Skip to content
10 reacties
936 weergaves

Ik weet op dit punt niet meer wat ik moet doen

Hoi allemaal,

Ik had vorig jaar sinds april een relatie en met een jongen van nu 25 jaar oud. We hebben elkaar ontmoet op werk en kregen binnen een paar weken al een relatie.

We hadden een mooie relatie, we elkaars familie en vrienden ontmoet, hij deed veel moeite voor me, we hadden heel veel leuk uitjes en ik was helemaal verliefd.

Op Kerstmis kregen we helaas heel erg ruzie en wilde hij het uitmaken, maar hin wilde wel nog contact. Ik heb aangegeven helemaal geen contact meer te willen en heb gezegd dat wij elkaar gewoon met rust moeten laten een dag later. Ik heb mijn nummer veranderd, mijn Facebook verwijderd, zijn IP adres geblokkeerd zodat hij geen contact meer met mij kan opzoeken.
Vanaf januari ging ik aan mezelf werken. Ik ging naar de sportschool, ging leuke dingen doen met vriendinnen, heb nieuwe mensen ontmoet en heb nieuwe kleren besteld. Maar nee, niets hielp. Ik mis hem tot de dag van vandaag zo erg en heb spijt van echt alles, ik wil zo graag contact met hem, maar durf het gewoon niet. Ik durf hem geen eens op te zoeken op Facebook, omdat ik dat re confronteren vind. Het is nu al bijna 8 maanden en mis him gewoon extreem en ben gewoon nog zo verdrietig van alles

20 jaar
9 maanden geleden

10 Reacties

  • Ik ben het niet helemaal eens met j21. Hij noemt aan jezelf werken cliche. Maar is dat niet het twee naar belangrijkste doel in het leven: groeien?

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Ey TS, kun je niet met hem erover praten? En als hij echt niks verder wil, moet je dat ook accepteren en doorgaan met het leven. Misschien niet wat je wil horen, maar het is nou eenmaal zo.

    En aan jezelf werken enz vind ik vaak cliché, want vaak zijn de motivaties erachter gewoon verkeerd. Accepteer de situatie en wie je bent nou eenmaal & wil je ‘aan jezelf werken’ dan is dat prima, maar draai er niet in door. Veel mensen doet dan namelijk

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste meisje van 18! Dit is nogmaals de auteur van het bericht.

    Ik heb inderdaad psychische hulp! Ik heb dit jaar de diagnose gekregen van adhd en borderline… en heb in het verleden al sowieso meerdere therapieën gehad. Ik ben er inderdaad van bewust dat er een kans speelt dat hij mij niet meer wilt of misschien al zelfs een ander zou hebben. Dat is ook één van de grote reden dat ik geen contact durf op te zoeken. Omdat ik gewoon heel bang ben dat hij misschien een ander heeft. Ik ben gewoon nog erg verliefd op hem en ben gewoon bereid ons een kans te geven. Ik mis hem als persoon gewoon heel erg. Ik heb zelf geprobeerd om op gezonde manieren te healen van deze breakup en het grappige is dat ik wil over alle ruzies en negatieve dingen over heen ben gekomen, maar gewoon niet over hem

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Hoi TS,

    Ik ben het natuurlijk niet zeker, maar ik denk niet dat je vriend het wilde uitmaken omdat hij je gedrag (stoer doen tijdens een game) niet leuk vond. Want dat stoer doen bij een spelletje gebeurt wel meer, niet alleen bij jullie. Kan het zijn dat de discussie/ruzie die daarop volgde enkele pijnlijke woorden heeft uitgelokt? Dan kan dat misschien de reden zijn waarom hij beslist heeft het uit te maken.

    Je kan proberen om terug contact met hem te zoeken, maar als de breuk is ontstaan door iets dat jij zelf gezegd of gedaan hebt, dan hou je hier best een goeie uitleg voor klaar. Als er niks veranderd is, dan bestaat de kans dat dergelijke discussies in de toekomst nog een keer voorkomen, met weer hetzelfde gevolg. Je schrijft dat je aan jezelf hebt gewerkt. Heb je dan ook nagedacht over hoe het zover is kunnen komen? Heb je met iemand gepraat over problemen die je eventueel hebt? Bijvoorbeeld (ik weet niet of dat van toepassing is op jou, maar het zou kunnen) als je snel boos kan worden en met verwijten slingeren wanneer iemand iets vertelt dat je eigenlijk niet zo graag hoort? Dat is geen schande, iedereen maakt fouten. Maar fouten zijn er om uit te leren. Als de ware reden voor de breuk ligt in de rest van de ruzie waar je liever niet over vertelt, dan is het misschien geen slecht idee om iemand in vertrouwen te nemen die je kan helpen om met dergelijke moeilijke situaties om te gaan. Als je niet weet waarheen, kan je vragen dat de huisarts je doorverwijst. Als je daar kan leren waarom je zo hebt gereageerd, dan kan je aan jezelf werken om in de toekomst niet meer dezelfde fout te maken. Als je met die booschap naar je exvriend kan gaan, kunnen jullie heel misschien nog een kans hebben samen. Maar misschien heeft je exvriend beslist dat het allemaal niet meer hoeft, en dan kan je niet anders dan zijn beslissing te respecteren, hoe jammer je dat ook vindt.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Hey meisje van 18! Je wilde weten waar de ruzie over ging. We waren op Kerst met z’n tweeën ivm dat mijn ouders moesten werken. We waren spelletjes op de Nintendo Switch aan het spelen en hij vondt mijn gedrag niet leuk en vond dat ik heel stoer deed, de rest van de ruzie wil ik verder niet vertellen. En mijn nummer heb ik eigenlijk heel impulsief veranderd en daar heb ik tbh heel veel spijt van

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik denk dat het advies van M18 niet echt van waarde is gezien het niet tot de kern van het probleem doordringt. Ik waardeer de moeite die ze heeft gestoken in een uitgebreid antwoord, maar het is helaas van lage kwaliteit

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • M18 handelen uit emotie door in een boze bui nummers te gaan blokkeren is nooit een goeie oplossing. Laat staan gedreven met een goede reden

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Hoi TS,

    Om te kunnen inschatten wat de aanleiding was voor de breuk, zou het nuttig zijn voor ons om te weten waar die ruzie op kerst over ging. Uiteraard moeten we niet alle details kennen, maar er is een verschil tussen bijvoorbeeld het niet eens raken over de vulling van de kalkoen, of dat hij je bedrogen heeft met iemand anders.

    Als je toen hebt beslist om geen contact meer te hebben, je nummer te veranderen en hem te blokkeren, dan zal je daar misschien een goeie reden voor gehad hebben. Kan je daar wat meer over vertellen?

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Zo te horen ben je nog wel echt verliefd op hem, hoe hoog de drempel ook voor je is, ik zou toch echt weer kijken of je contact met hem kan zoeken. Ruzies zijn altijd uit te praten indien beide daar voor open staan. Je kan hem bijvoorbeeld een berichtje sturen op sociale media of indien je ze telefoonnummer nog ergens heb kan je hem een appje sturen, en kijken of er nog een opening is. Succes!

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Sorry als dit hard klinkt, maar het is beter op conflicten op te lossen dan er voor weg te lopen. Vooral als iemand dichtbij je staat kan iets een tijdje door modderen. Nu dat hij in een boze bui heeft gezegd dat hij het uit wil maken en jij bent weggegaan, hebben jullie elkaars hart verscheurd. Dit is geen oplossing. Communicatie is key. Gezien je er zoveel moeite mee hebt is het mischien een optie om (online) contact te zoeken en heel voorzichtig, mits hij het toelaat over je gevoelens te praten door dit uit te leggen. Reageer niet boos, maar je kunt wel vertellen waarom je bijvoorbeeld boos bent in de loop van het gesprek. Maar val niet met de deur in huis, kleine stukjes tekst, maar bij je hem ook uit laat praten. Zegt hij iets verkeerds: laat de zon niet ondergaan aan hun woede. Maar leg wel uit, op een rustige manier waarom dat of dat je niet bevalt.

    Wees zo onschuldig als een duif, maar slim als een slang. Dat betekent niet dat je je als slang moet gedragen, dat is fout. Maar wat ik wil zeggen is: wees wijs en onschadelijk. Hier kan ook hij van leren en dit opent deuren voor oplossingen en mischien zelfs een leuke toekomst. Praat erover, in vrede, en laat niets te rade zijn voor hem. Hij weet niet wat jij denkt en jij weet niet wat hij denkt, dus wees een open boek in dit geval

    19 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten