Skip to content
3 reacties
628 weergaves

onzeker over lichaam

Hey allemaal,
Ik voel mij echt al een hele tijd onzeker over mijn lichaam en mijn vrienden zijn allemaal dun waardoor ik nog meer aan mezelf ga twijfelen. Ik denk ook altijd dat ik dun moet zijn om aantrekkelijk te zijn voor jongens, klopt dit? Alhoewel er wel veel jongens zijn die mij leuk vinden, geloof ik er nog steeds in dat ik geen vriendje krijg. Kortom, ik vind mezelf gewoon niet mooi en het lijkt alsof het ook niet helpt dat anderen zeggen dat ik wel mooi ben want dan denk ik weer dat ze dat alleen zeggen om mij blij te maken.

Ik ben hier ook echt 24/7 mee bezig of ik wel goed genoeg ben voor anderen en of ik niet nog 10 kilo moet afvallen.. ik word moe van mezelf.
Kan iemand mij pls vertellen hoe ik van deze gedachten afkom?
Liefs,
Anoniempje

16 jaar
1 jaar geleden

3 Reacties

  • Hoi TS vervelend dat jij jezelf niet mooi vind.

    Ik heb dat ook wel een tijdje gehad, maar toen ben ik goed gaan letten op andere meiden van mijn leeftijd.
    Ik kwam erachter dat er toch best wel veel waren die echt niet mooi waren.
    Dat ging ik niet tegen ze zeggen hoor.
    Maar daardoor zag ik wel dat mijn lichaam en uiterlijk best wel meevallen.

    En ik loop vaak met onze hond over het naaktstrand daar mag ie lekker los rennen.
    Als je een paar keer een zooi naakte bejaarden hebt gezien dan valt alles van je eigen lichaam mee :-D

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi TS. Ik denk serieus dat je je geen zorgen hoeft te maken hoor. Een vriendje krijg je niet op commando, dat komt zoals het komt. Ik weet zeker dat er iemand rondloopt die jou leul vindt en graag jouw vriendje wil zijn. En qua gewicht... er zijn heel veel jongens die niet op dat dunne vallen! Ik weet het zeker, want ik ben er 1 van ;-) Ik ga voor innerlijk, karakter en hoe iemand lacht... maar als ik het uiterlijk zou mogen uitkiezen, zou ik een wat voller meisje kiezen. Dat wanneer ik haar aanraak, ik geen ribben voel, maar mijn vriendinnetje, snap je?! Twijfel niet teveel aan jezelf, is niet nodig!

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Veel meisjes die zichzelf te dik vinden blijken gewoon een vrij normaal gewicht te hebben, dus echt niet zoveel kilo's te veel. Misschien ben je een beetje hard voor jezelf, kan dat? Je hoeft echt niet helemaal perfect te zijn hoor.

    Misschien kan je een nonchalante houding aannemen, ook tegenover jezelf. Nou ik ben niet perfect, en dan? Ik ben zoals ik ben, en daar moeten anderen het ook maar mee doen. Er mogen er best wel veel komen kijken. Als je dat uitstraalt kan daar een enorme aantrekkingskracht vanuit gaan. Jezelf aanvaarden maakt aantrekkelijk, ook al mag er misschien een paar kilo af.

    Je zegt dat er veel jongens zijn die je leuk vinden, maar dat je er toch in gelooft dat je geen vriendje krijgt. Precies dat er veel jongens zijn die je leuk vinden bewijst toch dat je je daarin geen zorgen hoeft te maken. Je doet het prima! Geniet van de aandacht die je krijgt, dat is het bewijs dat je er aantrekkingskracht van je uitgaat. Je hoeft maar één vriendje te hebben, toch? Dat kan niet anders dan lukken.

    Jezelf afvragen of je goed genoeg bent voor anderen is een enorm tijdverlies, bovendien haal je jezelf daarmee onderuit en knaag je aan je eigen zelfvertrouwen. Een soort van zelfmishandeling eigenlijk. Dus elke keer je zelftwijfel detecteert, ombuigen naar: ik ben mezelf en ik ben echt wel prima zoals ik ben. Leg de nadruk op je positieve kanten, dan merk je dat je veel andere meiden achter je laat. Ook deze die dun zijn en misschien een rotkarakter hebben, dat is voor de juiste jongens véél meer een afknapper dan een paar kilootjes erbij. Zie het als je goede voornemen voor 2023, straal het uit en alles komt in orde!

    18 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten