Skip to content
7 reacties
730 weergaves

Ik wil gewoon weg

Ik weet het even niet meer. Elke keer als ik wakker wordt hangt hetzelfde zware gevoel over me heen. Het is zo vreselijk vermoeiend om elke dag weer uit bed te komen en te doen wat mensen van me verwachten. Ik kan mezelf er nauwelijks toe zetten om naar mijn werk te gaan, maar ik ga omdat het moet gebeuren. De mensen die op me rekenen wil ik ook niet teleur stellen. Als ik een maal bezig ben gaat het wel oké. Zodra ik weer thuis ben kan ik even tot rust komen en dan komt dat gevoel meteen weer terug. Mijn verzorg paard is een half jaar geleden plotseling van me af genomen. Hij was mijn uitlaatklep en dat begin ik nu erg te merken.

Ik heb gewoon zo sterk te drang om weg te gaan. Gewoon even een pauze van alles. Even niet op stal werken, even niet in de winkel staan. Even niks. Maar ik kan niet weg. Ik heb niet genoeg geld en nog geen rijbewijs.

Het examen is volgende week en ik wil het zo graag halen dat ik juist bang ben dat het niet gaat lukken.

Ik heb geluk gehad met het inplannen dat ik niet lang hoefde te wachten, maar ik weet bijna zeker dat als ik het nu niet haal dat ik dan nog lang ga moeten wachten en nog veel meer geld kwijt ben.

Wil ik met vakantie kunnen zal ik ook eerst ander werk moeten vinden zodat ik genoeg geld kan sparen voor een auto en vakantie.

Alles lijkt gewoon zo hopeloos ver weg.

Sorry als dit niet echt ergens op slaat, maar ik moest dit even kwijt.

19 jaar
9 maanden geleden

7 Reacties

  • Hey lieve ts, even een check. Hoe gaat het nu met je?

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Dag meisje, Je ziet het even niet meer zitten. Veel mensen vragen zich op een bepaald moment af wat de zin van hun leven is. Het antwoord is dat het leven op zich zinloos is, maar iets en vooral iemand kan voor jou het leven zin geven.
    Je praat over een paard, over je werk, mensen die op je rekenen, je werk bij de stallen, maar ik lees niets over een speciale vriend of vriendin dus denk ik dat die er niet is. Is dat misschien een probleem, een gemis?

    Je had een paard waar je een speciale band mee had maar die is van je afgenomen. Dat was iets dat jouw leven zin gaf, er zijn voor dat paard. Een dier, hond, kat, of dat paard, begint als een iets als je er voor het eerst kennis mee maakt. Je leert het dier kennen en gaat er gevoelens voor krijgen, een soort van liefde. Het wordt een iemand. Als je het dan opeens kwijt raakt dan doet dat pijn, veel pijn soms. Iedereen die wel eens een hond of kat naar de dierenarts heeft gebracht voor een "spuitje" kent dat gevoel.
    Ik heb een nichtje dat werkt in haar vrije tijd bij een paardenmelkerij. (Ik wist niet dat dat bestond en de tekstcorrectie ook niet :-). Ze had daar een veulen, een hengst, als het ware geadopteerd. Dat was haar paard. Plotseling is dat dier overleden. Ze heeft geen relatie (voor zover wij weten) wel vriendinnen, dus dat kwam ook hard aan.

    Nu zie je dus even geen licht meer. Je moet straks rijexamen doen en dat geeft jou ook veel stress. Je bent bang het niet te halen. Waarom niet? Wat zegt je instructeur?
    Stress bij het afrijden kan veel bederven. Ik zag een keer een een dame die instapte voor het examen. Ze startte de motor, ze koppelde, ze gaf gas, de auto maakte een paar sprongetjes en voorbij was het examen.
    Wat jij het beste kan doen is tegen de examinator zeggen dat je erg zenuwachtig bent. Meestal zijn dat wat oudere mannen en die zijn altijd aardig tegen jonge meisjes. Hij zal je bemoedigen en misschien wat foutjes door de vingers zien als hij het gevoel heeft dat jij wel geschikt bent. Heb een beetje vertrouwen! Als jij nu de auto onder controle hebt, de regels kent, waarom dan straks opeens niet meer?

    Een M22 gaf jou het advies eens te denken over een au pair baantje. Mijn zus heeft dat ook gedaan. Eerst een jaar in Engeland bij een gezin en daarna een jaar in Zwitserland in een kindertehuis.
    Aan de ene kant is dat wel spannend en misschien ook wel leuk, maar het is ook wel een beetje eenzaam als je moeite hebt met vrienden maken. Misschien in Nederland iets, bij expatriates (buitenlanders) die tijdelijk in Den Haag of in Amsterdam wonen voor hun werk.
    Aan de andere kant, je hebt een opleiding gevolgd neem ik aan, dus zal werk in die richting misschien meer voor de hand liggen.

    Je wilt weg zeg je, weg uit de situatie waar je nu in zit. Het punt is, je kan wel weg uit je omgeving, maar niet weg van jezelf.
    Wat het meest bevredigend is dat is er zijn voor anderen. Onderwijs, verpleging, ontwikkelingshulp, of gewoon in een project voor kinderen of jongeren werken in jouw omgeving. Anderen blij maken maakt jezelf ook blij. Kijk eens wat er te vinden is aan vrijwilligerswerk op dat gebied.

    Hoe zit het op relationeel gebied? Wil je iets? Weet je niet wat je wilt? Denk je misschien dat jij niet goed in de mark ligt? Iedereen wil iemand om van te houden en die van hem of haar houdt. Begin met oprechte belangstelling voor anderen te hebben. Zo maak je vrienden. Vrienden maken het leven een stuk leuker.

    Hou nog even vol en vraag je af wat echt belangrijk is voor jou.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Hoi TS, vervelend voor je, de vraag is waar wordt kijk gelukkig van en hoe kun je daar komen.
    Helaas kosten leuke dingen altijd geld, dan wordt sparen een must om vervolgens te kunnen genieten, dus moet er gewerkt worden. Je zou ook nog iets kunnen doen als naar Israël gaan en in een Kibboets gaan werken, au-pair in het buitenland, horeca in Spanje, er zijn zoveel mogelijkheden. Wat je dan wel moet bedenken, gaat dit mij geven wat ik nodig heb. Heel veel succes, hoor graag wat je gaat doen.

    @j22, ben je een jaar jonger geworden?

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ben het deels met M19 (niet TS) eens dat een pauze wellicht het beste zou zijn, vooral aangezien TS dat zelf aangeeft. Ik ben het wel oneens met de conservatieve lading van de reactie van M19, maar dat terzijde.
    Gezien jouw situatie, TS, denk ik dat je het beste ander werk kunt zoeken. Ik krijg het idee dat je niet echt gelukkig bent met wat je nu doet. Probeer iets te vinden waar je juist energie uit haalt, een baan waardoor je echt zin hebt om te gaan werken. Als je van paarden houdt, is werken in die sector misschien iets? Ik ken je natuurlijk niet, dus echt loopbaan advies kan ik verder niet geven. Heb je al een bepaalde opleiding gevolgd of ben je die aan het volgen? Is gewoon uit nieuwsgierigheid hoor, wie weet kunnen we je verder helpen als we dat weten.
    Wat meer sociaal contact kan wellicht ook helpen. Als je nog thuis woont of met mensen op kamers, probeer eens wat meer met hen te doen. Bijvoorbeeld spelletjes spelen, kletsen, samen tv kijken, uitgaan, etc. Maar ook buitenshuis kan natuurlijk. Ga eens een keer iets doen met collega's, (oude) vriend(inn)en, studiegenoten, buren, noem maar op. Natuurlijk niet met allemaal, maar er zitten vast wel mensen tussen met wie je het kunt vinden. Als je er het type voor bent kun je met ze uitgaan, naar kroegen enzo. Of hou spelletjesavonden, noem maar op. Je kunt, als je van gamen houdt, eventueel ook online vrienden op zoeken. Van alle opties heeft deze (wat mij betreft) wel de minste voorkeur, maar het is geen slechte optie. Kies dan voor games met (voice)chat, zodat je een beetje met ze kunt kletsen.
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je leven weer wat leuker wordt. En wie weet heb je over een tijdje wel genoeg geld voor een grote reis en kun je die (eventueel met vrienden) alsnog doen.
    Ik wens je alle geluk
    Gr. J17

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Als je goed bent met kinderen, kan je als au pair aan de slag. Dit is vaak met eten en inwoning. Je hebt dus geen kosten aan je woning of aan eten. Verder krijg je ook nog wel een leuke vergoeding voor het werk dat je doet. Er zijn au pair-bureaus voor Nederlandse gezinnen, maar natuurlijk ook in het buitenland. Spreek je dus redelijk Engels of een andere taal, kan je je dus ook inschrijven bij zo'n au pair-bureau in het buitenland. Kan heel leuk zijn om dat een jaartje te doen. Je bent weg uit je dagelijkse sleur, je verdient er best wel wat geld mee en het staat nog leuk op je cv ook.

    Geen zin in au pair werk? Dan is werken via ZZP-platformen als Temper, YoungOnes en/of StaffForYou misschien wel wat. Hier liggen de uurlonen veel hoger dan bij werk in loondienst, waardoor je in korte tijd veel geld kan verdienen. Verder werk je elke keer ergens anders. Als je die locatie dus niks vindt, is het dus eens en nooit weer. Je zit er dan dus ook niet aan vast. En als een locatie wel bevalt, kan je soms op een gegeven moment rechtstreeks aan die opdrachtgever een factuur sturen, buiten genoemde platformen om. Hierdoor hoeven die opdrachtgevers die platformen niet meer te betalen, waardoor je een hoger uurloon kan vragen en de communicatie met zo'n opdrachtgever ook gemakkelijk verloopt. Wel belangrijk bij werk als ZZP-er is dat je minimaal 1225 uur per jaar werkt (reistijd telt ook mee), dat is zo'n 3 volle dagen per week. Dan krijg je namelijk allerlei voordelen omdat je door de Belastingsdienst als ondernemer wordt gezien. In de twee jaar dat ik dit ZZP-werk heb gedaan, had ik continu veel meer geld op mijn rekening dan wanneer ik in loondienst werkte, terwijl door al die ondernemersaftrekposten mijn inkomen volgens de Belastingdienst (je belastbaar inkomen) juist heel erg laag was. Hierdoor ontving ik bijvoorbeeld maximale zorgtoeslag (dat is € 130,- per maand, oftewel veel meer dan je zorgpremie als je wat eigen risico neemt). Hierdoor kan je dus ook snel wat geld verdienen.

    Tot slot, als je naar een studentenkamer zoekt (ver) buiten de Randstad, kan je nog weleens wat goedkoops vinden. Sommige studentenkamers kan je ook gewoon huren als je (nog) niet studeert. Verder direct inschrijven bij Woningnet als dit nog niet hebt gedaan. Je staat dan op een wachtlijst voor een sociale huurwoning. Die wachtlijst is lang, maar die inschrijving kan wel zeker helpen om een betaalbare woning in de toekomst te vinden.

    Kortom, er zijn wel wat mogelijkheden om je huidige situatie te veranderen. Maar je moet wel zelf het initiatief nemen. Neem de regie over je eigen leven en laat je niet te veel belemmeren door iets praktisch als geld. Geen geld hebben is echt niet voor alles een belemmering om niet een ander leven te kunnen gaan leven!

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Dit jaar is de maximale zorgtoeslag zelfs € 154,- per maand, terwijl je voor zo'n € 105 per maand een goedkope zorgverzekering hebt met een hoog eigen risico. Hier kan je dus ook goed geld op verdienen.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Je hebt even een pauze nodig. Weg van de ratrace, de ratrace waar wij vrouwen uberhaubt niet aan mee hoeven te doen maar dachten dat dat leuk was ofzo idk waarom we dit doen. Probeer je examen te halen en neem daarna gewoon een pauze van alles. Als het echt niet meer gaat: ga samenwonen en stop helemaal met werken buiten de deur

    19 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten