Skip to content
14 reacties
174 weergaves

hoe kan ik mijn leven veranderen

hee ik wil graag mijn leven helemaal anders in richten, alleen ik weet niet hoe. Zoeiets van gelukkiger worden en dat alles klinkt zo cliche. Op school gaat het niet zo goed, want ik haal steeds slechte cijfers, ik sta 's ochtends op ik maak me klaar fiets naar school, *zit op school*, kom weer thuis en ga achter de computer en kijk tv, maak op het laatste moment even snel wat 'maak'huiswerk en dan kijk ik nog wat tv en ga slapen. Ik weet wel dat ik weet wel dat ik beter mijn huiswerk moet maken en eerder moet gaan leren maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar. xx mij

14 jaar
12 jaren geleden

14 Reacties

  • hey ik heb het zelfde l als jou.maar probeer mogelijk jou druk maken. bijvoorbeeld veel tijd voor je huis werk dan eventje naar de tv en met je vrienden chatten en music luisteren etc... probeer maar dat misschien lukt je wel.

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Probeer om zodra je uit school komt, gelijk je huiswerk te maken. Dan kan je daarna andere leuke dingen doen. Ik ga meestal voordat ik ga leren of huiswerk maken eerst even sporten. Thuis trainen voor karate of dansen (dat zijn de sporten die ik doe) zorgt ervoor dat ik m'n hoofd leeg krijg. Daardoor heb ik veel betere concentratie. Meestal zet ik muziek op tijdens het huiswerk maken, gewoon een afspeellijst, niet elke x een ander liedje kiezen op YouTube. Daardoor raak je weer afgeleid. Doordat ik muziek luister en sport, heb ik heel betere concentratie en haal ik betere cijfers op school. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Ja meestal uitstellen tot het laatste moment is niet egt handig bijvoorbeeld met huiswerk maar soms gaat het automatisch

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • zelfde probleem hier haha

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • know the feeling

     heej, ik weet precies wat je bedoeld ! Ik stel ook altijd alles uit tot het laatste moment en zit nu ook in het 3de jaar maar dit zijn allemaal zeer goede tips en ik zal ze zeker uitproberen ! :)

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • schrijfster

    dank jullie wel hier heb ik wel wat aan!   Toen ik dit schreef zat ik in de 2de , nu in de 3de dus moet echt hard aan het werk gaan! en dat gaat me zo ook vast wel lukken!

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • .

    Hoihoii, ik heb hier wat tips om je huiswerk wat beter bij te houden:
    -beloon jezelf na elk uur/ half uur wanneer je aan je huiswerk hebt gezeten, bijvoorbeeld met iets lekkers of even facebooken. Daarna ga je weer verder met je huiswerk.
    -zorg ervoor dat je relaxt huiswerk kan maken, door bijvoorbeeld een lekkere warme trui aan te doen en zorgen dat je een fijne werkplek hebt.
    -Ook afleiding kan je niet gebruiken, dus zet je telefoon uit en blijf uit de buurt van je tv en computer.
    -Het klinkt misschien kinderachtig, maar schkel je ouders in. Zij kunnen je helpen je 'beloftes' na te komen.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt, haha!

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • sportvereniging

     Zoek een sport die je leuk vind en daarbij een vereniging. Doordat je op een vereniging zit kom je in contact met anderen, onvoorkombaar. Zo maak je eigenlijk het gemakkelijkst vrienden. Door het sporten verandered ook je levenspatroon. Ikzelf doe aan hockey en fitniss en sta actief in het leven.  

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • verander misschien iets aan jezelf (:

    misschien moet je ook gewoon wat nieuws proberen met je uiterlijk (: bijvoorbeeld een ander kapsel of misschien een andere kledingstijl. dat is ook heel leuk! en dat schoolprobleem van jou herken ik ook wel want ik doe precies hetzelfde.. alles uitstellen tot het laatse moment :$$ misschien moet je op school vragen om huiswerkbegeleiding of iemand die je helpt om gewoon goed alles te plannen xx

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • schrijfster

    sowieso krijg ik wel genoeg beweing ik heb 2 honden woon vlak bj een bos met daar bij een groot open veld en moet elke dag 10 kilometer naar school fietsen en heb 3 x per week gym buiten. maar mediteren lijkt me ook nog wel wat. xx thnx

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Mediteren?.

    Het leven gaat als een trein voorbij, gister was je 12 nu ben je 14 volgend jaar 16 en voor je het week 18 jaar!   Nou kent het leven genoeg uitdagingen maar vaak moet je hier lang op wachten. En als ze dan daar zijn pakken velen ze niet met beide handen aan.   Oplossing, gun jezelf 30 minuten rust per dag. Leer hoe je moet mediteren, zet alles van je af en richt je op jezelf. Als je met jezelf in contact komt leer je jezelf beter kennen én zijn veranderingen makkelijker door te voeren. (zeg ik met nicotine kauwgom in mijn mond XD)   Succes   p.s. gooi die televisie het raam uit, ga wandelen  `',

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • Tsjaa

    Ik vergeet altijd van alles en verpest mijn sociale gedrag op school want mijn werkhoudingen zijn matig en onvoldoende. Ik doe dit om eigenlijk een beetje stoer te doen voor mijn vrienden. En mijn cijfers gaan ook slechter doordat ik heel veel ruzie heb met mijn ouders en heb besloten het zelf te gaan doen. Wat kan ik er aan doen ?? xx

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • topic schrijfster

    thnxx dat met dat dagboek vind ik een hele goeie dat ga ik zeker doen! x

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • hoi

    Ik roep maar even wat dingen: - Krijg je genoeg slaap en beweging? Al dat voor de tv hangen is nergens goed voor. Je kan beter een wandeling maken ('s avonds niet in je eentje natuurlijk) of een beetje sporten. - Hou je een dagboek bij? Ik heb een soort dagboekje en daarin schrijf ik elke dag minstens 3 dingen die goed gingen die dag. tv-kijken kan nooit goed gaan, want tv-kijken levert niks op. huiswerk leren kan wel wat opleveren, goede cijfers bijvoorbeeld. En soms schrijf ik ook op wat er niet goed ging en wat ik dan kan doen om het de volgende keer beter te laten gaan. Als je een dagboek bijhoudt dan herbeleef je de dingen die goed gingen, die leuk waren en denk je na over de dingen die niet goed gingen. Succes! D.

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten