Skip to content
4 reacties
419 weergaves

Eenzaamheid

Een korte maar duidelijke vraag aan jongens en meiden? Wie voelt zich vaak eenzaam? Ik heb het niet over soms, want ik denk dat bijna iedereen zich weleens eenzaam voelt. Maar ik heb het over vaak eenzaam voelen. En komt dat omdat je alleen bent of juist met mensen maar je voelt je niet begrepen of je bent niet met de juiste mensen?

21 jaar
2 maanden geleden

4 Reacties

  • Ik heb echt precies hetzelfde. Tijdens corona heb ik zegmaar al mijn oude vrienden verloren. En nu heb ik een totaal nieuwe vriendengroep. Maar ik voel me alsnog super eenzaam. Het komt niet alleen maar omdat we niet dezelfde interesses hebben. Maar vooral omdat ze eigenlijk niet zoveel over mij weten. Ze zijn ook niet echt mensen die zich afvragen hoe het met me gaat.
    Ik wil niet meteen zeggen dat ik ze niet vertrouw ofzo, maar het voelt gwn aan alsof mijn leven hun niet boeit.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Ik woon alleen, heb best een groot aantal vrienden maar de meesten wonen ver weg en zie ik maar af en toe, de vrienden die dichtbij wonen zie ik meestal wel eens in de week, soms vaker. En toch voel ik mij nooit eenzaam eigenlijk. Ik heb diverse hobbys om mij mee bezig te houden, ik werk fulltime dus heb daar veel contact met collega's.
    De enige momenten waarop ik mij weleens eenzaam of alleen voel is op emotionele momenten, dingen op TV die mij aangrijpen bijvoorbeeld, dan zou ik weleens iemand bij me willen hebben om samen verdrietig mee te zijn. Ik heb een paar jaar een relatie met een vriend gehad maar dat liep helaas stuk en ik doe ook eigenlijk geen moite om weer een nieuwe relatie te vinden, ik zie wel wat of wie er op mijn pad komt en zo niet, dan is dat jammer. Iemand vroeg mij eens "ben je gelukkig?" Ik antwoord met "Ik ben voor 95% gelukkig, dat kan alleen 100% worden als ik de ware (vriend) vind, maar tegelijkertijd kan ik prima leven met 95% gelukkig te zijn" Het is wat je er zelf van makt en als jij je (vaak) eenzaam voelt, probeer dan je vriendenkring uit te breiden? Of als je dat moeilijk vind, er zijn diverse mogelijkheden om met mensen te chatten en wie weet wat daar voor vriendschap(pen) uit kunnen komen ?

    Als jij je niet begrepen voelt, kun je dan uitleggen waar je op doelt? Heeft dat te maken met jouw opvattingen over bepaalde zaken?

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag TS,
    wel, in de zin dat gij eenzaam bedoeld. Neen, dat voel ik niet. Op kot heb ik het soms wat moeilijk omdat ik thuis mis, maar dat is niet hetzelfde als eenzaamheid. Als ge u continu eenzaam voelt, dan moet ge daar wat aan doen; de cirkel doorbreken. Niet zitten piekeren dat ge eenzaam zijt omdat ge eenzaam zijt omdat ge er over piekert.
    Ga bij een jeugdbeweging, of bij een sportvereniging. Een hobby vereniging, ... Mogelijkheden legio. Er zijn ook hobbyverenigingen voor diegenen met wat andere interesses: wargaming, collectible trading card games, fantasy, science-fiction, bordspellen, leesclubs, noem maar op ... Misschien dat ge daar meer uw gading vindt in plaats van wat al vaak 'de normale' dingen benoemd worden.
    Kortom: het zal wal geen keuze zijn van u om eenzaam te zijn, maar ge kunt er voor kiezen om niet eenzaam te blijven :-) .

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Gaat iemand nog reageren inplaats van alleen maar lezen? Of voelt letterlijk niemand zich eenzaam?

    21 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten