Skip to content
2 reacties
474 weergaves

Ik loop achter

Hey, ik heb het idee dat ik achterloop ten opzichte van mijn leeftijdsgenoten en zelfs tot jongeren die 1 à 2 jaar jonger zijn dan mij.

Ik heb eigenlijk niet echt veel vrienden en ik ben nog nooit uit geweest in de stad. Er wordt wel eens gevraagd of ik weleens heb gedronken, maar dat heb ik nog nooit gedaan.

En dat terwijl er ook jongeren zijn jonger dan mij die met elkaar helemaal dronken zijn.



Ook als ik kijk hoe 10-15 jarige er nu bij lopen qua kleding wordt ik ook wel een beetje soort van jarloers ofzo want hun hebben zulke mega dure merkkleding en dan kijk ik naar mezelf en dan denk ik ook van, hoe kan dat nou dat zij zulke dure dingen hebben en ik daar hard voor moet werken.

Mijn ouders betalen dat echt niet allemaal.

En ik heb ook nog geen vriendin, en ben daar wel echt aantoe maar kan gewoon niemand vinden, of nou ja, dat lukt wel, maar die hebben ook heel veel vrienden enzo en die drinken ook enzo en die hebben een soort van meer levenservaring.


Ik loop achter hè?

18 jaar
2 maanden geleden

2 Reacties

  • Dag TS,
    een vriendinnetje willen, dat kan ik begrijpen. Het leven is zoveel mooier als er iemand aan uw zijde is. Maareh, misschien zoekt ge op de verkeerde plaats. Zeker als ge het hebt over dure kleren en drinken, drinken en drinken. Neen, in dat milieu moet ge niet vissen. Via sport, hobby, interesses is er misschien wel een veel interessanter meisje te vinden, die ook niet moet hebben van al dat pocherige en straalbezopen zuipen. Als ik in Leuven studentenstad om me heen kijk, naar hoe het hier er 's avonds aan toe kan gaan. Amai zenne, die zijn maar hier voor te feesten maar niet om iets met hun studies te doen. Geen vijver om iemand voor een serieuze relatie uit te vissen ...

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag achterlopende jongen! Jij vindt van jezelf dat je achterloopt, maar dat hangt maar af van waar jij je mee vergelijkt. Je wordt jaloers van jongeren van 10 - 15 jaar die in dure merkkleding rondlopen. Waarom? Omdat jij dat ook wel zou willen? Misschien krijgen ze geld van tegen elkaar opbiedende grootouders en misschien hebben ze maar 1 of 2 dure dingen.
    Jongeren die zo graag met dure kleding lopen te showen doen dat vaak om hun onzekerheid te verbloemen. Met dure kleding voel jij je een beetje bijzonder en dat is soms wel fijn als je verder niet zo veel hebt om trots op te zijn.
    Je zegt dat je niet drinkt en dat betekent waarschijnlijk dat je ook niet zo veel uitgaat. Daarnaast heb je het over hard werken, dus naar mijn idee zou je dan toch wel wat geld over moeten houden voor dure dingen? Maar, als je achttien bent heb je heel wat zaken die je graag wilt en die veel kosten. Wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen en dat zijn niet altijd mooie kleren. Iemand die 15 is die is nog geen geld kwijt aan het halen van een rijbewijs bijvoorbeeld.

    Uit wat je vertelt krijg ik het idee dat jij feitelijk een hele brave jongen bent die in een wat traditioneel gezin opgroeit. Op zich is daar niets mis mee, maar nu begin jij om je heen te kijken, je ziet hoe anderen leven en je begint verlangens te krijgen.
    Je zou ook wel een vriendin en veel vrienden willen hebben, maar jou levensinstelling maakt dat wat lastig. Dat niet drinken, is dat principieel of heb je daar geen behoefte aan? Op zich is dat een prima instelling, Alcohol is in meer dan een opzicht behoorlijk ongezond, maar het is wel enigszins een handicap in je sociale leven. De vraag is of je daarom moet gaan drinken.

    Jij bent opgegroeid is een bepaalde cultuur waarin jij je thuis voelt. Nu zit je nog op school misschien en straks ga je werken of misschien verder studeren. Dan kom je weer allerlei mensen tegen, ook meisjes, en op een gegeven moment is er daar een die jij in de ogen kijkt en dan springt er een vonkje over.
    De wereld die jij nu ziet met al die vrienden, vriendinnen, drank, feesten, uitgaan, dat is maar oppervlakkig. Gericht op genot. Maar dat is niet waar het om gaat in het leven. Het is misschien, leuk, spannend, opwindend, maar het is niet duurzaam. De volgende dag wordt je weer wakker met hoofdpijn en een kater.
    Jouw leven kabbelt als het ware voort zonder grote hoogte- en dieptepunten. Misschien dat jij verlangt naar meer, maar dat moet dan wel passen bij je karakter. Dingen die ingaan tegen wie en wat jij van binnen bent maken je niet gelukkig, integendeel.

    Vraag je eens af wat jij echt wilt in het leven. Dure kleren en een vriendin om mee te zoenen? Of wil je wat meer, wat betekenisvollers? Een elektromotor geeft direct zijn volle kracht. Een dieselmotor moet even op gang komen. Misschien ben jij meer een dieselmotor. Vlinders leven vaak maar een paar dagen en dan is het alweer voorbij. Schildpadden en sommige vissen leven tientallen jaren hun vreedzame en rustige leven.
    Die jonge ventjes en meisjes die nu zo'n spannend leven hebben, hoe zal het daar verder mee gaan? Voor hun twintigste hebben ze alles al meegemaakt en beleefd wat er te beleven valt, en dan?

    Jij loopt niet achter, jij bent gewoon wat serieuzer. Je kijkt om je heen, je leert, en jij bent de baas in je leven. Je zal zeker liefde ontmoeten en een leven krijgen waar jij je fijn bij voelt. Zo gaat dat met jongens zoals jij.

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten