Skip to content
5 reacties
364 weergaves

Geen bewuste zaadlozingen

Hey, Zoals je kan zien ben ik een jongen van 16 jaar (17 over 3 weken). Ik zit echter met een probleem: ik heb nog nooit een bewuste zaadlozing gehad, hoewel ik regelmatig (enkele keren per maand, niet zo vaak maar zonder orgasme is er niet veel aan) masturbeer. Ik heb echter wel vaak onbewuste zaadlozingen 's nachts, dan is mijn halve onderbroek en short de volgende ochtend nat en plakkerig. Dat gebeurt ongeveer om de twee weken. Dus bij deze de vraag... Hoe masturberen jullie? Hoe lang duurt het voor er iets uitkomt (2, 5, 15 minuten?) In welke houding ben je (liggend, staand, zittend, ...)? En wat voor bewegingen maak je (kort en snel, lang en traag)? Ik heb al enkele dingen opgezocht op internet en echt niets helpt. Gisterenavond heb ik me voor het laatst afgetrokken (minstens 10 minuten) zonder resultaat. En wat zag ik deze ochtend toen ik wakker werd? Mijn onderbroek was gewoon doorweekt (100% zeker geen urine). Er is duidelijk niets met mijn lichaam aan de hand (er is gewoon spermaproductie...), dus vermoedelijk ligt het aan de techniek... Dus nogmaals, iemand tips? :P Misschien niet onbelangrijk: ik ben redelijk groot voor mijn leeftijd, scheer me al 3 jaar, en rond mijn 11e begon ik al schaam- en okselhaar te krijgen en dergelijke. Dus ik heb niet een of andere achterstand... Groeten, Een hopeloze jongen... xD

16 jaar
9 jaren geleden

5 Reacties

  • @J14,

    Het is gewoon sperma hoor, geen 'kopie van jezelf'. Kopieën van jezelf kun je alleen krijgen door klonen, en dat mag/an niet bij mensen. Kinderen krijg je pas als tijdens de seks een eitje van de vrouw bevrucht wordt door één zaadje van de man. De duizenden andere zaadjes die tegelijk vrijkomen doen niks en worden gewoon afgevoerd.

    Elke jongen en man maakt dagelijks duizenden zaadjes aan, en die moeten er toch een keer uit. Als je jezelf niet aftrekt komt het 's nachts als spontane zaadlozing. Dat geeft alleen maar troep, en je hebt er niks aan. Dus kun je het maar beter zelf doen. Dat is ten eerste veel leuker, en dan kun je het opvangen in een paar tissues ipv dat je bed of pyjama 's morgens onder zit. Het is ook ongezond om niet te trekken. Het hoeft niet perse elke dag, maar toch wel een paar keer in de week.

    Het is in zekere zin net als andere stoffen die het lichaam uit moeten: zweet, urine, ontlasting. Je knipt je nagels en je haar, zelf de cellen van je lichaam vernieuwen zich continu. In feite is na zeven jaar geen lichaamscel meer hetzelfde. Dus maak je alsjeblieft niet druk om een beetje sperma...

    Hoofdpijn van klaarkomen heb ik nooit van gehoord. Is het misschien iets psychisch, omdat je denkt dat het 'verkeerd' is om te trekken? Mag ik vragen of je misschien religieus bent opgevoed, omdat je denkt dat zaad een 'kostbaar iets' is en een 'kopie van jezelf'?

    Vergeet dat soort gekke ideeën maar gauw hoor. Je krijgt er alleen maar complexen (en hoofdpijn) van, en het is echt onzin. Trekken en klaarkomen is fijn, en heel normaal.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Het heet niet voor niks aftrekken. Het geeft een lekker gevoel maar het is ook een kostbaar iets, het is een kopie van jezelf wat je dumpt. Maar ik denk ook overal bij na dat ben ik. Het is lekker maar mischien is het niet zoo bedoelt bedoel ik te zeggen. Ik heb daarna ook weleens hoofdpijn als ik dat weleens doe.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik bedoel te zeggen dat het mischien wel goed komt als je een hele leuke vriendin hebt.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoe gaat het nu? Ik zou gewoon rustig rukken en porn kijken. Kan je voorhuid gemakkelijk helemaal naar achteren trouwens? Rukken doet ook geen pijn? Smeer eens wat vaseline of olie op je eikel en ruk daarmee af. Stop als je goed geil bent steeds even. Doe er gerust een half uur over. Have fun en succes. J.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zou hiermee naar je huisarts gaan. Is echt geen schaamte-onderwerp; veel mannen hebben last van een vertraagde zaadlozing (medische term: ejaculatio retardata).

    Bedenk ook dat het overmatig proberen om tot directe zaadlozing te komen, het probleem juist in de hand kan werken. Overmatig veel zelfseks hebben, werkt dus juist contraproductief.

    23 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten