Skip to content
1 reacties
36 weergaves

Weer thuis na de vakantie

Hoi,   Ik ben net terug van een vakantie in Turkije. Het was daar echt super leuk. Heb daar erg genoten. Veel excursies gedaan maar ook vaak bij het zwembad/strand gelegen. Maar nu ben ik weer terug in Nederland, en ik voel me echt heel rot, alsof ik heimwee heb naar de vakantie. Normaal heb ik dit nooit na een vakantie. Natuurlijk wel jammer dat het is afgelopen enzo, maar verder niet. Ben dit jaar ook naar Frankrijk geweest met mijn vader,en toen vond ik het juist wel fijn om weer naar huis te gaan.   Maar alles herinnert me elke keer weer aan daar. Als ik op de tijd kijk, moet ik automatisch denken aan hoe laat het daar is, en dan bedankt ik me meteen wat de obers daar nu dan aan het doen zijn, en of het ontbijt nu net begonnen is, of al afgelopen is, of er nu een enorme rij staat bij het eten, of dat het nu juist rustig is. En als ik met een bootexcursie mee was, of ik er dan nu heen ging met de bus, of dat ik er al was. Als ik bedenk dat het hier bewolkt is, komen er automatisch gedachten in mijn hoofd over dat het daar heerlijk zonnig is.   Het voelde daar gewoon zo thuis, ik was echt mezelf. Ik zit al een half jaar niet goed in mijn vel qua eten, en heb ook al een half jaar geen chips op bijvoorbeeld, dat kon ik gewoon niet. Maar daar heb ik gewoon chips gegeten.  Ik moet erbij zeggen dat ik daar best veel aandacht van jongens kreeg. Dat bedoel ik niet arrogant, maar het was wel leuk, en hier is dat natuurlijk niet. Maar dat is echt niet de reden dat ik terug wil.    Maar wat kan ik nu doen? Het is makkelijk gezegd om gewoon te accepteren dat ik weer hier ben en niet te denken aan daar, want dat gaat gewoon automatisch. Ik mis echt alles en iedereen daar. En heeft iemand anders dit ook? Want de andere met wie ik daar was, hebben het niet, ik voel me daardoor best alleen en ook beetje raar. Ik bedoel, wie gaat er nou huilen omdat ie de vakantie mist... :$   Alvast bedankt voor het lezen en evt reageren!   Xx (k)

16 jaar
13 jaren geleden

1 Reacties

  • snap jou helemaal

    hey, Ik heb ook echt een super vakantie gehad, in zuid-frankrijk, met heel veel jongeren, en heb daaar ook een super leuke nederlandse jonge leren kennen ( nu mijn vriendje :D) maar die woont dus ook echt 2,5 uur met ov van mij vandaan. Mis hem echt heel erg, en ook de rest van de mensen daar, en idd ook dat je bedenkt welke dag het is, en wat je daar nu gedaan zou hebben. Als k nu daar was, was k met super gezellige jongeren op bivak. Maarja zit thuis, school begint weer en k wil eigenlijk alleen maar terug naar frankrijk en mijn vrienden daar zien, en natuurlijk mijn vriendje zien.   Ik denk dat er toch niks anders aan te doen is dan gewoon kijken wat je thuis hebt, zoveel mogelijk afspreken met vrienden en afleiding zoeken, heimwee wordt vanzelf minder naarmate je langer thuis bent. succes ermee   xx

    17 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten