou niet meer. En als het in de winter echt te koud wordt, dan kunt ge een warmwaterkruik in uw bed stoppen. Aan uw voeten, de rest maakt niet uit. Maar als uw voeten het koud hebben, dan de rest ook.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Een goed dekbed doet wonder snachts.
    Ik ben ook een koukleum maar slaap altijd naakt.
    Heb een schapenwollen dekbed en heb het nooit koud .

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik fiets nogal wat en koop thermisch ondergoed van Craft of Odlo. Wel duur maar superwarm.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Zoek een wederhelft!

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Verwarmde deken, sokken aanhouden, tocht strips

    Ben je gezond verder?

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten