Skip to content
17 reacties
1615 weergaves

Is mijn vriend gay voor mij?

Sinds ik 12 ben ben ik al best vrienden met een bepaalde jongen, deze vriendschap is steeds sterker geworden. Zo zijn we samen op vakantie geweest en best afhankelijk van elkaar geworden. We gingen steeds meer dingen samen doen en vertellen elkaar ook echt soms iets te veel. Dit is een vriendschap zou je denken. Alleen ben ik enorm gaan twijfelen sinds 1.5 jaar geleden. Sinds we op de vakantie gegaan zijn naar Oostenrijk is er een seksuele spanning ontstaan zo werd er eerst, algemene opmerkingen van ik ga je zo neuken of als je dit verliest dan slaap je in mijn bed vanavond. Later werd dit aanraken ook, maar dan strelen op rug of met een deken en kussen ertussen cowboy fake ride doen. Hij blijft alsmaar doorgaan en ik probeer altijd beetje te verwerken van is dit normaal. Ik zit zelf enorm in de kluts met mijn geaardheid, en dit heeft hij ook door denk ik. Alleen steeds als hij die dingen doet (oor fluisteren dat die me gaat neuken of lik mijn hand etc) dan ja weet ik niet of dit gwn nieuweschrigheid is of gay voor mekaar zijn want we hebben nog niet echt iets gedaan, buiten zo’n humps of hij deel throat een flesje en vervolgens moet ik het ook doen van hem of ervan drinken natuurlijk. Veel kont bewegingen naar mij van take me. Ja ik weet echt oprecht niet wat ik moet doen, zo desprate maar hulp dat ik maar hier naar toe kom. Ohja btw hij is 100 procent niet gay zegt hij, en zo komt hij ook niet over als zo’n’steriotypje’ . Toch zij hij als die met mij is in de nacht in bed dat die soms er twijfel in trekt maar daarna zegt van oh je bent zo gay of lachen. Wat moet ik doen?

17 jaar
12 maanden geleden

17 Reacties

  • Dat is zo stoer J17! Ik ben echt trots op je

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ben de topic starter. Bedankt iedereen voor jullie lieve berichtjes. Ik dacht dat ik homo was en identificeerde me met mijn seksuele gevoel alsof ik mijn gevoel ben. Dat was fout, ik schaam me voor dat nou iedereen weet wat ik als homo allemaal deed. Ik heb het uitgemaakt met mijn vriend en ga proberen mijn leven anders in te vullen.

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • M16 het nadeel aan een hond als huisdier is hun open seksuele gedrag omdat ze geen schaamte kennen.

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Moeilijk om te oordelen, TS heeft al 2 maanden niet gereageerd. Na wat er voor die tijd geschreven is en zijn reactie zou ik graag een update van hem willen.

    Zit zelf in soortgelijke situatie, ken mijn vriend al 19 jaar, dus door en door, maar wel een met meer respect en….. af en toe ook “echt” leuke dingen doen. Mijn vriend is er ook nog niet uit waar hij hierin staat.

    Snap zijn vriend ook wel, spanning, spannend, eigen twijfel, voor mij gaat het nu te ver dat het dan geen vriend is.

    Hoop dat TS ons kan berichten hoe de situatie er nu voor staat!

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • M19 ik denk niet dat ts uit die levenstijl gaat komen. Het zit er diep in

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste TS, Als ik jouw verhaal zo lees dan vraag ik mij af of die vriend van jou wel een goede en een echte vriend voor je is. Hij zit jou constant te pushen in een bepaalde richting, hij speelt met je gevoelens zoals een kat met een muis, en jij geeft steeds maar toe.
    Blijkbaar ben jij niet echt een assertief iemand en die vriend lijkt mij een behoorlijk dominant type. Sommige mensen vinden het wel prettig als iemand voor hen de beslissingen neemt maar jij wordt onzeker en ongelukkig van zijn gedrag. Bij een dominant karakter hoort verantwoordelijkheidsgevoel.

    De tweede reactie, die van meisje 20, daar ben ik het wel mee eens. Je moet hem een keer duidelijk maken dat je zijn "grapjes" zat bent.
    Jullie zijn al vanaf je twaalfde vrienden. Dan weten jullie toch alles van elkaar? Is er wel eens sprake geweest van vriendinnetjes of merk je wel iets van belangstelling voor meisjes, bij hem bijvoorbeeld?
    Zo nee, dan moet jij je toch eens afvragen waarom dat zo is bij iemand van zeventien.
    Het lijkt er op dat hij seksuele verlangens heeft, misschien nieuwsgierig naar hoe seks met een jongen is, maar dat niet uit durft te spreken. "Nee, hij is echt geen homo!" Zegt hij. Waarom doet hij dan zo homo?

    Het wordt tijd dat jij hem eens voor het blok zet. Of hij zegt wat hij wil en dan kan jij altijd nog beslissen of jij dat ook wilt, of hij houdt op met die flauwekul van hem. Anders bekijkt hij het maar. Jij wilt dat niet meer!
    Sommige vriendschappen zijn giftige vriendschappen. Lees dit eens: verkenjegeest.com/tekenen-giftige-vriendschap-herkennen/

    Of jij al dan niet homo bent, dat is iets wat jij voor jezelf moet ontdekken. Jij moet niet tegen je zin naar iets geduwd worden waar je nog niet aan toe bent of waar je geen zin in hebt. Het kan jou meeslepen naar een situatie waarin jij geen baas meer bent over je eigen leven. Over wie wat met jou doet. Heb respect voor jezelf en eis van je vriend hetzelfde. In vriendschap zit ook iets van liefde voor elkaar. Ik zie dat hier niet.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Hey ts, ik heb je verhaal even goed door gelezen. Het is een moeilijke situatie waar jullie beiden niet echt lijken te beseffen wat jullie nou eigenlijk aan het doen zijn. lastig. Dat het zo ver is gaan afglijden dat heeft geleid tot deze daden is betreurend. Gelukkig kunnen we altijd van elkaar leren en altijd weer een verse start maken. Iedereen maakt fouten, de één struggled hier mee en de ander struggled daar mee. Daarom is het belangrijk dat we niet elk ding uitvoeren waar ons hart ons toe pusht. Maar het komt wel goed ts, je gaat hier uitkomen!

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Hoi TS, hoe is het afgelopen, heb je je vriend nog gevraagd waarom hij zo doet?

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • TS mischien zijn jullie beiden een beetje in de war in deze situatie. Je zou kunnen overwegen om even stil te staan bij wat jullie nou eigenlijk aan het doen zijn

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Hoi TS/J17,
    Ik begrijp je verwarring in deze, het is ook een heel verwarrend onderwerp.
    De simpele waarheid is echter dat dit helemaal niet zozeer een indicatie is van "homo zijn". Ik snap dat je in een krul zit met je eigen geaardheid hierdoor, maar de werkelijkheid is vrij simpel. Je zegt in je begin post dat je een hele sterke band hebt met deze jongen, en ook dat jullie emotioneel best wel dicht bij elkaar staan. De simpele waarheid is dat deze emotionele band, versterkt door de hormonale ontwikkelingen tijdens de puberteit, inderdaad kan leiden tot bepaalde gevoelens, zo niet een drang om die gevoelens te uiten, en dat kan inderdaad seksueel zijn. Dit is niks om bang van te zijn, en ook niet echt een indicatie van je eigen geaardheid. Seks tussen vrienden is niks vreemds, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Één van de (zeer goede) vrienden waar ik een aantal jaren het bed mee gedeeld heb is zelf gewoon hetero en ziet zichzelf ook niet als homo, desondanks wat wij tussen de lakens met elkaar gedaan hebben. In ons beider ogen was het ook niets meer dan een uiting van die vriendschap. Mijn advies naar jou toe is dan ook eigenlijk om het eens goed met je vriend door te spreken, en als jullie allebei zoiets hebben van 'dit wil ik wel eens uitproberen' om dat gewoon te doen.

    Over je twijfels qua geaardheid kan ik je helaas weinig zeggen, behalve dit dan: denk niet aan labels, maar vraag aan jezelf wat je zelf fijn vindt. Kijk je liever naar een mannenlichaam (al dan niet naakt) of een vrouwenlichaam? Hoe zou je reageren als een (in jouw mening) knappe jongen/man je aanbiedt om het bed met je te delen? Hoe zou je reageren als een meisje/vrouw dit zou aanbieden? Zou je ingaan op het aanbod van de man of de vrouw? Of maakt het je niet en zou je met beide het bed induiken?

    Daarnaast, homo zijn is niet anders als hetero zijn, met het verschil dat een homo het met een man wil doen in plaats van een vrouw, maar het maakt je niks slechter als je uiteindelijk van mening bent dat je homo bent. Mijn advies is om er van te genieten, en de labels gewoon lekker achterwege te laten. Jij bent jij, en niks anders!

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Ja jullie hebben gelijk, ik denk als hij weer morgen zo’n acties gaan doen dat ik hem ga vragen, in hoeverre hij nou daadwerkelijk het meent en als dit echt Gwn voor de grap is of het een tint minder kan want is echt voor mij beetje storend

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik ken jouw vriend niet, maar vind wel zelf raar als men beste vriend teven me gaat zeggen in men oor dat hij graag seks met me wilt of zen kont tegen me zet. Ik denk dat hij bi-schierig en wetende dat jij twijfels hebt met seksualiteit, probeert hij het op jou te testen en ik denk dan ook stiekem dat die wel seksuele acties met je wilt doen. Maar goed dat zijn mijn assumpties, nogmaals ik ken hem niet en ik ken jullie situatie niet helemaal.

    Ik zeg dit omdat men beste vriend op zen 18e (ik was toen ook 18) soms “gay” naar me gedroeg omdat ik toen ook men seksualiteit niet helemaal wist. Ik zag ook dat hij een stijve kreeg en hij sprak vaak met mij erover om samen te ontdekken. Heb ik afgewezen en ben nu gewoon hetero, net als hem. Vandaar dat ik dit even wil melden.

    Ik zou het w l met je vriend erover hebben. En doe niks wat je niet wilt

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Weet hij dat jij twijfelt ? Misschien is het gewoon speels zijn. Ik doe zo ook met vrienden en heb gewoon een vriendin. Maar ik snap dat als je al twijfelt dit niet helpt. Als je er klaar voor bent dan zou ik gewoon zeggen dat je niet zeker bent over je geaardheid en dat je niet weet wat hij wilt.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Ja ik vind het inderdaad heel erg verwarrend enz maar ik durf niet zo goed aan te geven omdat ik bang ben de vriendschap te verpesten al lijkt dit meer op iets anders

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • Het is niet fijn van hem als hij weet dat je twijfelt, je zo te teasen. Belangrijkste vraag is, wat wil jij? Het klinkt alsof hij grapjes maakt maar al lachend zegt de zot de waarheid. Je kan hem confronteren en volgende keer zeggen 'Ok, let's go'. Je kan het ook genieperig aanpakken en samen naar porno kijken, aftrekken en hem vastpakken om te experimenteren.

    18 jaar
    12 maanden geleden
  • Je moet met hem praten. Wat wil hij? Als hij wel iets wil, dan moet hij daar eerlijk over zijn en als hij niks wil, moet hij kappen met dat gedoe want dat is alleen maar verwarrend.
    Misschien is hij zelf net zo in de war als jij. Dan kunnen jullie elkaar helpen.

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • ik zou gwn afwachten en kijken wat er gebeurd en meer over je gevoelens praten met je vriend

    14 jaar
    12 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten