Skip to content
2 reacties
53 weergaves

school

Oke, ik zal het probleem even gauw uitleggen.   Mijn vader is 4 jaar geleden overleden, toen was ik 8, en sindsdien woon ik alleen thuis met mijn moeder, en soms in het weekend komt mijn broer, en doordeweeks studeert hij gewoon in een andere stad. Nu ging het op de basisschool goed en als ik me niet goed voelde verzuimde ik wel eens, maar ik huilde nooit vaak. Ik zat (en zit nog steeds) vooral achter de computer en dan zit ik op allerlei forums en chats, waar ik met mensen gewoon kan praten. Nu zit ik in de eerste op het vwo, op de middelbare school en ik heb al heel veel dagen verzuimd. Nu zit ik al 2 maanden lang thuis. Ik weet niet hoe het komt maar er is gewoon een gevoel in mij dat zegt dat ik niet moet gaan. En eigenlijk dat ik gewoon de hele dag in bed moet liggen. En ik heb daar ook zin in, om de hele dag in bed te liggen, want mijn moeder en broer schreeuwen ook vaak tegen me waardoor ik ook weinig zelfvertrouwen meer heb. Ik wil wel naar school maar dat lukt op de een of andere manier gewoon niet.. ik weet niet of ik bang ben voor 'het nieuwe', of voor de vakken, of voor de klas, of wat dan ook.. ik voel me gewoon overspannen. Ik doe ook nooit iets leuks met mijn moeder of broer, zoals naar de bioscoop gaan. Daardoor heb ik dus ook nergens zin meer in. Ik heb vandaag zelfs tot 18 uur in bed gelegen. Mijn moeder zegt dat ik misschien depressief ben, maar zij weet het ook niet helemaal en mijn broer gelooft het al helemaal niet. Hij schreeuwt alleen nog maar meer tegen me, dat ik geen toekomst hebt enzovoorts. En als hij (of mijn moeder) tegen me schreeuwt, mis ik mijn vader ook. Hij deed bijna altijd leuke dingen met me en was dan ook bijna altijd aardig.   Ik weet niet wat ik nu moet doen.. ik wil nog steeds alleen maar in bed liggen, althans, ik wil wel wat doen maar het lukt niet, ik blijf dan steeds in bed liggen. Ik heb al een hulpverlener maar die helpt ook niet echt.. iemand tips?    

12 jaar
14 jaren geleden

2 Reacties

  • ---

     mijn vader is ook dood ik vindt het fijn om te horen iemand anders ook maar gewoon naar die hulpvelener gaan en zeggen je helpt me niet echt ik voel me noch steeds *zo* als toen veeel suc6 xxx

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • gewoon gaan

    ik heb een beetje ervaring want mijn vader is 3 jaar geleden overleden en ik heb eigenlijk ook wel dat ik vaak ziek thuis bent, ik denk omdat je gewoon je vader mist en dat je je dan niet goed voelt maar dan moet je gewoon naar school gaan want dan vergeet je het even en neem het van me aan eenmaal op school en je voelt je waarschijnlijk wel beter en nog een tip neem vaker het initiatief en ga gewoon terug schreeuwen of zeg dat ze niet moeten schreeuwen maar gewoon even met je moeten praten zonder geschreeuw   ik zeg het laatste maar dat is jou keuze.

    14 jaar
    14 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten