Skip to content
2 reacties
50 weergaves

weet niet meer wat ik moet doen..

Mijn leven is op het moment een puinhoop.. Afgelopen donderdag ben ik met een vriendin gaan shoppen en we hadden oorbellen gestolen (grote ringen, ik had niet echt vaak gestolen alleen 2 keer kleine oorbelllen) en we liepen de winkel uit en toen kwam na ongeveer 3 minuten, toen we de volgende winkel ingingen de bewaker van de winkel waaruit we de oorbellen hadden gestolen en hij nam ons mee naar een kantoor en daar werden we verhoord en alles was gefilmd, dus het bewijs was er, en we hadden dus ook meteen bekend. daarna moesten we dingen invullen zoals onze namen etc. en toen werden onze ouders gebeld en moesten we naar de politie en na 20 minuten in een soort van cel te hebben doorgebracht mochten we weg en volgende week moeten we naar bureau halt en krijgen een boete van 151 euro... en mijn ouders waren woedend! logisch.. het was ook super dom en onverantwoordelijk.. en op school gaat het ook al mega slecht, en nee ik overdrijf niet. ik faal in alles en weet niet meer wat ik moet doen.. ik wil tegen iemand  praten hierover maar durf het niet aan mijn vriendinnen te vertellen en mijn mentor durf ik het ook niet te vertellen... hebben jullie misschien tips of zo?

15 jaar
12 jaren geleden

2 Reacties

  • Mja...

    Ik geef je een paar tips. 1. Probeer toch met je mentor/mentrix er over te praten, hij/zij kan je misschien wel helpen met je cijfers en alles wat er gebeurt is. 2. Probeer vooral lol in je leven te maken. Ga lekker los op straat of hou een feest bij een vriend. Dan vergeet je alles! 3. Mag je niet meer weg van je ouders? Of heb je huisarrest? Ga niet sip op je kamer zitten. Heb je een computer/laptop op je kamer? Als je het hebt kan je je uitleven op Hyves/Twitter/Facebook. Maak gekke foto's (Niet te gek natuurlijk!) en zet ze op je profiel. Maak een blog aan en schrijf al je problemen op. 4. Heb je geen computer/laptop op je kamer en mag je niet die van je ouders gebruiken? Geen nood! Pak een gloednieuw schrift en maak dit je dagboek. Klinkt kinderachtig maar het helpt je wel om de tijden te doorstaan. Wat je ook kan doen is een brief aan je vriendinnen schrijven. Uit al je gevoelens en vraag aan je ouders of ze de brief voor je op de post doen. 5. Heb je een mobiel waaraan je verslaaft bent en waardoor je cijfers maar naar beneden gaan? Spreek met je zelf af dat je je mobiel een maand niet gebruikt. Lukt het niet? Vraag aan je ouders of ze je mobiel voor je verstoppen. Dat helpt zeker! 6. Probeer met je ouders te praten. Worden ze al boos als je begint? Geef ze tijd en probeer het een maand later. Genoeg tips? Ik hoop het. Je kan altijd om meer hulp vragen! Ook veel succes! C.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    Ik denk twee dingen.
    Het is inderdaad goed, zoals je al aangeeft, dat je een keer met iemand praat hierover. Als dat niet je ouders of mentor kan zijn, dan misschien iemand anders, een oom of tante, een oudere nicht ofzo? Of anders een professioneel iemand. Wees creatief en probeer iemand te vinden die je vertrouwt. En dan moet je eens goed nadenken over wat je gedaan hebt en waarom. Ik bedoel, oorbellen zijn niet zo duur en ook geen eerste levensbehoefte, dus je deed het om de kick, of om je vriendin iets te bewijzen. Maar wat? En is dat de richting waar je op wil met je leven? Wat bewijst het dat je iets hebt willen stelen? Welke eigenschap is dat en heb je daar iets aan in de toekomst? En is dat een kant die je bevalt van jezelf? Enzo. En ik denk dat je goede afspraken met je ouders moet maken over die boete en over HALT enzo. Succes! D.  

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten