Skip to content
21 reacties
1002 weergaves

"Nare" gedachten

Hoi
Een aantal jaar geleden heeft er iemand in mijn familie zelfmoord gepleegd omdat er een meisje was waar hij een relatie mee wilde, maar zij niet met hem en ze had ook iemand anders. Toen dacht ik van "dat is toch ook wel een hele zielige reden om zo iets ergs te doen". Maar nu... Ik heb gevoelens voor een meisje van school en zij wilt ook niks met mij beginnen omdat ik volgens haar niet echt haar type ben... Nochtans voldoe ik wel aan een heel aantal dingen van wat zij graag wilt. En ondertussen heeft ze ook een dik half jaar een relatie gehad met een jongen, wat eig helemaal haar type niet was. Ik heb daar toen zwaar van af gezien. En nu ze terug single is dacht ik mijn kans nog eens te wagen... Maar ik maakte mezelf duidelijk wat wijs. Ze wilt zelfs gwn niet wat leuks doen onder ons 2. Bijvoorbeeld naar een dancing gaan of iets gaan eten ofzo. Maar als ik haar ergens mee vraag naar bijvoorbeeld een tractorzegening, dan gaat ze wel mee. En nu begrijp ik die jongen van in de familie ergens wel waarom hij zoiets gedaan heeft. Het is namelijk heel frustrerend als jij iets wilt met iemand en die wilt dat niet met jou... Heeft iemand misschien tips om hier over te komen? Want ik ga hier echt zwaar kapot aan...

19 jaar
10 maanden geleden

21 Reacties

  • Je hebt een vermoeden, en misschien is het zo en misschien niet. Je bent dus niet zeker, maar je bent wel zeker jezelf aan het kwellen en ongelukkig maken.
    Als zij voor een ander gaat, dan zal je dat moeten accepteren. Verder weet ik ook niet wat ik er nog voor zinnigs kan bijdragen of nieuwe gezichtspunten aan toevoegen. Het leven is soms moeilijk, vooral als je verliefd bent en je liefde wordt niet beantwoord. Bijna iedereen maakt dat mee in zijn of haar leven, en vaak wel meer dan een keer.

    Misschien een oplossing: Omarm de Boeddhistische levensvisie. Boeddha zegt dat het leven lijden is en dat lijden komt voort uit begeren. De oplossing is niet meer te begeren, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.
    Die visie ligt vast in de vier edele waarheden. Je komt tot verlichting door het achtvoudig pad te volgen.

    Niet realistisch voor jou waarschijnlijk, maar het is wel eens goed om te zien hoe men in andere culturen tegen het leven aankijkt. Half Azie is Boeddhistisch, cultureel gezien.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik heb ondertussen ook een zwaar voorgevoel dat ze al een andere jongen heeft waar ze mee stuurt en mss iets mee wilt??

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • @j23, ik zou dat zeker niet willen. Maar ja... Bedankt voor je reactie

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste TS, "Duwtjes" geven is nu precies wat je niet moet doen. Dat meisje komt uit een relatie die haar blijkbaar veel narigheid heeft gebracht. Dat moet zij eerst verwerken en weer vertrouwen in het mannelijk deel van de mensheid krijgen.

    Zou jij een vriendin willen die zich zo gemakkelijk weer in een nieuwe relatie stort als de vorige niet beviel, zoals jij zou willen? Als zij zo is dan zou je nooit zeker van haar zijn en steeds ongerust moeten zijn als ze weer eens met een andere jongen staat te praten. Wat zij ervaren heeft wil zij niet nog eens meemaken, daarom is zij zo terughoudend.

    Het enige wat jij nu moet doen is een hele goede vriend voor haar zijn en het initiatief aan haar laten. Jij moet er voor haar zijn als zij dat vraagt zonder opdringerig te zijn. Zo gaat zij vertrouwen in jou krijgen en het gevoel krijgen dat jij iemand bent die om haar geeft en respect voor haar heeft.
    Probeer zoveel mogelijk leuke dingen met haar te doen waar zij voor open staat, haar vaak te zien. Zo wordt jij een steeds belangrijker deel van haar leven. Je mag haar best vertellen wat jij graag zou willen. Dan weet ze waar ze met jou aan toe is, maar ik geloof dat jij dat al gedaan hebt en dat is goed. Laat nu de tijd zijn werk doen.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • @j23, ik hoop het. Ik vind het wel heel jammer dat er geen manier bestaat om "een duwtje" te geven zodat zij gevoelens zou krijgen voor mij...

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Goed om te horen vriend! Het beste hout komt van langzaam groeiende bomen. Misschien geldt dat ook wel voor relaties. Je hebt nu de tijd om elkaar echt als persoon te leren kennen, dat is een investering voor de toekomst.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • @j23, dankjewel!! En ze heeft nu te kennen gegeven dat ze in de toekomst misschien op date wilt. 'u wilt ze sowieso niet zegt ze omdat ze pas uit een relatie komt

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Dag TS, Gefeliciteerd met je verjaardag. Geen tiener meer maar een twen. Relaties zijn en blijven moeilijk, vooral als de gevoelens zo diep gaan. Ik hoop voor je dat je er op een gegeven moment wat ontspannender mee om kan gaan. Gevoelens kan je niet dwingen. Soms moet je berusten en accepteren dat het is zoals het is. Maar, zolang er vriendschap is is er uitzicht op meer.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ben TS, ik ben vandaag (10 augustus) 20 jaar geworden....
    @j21, bedankt voor je reactie!
    @j23, ik kan er idd niet goed mee om, met afgewezen worden. Het is niet dat ze niet alleen met mij wilt afspreken, want we hebben al dingen gedaan met ons 2. Ik hoop verder dat het wel wat rustiger voor me gaat worden...

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste TS, Je hebt een vriendschap met dat meisje, maar je wilt meer, je bent verliefd maar dat wordt niet beantwoord zoals jij wilt. Op zich is dat iets wat heel vaak voorkomt, vooral bij jonge mensen. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander, jij dus niet zo goed.
    Zaken als liefde en vriendschap afdwingen dat werkt niet, dat begrijp je zelf ook wel. Koester de vriendschap die jullie hebben en wellicht dat zij op een gegeven moment gaat zien dat jij meer kan zijn dan alleen maar een vriend.

    Dat zij niet met jou naar een dancing of zo iets wil betekent dat ze niet wil dat jullie als een stel worden gezien. Wel met een groep, niet alleen met jou. Waarschijnlijk wil ze dat op dit moment met geen enkele jongen omdat zij nog niet openstaat voor een nieuwe relatie. Met de tijd kan dat veranderen.

    Probeer te accepteren dat het is zoals het is want je kan niet anders. Misschien dat dat meisje uiteindelijk van gedachten verandert, misschien dat er op een gegeven moment iemand anders op je pad komt. Dat meisje is echt niet het enige meisje op de wereld waar jij gelukkig mee kan worden al denk je nu misschien van wel. Nu is het allemaal nog erg heftig voor je, maar dat gaat minder worden. Nu heb je toch ook al een soort van relatie met haar en daardoor leren jullie elkaar steeds beter kennen. Nu is het nog moeilijk, maar zie het als een investering voor een toekomst die meer kan brengen. Zie het zo, misschien geeft dat wat rust!

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • @j23, ze wilt niet met mij alleen naar een dancing ofzo omdat ze, zegt ze, denkt dat het niet leuk is met z'n tweeën. Ze zei ook dat het raar was als een jongen en een meisje daar naartoe gaan samen als ze geen relatie hebben.
    Ik vind het verder ook heel moeilijk om iemand los ge laten of te vergeten. Dat vind ikzelf ook best klote, want het doet me idd wel veel pijn. Verder heb ik ook geen idee met wie ze allemaal een vertrouwelijke band heeft. Met haar beste vriendin zal ze dat ook wel hebben veronderstel ik.
    Ze weet ook wel dat ik om haar geef en dat ze altijd bij me terecht kan als er iets is

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik snap zeker hoe dat voelt, heb het zelf ook meegemaakt, bij mij was het zelfs een volwaardige afwijzing en ze wilde helemaal niks meer doen. Ik voelde me toen ook zwaar klote omdat ik echt verliefd op dit meisje was. Dit is inmiddels al 1,5 jaar geleden en ik was er ook wel een paar maanden stuk van. Daarna begon ik ook te beseffen dat een afwijzing niet het einde van de wereld is, en dat er eigenlijk (te)veel leuke vrouwen rondlopen. Omdat jullie soms ook wat doen weet je nooit of het nog wat kan worden, maar als ik je een advies mag geven is dat je niks moet forceren, dat kan jullie vriendschappelijke relatie op het spel zetten. Onderhoud gewoon leuk contact en indien ze iets wil ondernemen doe dit gewoon zonder je verdere intenties te tonen, misschien word het nog wat en anders mag je er best even ziek van zijn maar je komt echt nog wel iemand tegen.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Als ik het zo lees TS dan hebben jullie toch een goede relatie. Ze gaat met jou naar dingen die jullie leuk vinden, maar naar de dancing wil ze dan weer niet. Misschien houdt ze daar niet van of geeft dat bepaalde herinneringen die ze niet wil. Heeft ze wel eens gezegd waarom niet?

    Een ander tegenkomen kan natuurlijk, maar is dat echt iets waar jij je continu druk over moet gaan zitten maken? Of jij bent het voor haar of jij bent het niet voor haar. Dat is iets wat je zal moeten accepteren. Met daar steeds aan denken en er bang voor zijn doe jij alleen maar jezelf pijn en het verandert niets. Laat het los!
    Je kan haar niet aan jou vastbinden om te voorkomen dat ze iemand anders ontmoet. Alleen als ze in vrijheid voor jou kiest kan jullie relatie wat worden. Haar proberen vast te houden of te dwingen tot iets waar ze niet 100% achter staat leidt er alleen maar toe dat je haar kwijt raakt. Iemand die je opsluit, letterlijk of figuurlijk, probeert te ontsnappen.

    Als ik het zo lees dan hebben jullie nu een goede vertrouwelijke band met elkaar. Is er een ander die dat ook heeft? Nee heb ik de indruk. Een ander die wat met haar zou willen staat ten opzichte van jou op flinke achterstand. Zal zij de vriendschap die zij nu met jou heeft op het spel zetten voor een onzekere mogelijke relatie met een ander die ze nog helemaal moet leren kennen en gaan vertrouwen? Niet zo gauw.

    Wees geen dwingeland, doe niet bezitterig en wees niet wantrouwig. Zoek niet naar dingen die je niet vinden wilt.
    Laat merken dat je veel om haar geeft en laat haar vrij. Alleen dan heb je een kans dat jullie relatie wat meer wordt dan alleen maar een goede vriendschap.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • @m15, ja dat hoop ik toch dat ik ooit iemand tegenkom

    @j23, ik denk wel dat ze me vertrouwd want ze heeft me toch al heel wat verteld. Ik was ook de eerste die het wist toen ze haar ex "beu" was. Ik was er toen ook voor haar en ik heb haar ook gesteund. Zelfs haar bestie wist er niks van. Maar langs de andere kant ben ik ook weer zo bang dat ze binnen de kortste keren misschien weer iemand anders gaat tegen komen...

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Beste TS, Misschien loop je gewoon te hard van stapel. Blijkbaar heeft ze een relatie achter zich die haar niet gelukkig maakte. Die fout wil ze niet nog een keer maken want zo iets kan heel ingrijpend zijn en lang nawerken. Ze moet eerst bijkomen van die nare ervaring en weer vertrouwen krijgen in (het mannelijk deel van) de mensheid.

    Jullie kunnen blijkbaar heel goed met elkaar opschieten als vrienden maar een relatie gaat haar op dit moment nog te ver. Geef haar de tijd, win haar vertrouwen, en wellicht dat ze op een gegeven moment het gevoel gaat krijgen dat het goed zit met jou. Zoals eerder gezegd, de vrouw kiest de man, niet andersom.

    Jij moet aantonen dat jij haar waard bent. Probeer je jaloezie te overwinnen, want jaloezie is het wat relaties kapot maakt. Vervang die nare gedachten door hoopvolle gedachten en vertrouwen. Ook in jou zelf. Ze vindt jou aardig toch?
    Jaloerse mensen ontbreekt het aan zelfvertrouwen. Als ze jou als een echte vriend ziet dan komt ze vanzelf altijd weer naar jou toe.

    Wees bescheiden en begripvol. Ze moet gaan voelen dat jij niet zo bent als die vorige vriend. Geef haar vertrouwen en probeer niet te forceren. Wat je geeft dat krijg je terug, zowel in het positieve als in het negatieve.
    Als boerenjongen moet je toch weten dat als je een varken vooruit wilt krijgen dat je dan aan zijn staart moet trekken, niet aan zijn oren.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Het probleem is dat de liefde niet perse logisch is. Ik heb vrienden waar ik het hartstikke goed mee kan vinden, die ik knap vind en die aardig zijn, maar waar ik niet op val. Als zij zouden vragen waarom zou ik het niet kunnen zeggen behalve dan dat ik "het" gewoon niet voel. Waarom vindt de een spinazie lekker en de ander niet? Leg dan maar eens uit waarom je het niet lekker vindt. Gewoon een kwestie van smaak.

    Niets aan te doen. Er komt heus wel een meisje waarbij het wederzijds is.

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik ben TS
    @j18, ik zit nog helemaal niet met zelfmoordgedachten. Ik zei alleen dat ik mijn familielid nu wel ergens snap dat hij dat gedaan heeft.

    @j23, ik kies een meisje niet zomaar uit. Zij is nu het 2de meisje waarvan ik echt zeg dat zij het gwn helemaal is. Dat eerste meisje is ondertussen ook wel al 4-5 jaar geleden. Het is gwn zo dat zij en ik heel veel dezelfde interesses hebben en het heel goed kunnen vinden met elkaar. Ze is een paardenmeid en ze wilt graag een boerenjongen, ja ik ben een boerenzoon en we hebben ook nog steeds een boerderij. Ik heb haar ook een paar keer mee gevraagd naar een tractorzegening en rondritten met tractoren versierd met kerstlampjes. Ze vond het heel fijn dat ze mee mocht en wilt het nog wel doen. Maar een avondje naar bijvoorbeeld een dancind wilt ze dan weer niet... Nu snap ik haar ondertussen ergens wel. In het begin overdonderde het me wel even. Dus ik begrijp de reactie van @m18 ook wel.
    Zelf ben ik ook wel een redelijk jaloers type, mss heeft dat er ook wel mee te maken?
    En ja, ik ben er ook vrijwel zeker van dat ze gelukkiger zou zijn met mij dan met haar ex, want die jongen boeide niet veel dan alleen in bed liggen en seks hebben

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Het leven heeft zoveel meer te brengen, geniet van de vriendschap en ga op zoek naar de (ware) liefde, succes ??

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Ze voelt je gewoon niet dat is niet omdat je niet aan een lijstje voldoet. Ik kan het prima vinden met sommige gasten en prima mee naar een event maar dansen of date gewoon nee.

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Beste TS, Een meisje kies je niet zoals je een nieuwe telefoon of een bankstel uitkiest. Je denkt te weten wat zij wil van een vriend en volgens jou voldoe jij daar wel aan, dus waarom moet zij mij niet?
    Het punt is, je ziet iets over het hoofd en dat is de emotie die een rol speelt bij het "vallen" op iemand. Dat is gen kwestie van vakjes aankruisen op een lijst maar een kwestie van een vonk die overspringt. Je kijkt iemand in de ogen en dan voel je wat. Het probleem is alleen dat het van twee kanten moet komen en dat was bij jou dus duidelijk niet het geval. Jij koos haar wel, maar zij niet jou. Bij de meeste dieren kiest het vrouwtje haar partner. Niet andersom. Bij mensen is dat misschien ook wel zo.

    Je voelt nu meer begrip voor dat familielid dat een einde aan zijn leven maakte omdat afgewezen worden meer was dan hij kon verdragen. Verliefdheid en verlangens kunnen heel sterke emoties zijn die je leven volledig kunnen beheersen, maar ze zijn maar tijdelijk. Ik las eens dat verliefdheid en rouw twee jaar duren en dan is de hevigheid van de emoties verdwenen.
    Je familielid dacht alleen aan zijn eigen ongelukkig zijn. Wat hij de achterblijvers aandeed daar dacht hij niet aan. Ik heb daar een mening over die ik maar niet zal zeggen.
    Het leven biedt steeds weer nieuwe kansen al denk je nu misschien van niet. Het is tragisch wat jouw familielid gedaan heeft maar het was een daad van verblindheid.

    Ik vraag mij af, voel jij je gekwetst in je ego omdat je afgewezen bent? Iemand die geen nee kan verdragen is een heel moeilijk iemand om mee samen te leven. Nee kunnen accepteren heeft te maken met volwassenheid. Misschien dat dat meisje dat bij jou herkende. Zou ze toegegeven hebben aan jouw verlangen zonder dat zij dat echt wilde dan zouden jullie echt niet gelukkig geworden zijn. Wees dankbaar dat zij sterk was en zag dat jullie relatie geen toekomst zou hebben. Nu ben je weer vrij om iemand te vinden waarbij jullie gevoelens wel wederzijds zijn. Alleen dat kan tot een goede en stabiele relatie leiden.

    23 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten