Skip to content
6 reacties
1197 weergaves

de ex van mijn vriend

Hoi Allemaal,

ik ben nu ongeveer 7 maanden samen met mijn vriend. en we houden super veel van elkaar. kunnen goed met elkaar praten en leuke dingen doen. alleen zijn ex zit mij af en toe best dwars.
ik ken mijn vriend nu al een paar jaar via via. en sprak hem af en toe als ik hem ergens tegen kwam. in die tijd had hij een relatie en waren er ook al trouw plannen met zijn huidige vriendin.
heel af en toe sprak ik haar ook wel eens. en was het altijd prima en gezellig.

op een gegeven moment heeft zij de relatie uit gemaakt en is het huwelijk ook niet door gegaan.
een paar jaar later hebben ze allebei een nieuwe relatie maar konden ze nog wel goed met elkaar.

op een gegeven moment werd het bekend dat het psychisch niet goed ging in haar relatie. en kwam haar ex (nu mijn huidige vriend dus) af en toe bij haar langs om te praten en steun aan te bieden.
een paar maanden later ging zijn huidige relatie uit. en had hij en zijn eerste ex af en toe weer wat contact met elkaar op een vriendschappelijke manier.

een paar maanden later toen ik met hem begon te daten. kwam er steeds meer contact van haar kant vandaan. (niemand wist nog dat wij aan het daten waren)
gelukkig vertelde me vriend het wel elke keer tegen mij als ze contact op nam.
ze belde hem vaker op, nodigden hem uit voor een drankje etc.

me vriend kaapte dit af en gaf aan dat hij nu met mij aan het daten was en dat het aardig serieus is.
tot op een dorps tent feest. ze hem tussen de menigten alleen zag lopen en hem ineens begon te zoenen.
hij kaapte snel af en gaf nog maal aan dat hij dit niet wil en met mij aan het daten is.

2 weken later waren we in onze dorpskroeg en daar was zij ook weer.
ik hield me in en bleef telkens vriendelijk naar haar. ik had geen zin in drama.
ze stond een poosje bij de vriendengroep van me vriend. en toen we naar huis gingen en hij iedereen gedag ging zeggen. pakte ze hem bij zijn arm en zei ze dat hij een grote fout maakte om met mij mee naar huis te gaan.

ik merk dat ik meer irriteer aan haar en dat zij hem graag terug wil. ze heeft al een paar keer aangegeven dat ze zijn huis wil komen kijken. en afgelopen zaterdag was ze ook in de kroeg en gaf ze aan dat veel vriendinnen van haar hun bij elkaar vinden passen.

ik wordt er een beetje chagrijnig van en moet steeds meer moeite doen om me in te houden.
mijn vriend geeft aan dat hij dit ook niet leuk vindt. maar verder een leuke vriendschappelijke band met haar heeft.

ik ben nooit snel jaloers. maar wordt dit toch wel van haar, omdat ik weet dat zij hem wel terug wil

ik ben bang dat ik binnenkort wel een keer uit me plaat schiet en dat kan al sneller gebeuren als ik een drankje op heb.
iemand tips hoe ik hier beter mee om kan gaan en dat er minder over hoef na te denken?

23 jaar
1 jaar geleden

6 Reacties

  • J20 het is een graadmeter. Als iemand 20 exen heeft begin ik het wel een beetje vies te vinden

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • & m19, krijg toch het idee, als we telkens over dezelfde m19 hebben, dat we hier met een moraalridder te maken hebben.

    Het aantal exen is geen graadmeter of iets fout gaat of niet, dat kan met de eerste ex al gebeuren!

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Dat soort problemen krijg je, als mensen van relatie naar relatie gaan. Erop los gaan dumpen en geen echte liefde hebben. Dan krijg je dit soort problemen. Het is niet normaal en ook niet goed om tig exen te hebben

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Oke laat mij dit duidelijk hebben.

    De ex van jou vriend wilt hem echt duidelijk terug en is best bezitterig over hem. Zij zit vaak aan hem op feestjes, het boeit haar duidelijk echt geen ene reet dat jij zijn vriendin bent en heeft duidelijk gewoon schijt aan jou. Jou vriend kapt haar wel af en zegt wel dat jij zijn vriendin bent.

    Lieve meid, Je geeft aan dat jou vriend nog vrienden is met z'n ex. Het is off limits om vrienden te zijn met een ex. Weet dat dit iemand is waar hij ooit gevoelens voor heeft gehad en zelfs mee wilde trouwen... en het volgende punt is dat hij vrienden is met iemand die schijt aan jou heeft en geen respect voor je relatie heeft. Het spijt me dat ik dit zeg, maar heel misschien heeft hij nog voor haar onderliggende gevoelens en wilt hij haar weer niet helemaal uit zijn leven halen. Het klinkt gewoon dat hij nog ergens diep van binnen eigenlijk wel iets voor d'r voelt, want je bent geen " vrienden" met je ex als je serieus met een ander bent.

    Dus ik zou er goed over nadenken, want je wilt geen relatie met iemand die eigenlijk stikken gevoelens voor z'n ex heeft.

    Je verdient iemand die echt 100% verliefd op je is. En mensen die ex drama's hebben zou ik nooit aan beginnen, want als ze echt geen zin meer in die ex hebben, halen ze hun uit hun leven. Maar dat doet hij niet, want ze zijn gewoon vrienden..... en fuck zijn woorden, want als hij dit echt irritant vond had hij er allang aangedaan om haar te blokkeren en helemaal compleet te negeren

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Ze zet zichzelf al behoorlijk voor schut dus beste sta je erboven

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Jouw vriend moet duidelijker zijn tegen haar. Ik vind eigenijk dat hij het een beetje in stand houdt door met haar om te gaan. Volgens mij vindt hij het wel leuk

    15 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten